interiør:

Originale takter

Med kyndig hjelp fra arkitekter har Kirstine Mogensen og familien forvandlet huset fra 1940-tallet til et moderne hjem med stemningsfulle farger.

FOTO: Camilla Tange Peylecke
FOTO: Camilla Tange Peylecke Vis mer
Publisert

Da Kristine Mogensen og hennes mann, Morten, kjøpte huset i Hellerup i 2011, var det ­avgjørende for dem at husets stil og ånd ble respektert. Det handlet blant annet om å bevare de finurlige detaljene, som for eksempel inngangsdøren med stjerner og messinghåndtak designet av Kay Fisker.

I tillegg måtte taket skiftes ut, og det var derfor naturlig å vurdere hvordan de skulle bruke første etasje, der lysinnfallet var begrenset.

Kristine Mogensen er partner i det nystartede klesmerket Mo Reen Cph (moreenchp. com), som fokuserer på strikk og bærekraftige forbruksvarer. Skammelen til høyre er produsert i gjenbruksplast og er fra Wild Studio.
Kristine Mogensen er partner i det nystartede klesmerket Mo Reen Cph (moreenchp. com), som fokuserer på strikk og bærekraftige forbruksvarer. Skammelen til høyre er produsert i gjenbruksplast og er fra Wild Studio. Vis mer

Paret fikk hjelp av arkitekter til å tegne tre store karnapper som gir masse lys til ­soverommet og badet i første etasje.

– Det var en fornøyelse å arbeide med ­arkitektene, som holdt oss i hånden under hele prosessen. Vi overlot alt til dem, og det var en lettelse, og det har garantert spart oss for masse problemer, sier Kirstine Mogensen, og fortsetter.

– Jeg er også glad for at de var opptatt av at vi skulle gjøre grundige forberedelser, og ikke forhaste oss og gjøre endringer og investere i ting som ikke ville ha verdi over tid. Vi er veldig glad for det, og det er også noe gjestene våre påpeker, at vi med hjelp fra ­arkitektene har skapt løsninger som er i fin harmoni med huset og derfor virker ­naturlige.

Møbler fra samme tidsepoke som huset gir sammenheng mellom innredningen og arkitekturen. Wegners «CH25»-lenestol, som kom i produksjon hos Carl Hansen & Søn i 1950, har Kirstine fått av sin mor. Sofaen er fra Muuto, lampen er designet av Verner Panton, og bokhyllene er fra AtBo. Sofabordet, som er designet av Nanna Ditszel, er kjøpt på en nettauksjon.
Møbler fra samme tidsepoke som huset gir sammenheng mellom innredningen og arkitekturen. Wegners «CH25»-lenestol, som kom i produksjon hos Carl Hansen & Søn i 1950, har Kirstine fått av sin mor. Sofaen er fra Muuto, lampen er designet av Verner Panton, og bokhyllene er fra AtBo. Sofabordet, som er designet av Nanna Ditszel, er kjøpt på en nettauksjon. Vis mer

Både Kirstine og Morgen er glad i naturmaterialer som tre og stein, som ifølge dem gjør at man kan puste i huset. Paret har derfor valgt å la tre være toneangivende i innredningen. Og de lyse tregulvene har fått selskap av en stor trehylle i stuen og et kjøkken i massiv eik, designet av Valbæk Brørup ­Arkitekter.

På kjøkkenet har de dessuten supplert det varme treverket med lavastein, mens de på badene har valgt ølandsgranitt som det bærende materialet. Og for å skape en fin sammenheng mellom inne og ute, har paret latt granitten gå igjen på terrassen, som de utvidet for et par år siden.

Den store foldedøren skaper en flytende overgang mellom ute og inne. Hvis du vil understreke forbindelsen enda mer, kan du som her velge å plassere en stor, grønn plante ved døråpningen. Både spisebordet og spisebordsstolene er designet av Hans J. Wegner, mens pendellampen over bordet er fra Flos.
Den store foldedøren skaper en flytende overgang mellom ute og inne. Hvis du vil understreke forbindelsen enda mer, kan du som her velge å plassere en stor, grønn plante ved døråpningen. Både spisebordet og spisebordsstolene er designet av Hans J. Wegner, mens pendellampen over bordet er fra Flos. Vis mer

I tillegg til de mange naturmaterialene har huset fått sin egen palett av ulike fargetoner. Hvert rom har fått en farge som framhever husets særpreg og skaper en spesiell stemning.

– Morgen ville gjerne male huset og foreslo en farge eller to på en vegg på kjøkkenet og stuen. Det ballet på seg og ble til i alt tolv ulike farger – nesten en ny farge i hvert rom. Det var litt av en omveltning fra det rene og hvite universet som var her, sier Kristine Mogensen, som er glad i fargene.

– Det er både stemningsskapende og ­ekstremt morsomt at veggene har fått farger, og sammen med arkitekten har jeg funnet noen farger som kler huset med sin dominerende eikeparkett og vinduskarmer i eik.

Det store 80 år gamle huset er bygd i mur, mens det innvendig er utstrakt bruk av eik.
Det store 80 år gamle huset er bygd i mur, mens det innvendig er utstrakt bruk av eik. Vis mer
Kjøkkenet med benkeplate i lavastein er tegnet og produsert av Valbæk Brørup Arkitekter. Lampen over kjøkkenøya er fra det franske firmaet DCW.
Kjøkkenet med benkeplate i lavastein er tegnet og produsert av Valbæk Brørup Arkitekter. Lampen over kjøkkenøya er fra det franske firmaet DCW. Vis mer
De dueblå veggene i stuen gir en moderne kontrast til de mange klassiske møblene, og bidrar samtidig til å gi rommet et rolig uttrykk. En lignende farge er «Nordic Grace IN-768» fra Flügger.
De dueblå veggene i stuen gir en moderne kontrast til de mange klassiske møblene, og bidrar samtidig til å gi rommet et rolig uttrykk. En lignende farge er «Nordic Grace IN-768» fra Flügger. Vis mer
Inngangsdøren med stjerner og messinghåndtak er en av mange originale detaljer paret har bevart.
Inngangsdøren med stjerner og messinghåndtak er en av mange originale detaljer paret har bevart. Vis mer
Originale takter
I den brede vinduskarmen er det fint å plassere for eksempel kunst eller andre fine ting.
I den brede vinduskarmen er det fint å plassere for eksempel kunst eller andre fine ting. Vis mer
Langs gangen i andre etasje ser man ulike farger fra rom til rom.
Langs gangen i andre etasje ser man ulike farger fra rom til rom. Vis mer
Kirstine og Morgen har åpnet opp taket, slik at de rå takbjelkene synes.
Kirstine og Morgen har åpnet opp taket, slik at de rå takbjelkene synes. Vis mer
Store gulvfliser gir et eksklusivt preg og kan samtidig gi en roligere overflate enn små fliser, fordi det er færre fuger som bryter flaten. På badet er det brukt ølandsgranitt som er i tråd med resten av huset. Baderomsmøbelet er laget av Valbæk Brørup Arkitekter, og skapfrontene har Kirstine Mogensens svigerfar laget.
Store gulvfliser gir et eksklusivt preg og kan samtidig gi en roligere overflate enn små fliser, fordi det er færre fuger som bryter flaten. På badet er det brukt ølandsgranitt som er i tråd med resten av huset. Baderomsmøbelet er laget av Valbæk Brørup Arkitekter, og skapfrontene har Kirstine Mogensens svigerfar laget. Vis mer

Få stilen

Gå for klassiske tremøbler mikset med ulltekstiler, dype farger og runde former.

Vegglampe (kr 600, Kave Home).
Vegglampe (kr 600, Kave Home). Vis mer
Pendellampe (kr 4900, Northern).
Pendellampe (kr 4900, Northern). Vis mer
Rørstol (kr 2700, Hay).
Rørstol (kr 2700, Hay). Vis mer
Originale takter
Spisebord (kr 9995, Rowico).
Spisebord (kr 9995, Rowico). Vis mer
Gulvteppe (kr 9990, Northern).
Gulvteppe (kr 9990, Northern). Vis mer
Puff (kr 7800, Ferm Living).
Puff (kr 7800, Ferm Living). Vis mer
Pute i rustfarget ullstoff (kr 1000, Røros Tweed).
Pute i rustfarget ullstoff (kr 1000, Røros Tweed). Vis mer
Treseter i ullstoff (kr 41 000, Bolia).
Treseter i ullstoff (kr 41 000, Bolia). Vis mer
Rundt sofabord (kr 1100, Ellos Home).
Rundt sofabord (kr 1100, Ellos Home). Vis mer
Lenestol i rotting (kr 2900, Ellos Home).
Lenestol i rotting (kr 2900, Ellos Home). Vis mer

Av: Jeanette Hoff
Styling: Produsentene og Peter Kragballe

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer