Interiør:

Nytt møter gammelt

For tre år siden flyttet Sarah inn i en leilighet i murvillaen som tippoldefaren hennes tegnet i 1902. Her koser hun og barna seg med juleverksted, gaveinnpakning og borddekking som de tre gjør sammen.

Murhuset fra 1902 er delt inn i flere leiligheter. Sarah og hennes to barn bor i øverste etasje og har derfor skråtak i alle rom. FOTO: Lene Samsø
Murhuset fra 1902 er delt inn i flere leiligheter. Sarah og hennes to barn bor i øverste etasje og har derfor skråtak i alle rom. FOTO: Lene Samsø Vis mer
Publisert

I et gammelt, herskapelig hus har interiørdesigneren Sarah Guldborg innredet et hjem med kos i sentrum – noe som er spesielt viktig for familien på tre nå i førjulstiden.

Det er ikke tilfeldig at Sarah endte opp akkurat her, det er nemlig tippoldefaren hennes som i sin tid tegnet huset. Han var arkitekt og utformet murhuset som sto ferdig i 1902. Da Sarah kom over leiligheten som ligger i øverste etasje i 2016, falt hun umiddelbart for den gode stemningen skråtaket her skaper. Enkelte steder tittet også de originale bærebjelkene fra 1902 fram, og de gir de hvite veggene det lille ekstra. Leiligheten har ett stort oppholdsrom, hvor både stue, kjøkken, spiseplass og en kosekrok finner sted. Midt i rommet står en vedovn som familien får glede av nesten uansett hvor de oppholder seg. Da pipen ble muret opp, ble det skapt to dype nisjer i veggen som Sarah bruker til å sette fine pynteting.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer