Bolig & Interiør

Om å kjøpe møbler på nett

Klart du kan shoppe sofaen på nettet. Du kan til og med prøvesitte først!

Om å kjøpe møbler på nett
Publisert
Sist oppdatert
Nordmenn ligger på verdenstoppen når det gjelder handel på internett, og vi begynner også å få øynene opp for det store havet av interiørbutikker som dukker opp på skjermen.

Kvinner handler, menn samler

Fortsatt er det slik at det er damene som står for innredningen av de tusen hjem, også når det kommer til netthandel. Les også! Fra nett og rett hjem Finn beste pris på nett Helt gratis! På nett med netthandel Trygg handel på nett TollvesenetLaila Frøystad i nettbutikken Landromantikk.no sier at det er et overveldende flertall av kvinner blant kundene hennes. - Menn kjøper gjerne samlerobjekter, som leketøy, klokker og annet fra vårt bruktsortiment, sier Frøystad. Opprinnelig startet Landromantikk som en liten butikk i en gammel landhandel i Ålesund. Men da de fikk egne nettsider sto ikke telefonen stille fra folk som ville få varene tilsendt rett hjem.- Vi ble nedringt av kunder som lurte på om de kunne kjøpe «den lampa som de så på nettsiden for et par måneder siden,» forklarer Frøystad. - Litt motvillig startet vi derfor en nettbutikk. Nå er det hyggelig å se at den vokser hele tiden. I dag holder butikken til på Sem utenfor Tønsberg der de selger både gamle og nye ting. Det er fritt fram å komme innom og kikke på utvalget.

Ikke eksplosivt

Selv om veksten hos nettbutikkene generelt sett har vært stor, er nordmenn likevel noe tilbakeholdne med å handle møbler på denne måten. - Vi vil jo gjerne ta og føle på produktene før vi bestemmer oss, sier trendforsker Poul Erik Jacobsen. Den danske møbelkjeden Bolia har tatt høyde for dette. De har visningslokaler i de større byene der kundene kan prøvesitte sofaen og få en følelse av spisebordet før de bestemmer seg for å bestille varene via nettsidene deres.Det kan høres tungvint ut, men kan være både praktisk og økonomisk. Butikken sparer lagerplass, varene blir billigere og du får sendt alt rett hjem. - Jeg tror det etter hvert vil bli helt naturlig for folk å handle på denne måten, sier Anders Leinebø hos den norske interiør-nettbutikken Euklides. I likhet med Bolia, har Euklides et visningslokale i Oslo der de tilbyr kundene å ta en titt på varene.Selv om de fleste fortsatt velger å gå direkte til et varehus for å kjøpe seg ny sofa, vil nok kjøp av møbler på nett øke på samme måte som netthandel av kosmetikk, bøker og cd-er, spår trendforsker Poul Erik Jacobsen. Det er gjerne utvalget som lokker oss på nett. Har du funnet drømmestolen er det ikke så viktig hvor du kjøper den.Foto: Image Source/AOP

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer