Bad

Oppussing av bad trenger ikke koste en formue

Ingrid Erøy Fagervik (34) har mange billige og kreative løsninger.

FARGEKLATT: Små detaljer kan gjøre så mye. Har du en stilig sminkepung? Vis den frem! Disse søte sminkepungene er fra Ingrids egen kolleksjon for Blafre. Foto: Per Ervland
FARGEKLATT: Små detaljer kan gjøre så mye. Har du en stilig sminkepung? Vis den frem! Disse søte sminkepungene er fra Ingrids egen kolleksjon for Blafre. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
- Oppussing av bad kan ofte bli kostbart, forteller Ingrid Erøy Fagervik til KK.no.

- For å få prisen litt ned gjelder det å være kreativ og finne andre, billigere løsninger.

Ingrid Erøy Fagervik (34) er en av personene KK.no har plukket ut til å vise frem et av sine favorittrom for å gi deg inspirasjon og ideer til ditt eget hjem.

LES OGSÅ: Slik innreder du på bare 42 kvm

DELER SINE TIPS: Ingrid Erøy Fagervik har ikke bare fine interiørtips. Økonomiske er de også. Foto: Per Ervland
DELER SINE TIPS: Ingrid Erøy Fagervik har ikke bare fine interiørtips. Økonomiske er de også. Foto: Per Ervland Vis mer

Trenger ikke koste en formue

Ingrid er daglig leder og designer i firmaet Blafre (ekstern lenke), og har fått utdelt prisen som årets kvinnelige gründer tidligere i år.

Ingrid og mannen hennes bor sammen med datteren sin i et nydelig, klassisk trehus på Ekeberg som opprinnelig ble bygget på 1920-tallet. Selv om store deler er pusset opp, har de ivaretatt mye av det originale fra huset som gir det en egen personlig sjarm.

Den stilige blandingen av minimalisme og loppisfunn har paret også tatt inn på badet, og de viser hvordan oppussing av bad ikke trenger å koste en formue.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer

Økonomiske tips

- Badekaret vårt kjøpte vi på Smart Club for noen tusen kroner, forteller Ingrid.

Hvis du ønsker å spare inn noen kroner når det kommer til oppussing av badet kan det være smart å finne noen alternative løsninger, og det gjelder ikke bare baderomsmøblene.

- Du trenger ikke nødvendigvis å ha fliser på hver kvadratmeter i rommet. Du kan for eksempel kombinere flisene med våtromsstrie eller våtromsmaling, sier hun.

Selv om Ingrid og ektemannen valgte å gjøre dette for de estetiske grunnene, kan det likevel være mye å spare på en slik løsning.

Innredningen trenger heller ikke bli så kostbar. Istedenfor en standard baderomsinnredning med skap, servant og speil fant Ingrid en annen vri. Hun ga en kommode fra bruktbutikken et nytt strøk maling, nye knotter og ved hjelp av en rørlegger fikk de festet en servant på toppen med en stilig kran som er montert inn i speilet.

Kommoden er heller ikke det eneste på badet som er funnet i bruktbutikken.

- Jeg liker veldig godt krakker og har to stykker på badet. Den ene er kjøpt på Blafre og den andre er kjøpt på loppemarked. Man kan liksom ikke få nok krakker. De er både dekorative og praktiske, forteller hun.

LES OGSÅ: Juks deg til drømmebadet

(Artikkelen fortsetter under bildet)Flisene med mønster gir en morsom vri til baderommet.  Foto: Per Ervland
Flisene med mønster gir en morsom vri til baderommet. Foto: Per Ervland Vis mer

- Sett fokus på belysningen

Ettersom kvinner i snitt bruker 3276 timer, eller 136 dager, på å fikse på fasaden i løpet av et liv, er det god grunn til å bruke litt tid på lyssettingen på baderommet.

- Du bør spesielt sette fokus på belysningen rundt speilet. Vi har valgt å sette på en kuppellampe på hver side av speilet slik at du får litt ekstra lys i ansiktet, forteller Ingrid.

Men hun understreker at det beste er naturlig lys, så hvis du har et vindu på badet bør du ikke dekke det til for mye.

- Vi er heldige og har et stort vindu på badet som slipper inn mye naturlig lys. Et annet grep for å gjøre det lysere er å male taket hvitt og bruke hvite spotter. Uansett vil jeg anbefale å ha en dimmer.

LES OGSÅ: Trangt på badet?

(Artikkelen fortsetter under bildet)Gå for enkle basisfarger

Akkurat som interiørbloggeren Therese Bjune Horgen har Ingrid og mannen hennes valgt å bruke nøytrale og duse farger i huset - også på badet.

Det er et smart trekk for å oppnå en form for tidløshet, og gir deg større muligheter for å leke deg med farger og mønstre på noe som lettere kan byttes ut. Da kan du variere etter årstid eller humør.

- Det gjelder å være kreativ når du skal pusse opp badet, og det er ikke så mye som skal til for å gi det et nytt utrykk. Du kan gi kommoden et nytt strøk maling, bytte ut knottene på den eller sette opp nye knagger i stilige farger.

Nøytrale basisfarger kommer også godt med i huset når Ingrid har en forkjærlighet for tapeter med stilige mønstre og farger. Dette har hun også fått plass til på baderommet.

- Jeg har brukt fliser med mønster på den ene veggen. Det er en enkel måte å skape litt liv uten at det blir overdrevent, sier hun.

SE FLERE BILDER AV BADET OG FÅ TIPS:Noe du lurer på? Spør KK.no


Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer