Lag selv:

Pakkekalendere

Adventskalendere er ikke bare for barn! Overrask med en hjemmelaget versjon som skaper stemning i huset hele desember.

Lag et stilleben med pynt og pakker. FOTO: All over press
Lag et stilleben med pynt og pakker. FOTO: All over press Vis mer
Publisert

TIL BARNLIGE SJELER

Du trenger: 4 runde skiver av bjørketre, hammer, spiker eller syl, bånd til oppheng.

Slik gjør du:
1. Lag tre hull i hver treplate med en hammer og spiker eller en syl. Klipp tre stykker bånd i passende lengde til opphenget ditt, og lag en knute i den ene enden av hvert bånd.
2. Trekk et bånd gjennom hvert hull i treplatene, og samle snorene om opphenget som platene skal henge fra. Plasser en adventsgave på hver av de fire platene.
3. Du kan henge treplatene fra kroker i taket eller ned fra et tøystativ, som her. Etter jul kan du bruke opphenget til grønne planter.

STABLE ET SØTT JULETRE

24 pakker i ulike størrelser og papir kan fort bli til et dekorativt juletre. Stable pakkene i ett lag av gangen, og prøv deg fram til du har den rette formen. Er de vanskelige å få til å stå rett opp mot veggen, kan du bruke et stykke dobbeltsidig tape bak på hver pakke. Klipp til slutt en papirstjerne av et stykke fint gavepapir, og heng den over treet.

Tips! Ta vare på papiret til neste år

Spar både penger og miljøet ved å gjenbruke gavepapir. Den tykke kvaliteten gjør papiret holdbart, og finner du pakker med papir som passer din smak og stil, er det verdt å ta vare på til neste års kalender eller gaver.

FOTO: All over press
FOTO: All over press Vis mer

STILLEBEN MED PYNT OG PAKKER

Sett sammen ulike trekasser med rominndeling til en liten reol som kan henges på veggen, stå på et bord eller en kommode. Hvis noen av gavene er julepynt eller små pyntegjenstander, kan du gjerne la disse stå framme uten papir rundt. På den måten blir kalenderen dekorativ hele julen, og blir som et hyggelig julestilleben. Større pakker kan du stable oppå kassene hvis du ikke får plass til dem i rommene.

Tips! Har du en gammel settekasse i et skap eller på loftet, kan du bruke den også. Perfekt for de minste pakkene.

FOTO: All over press
FOTO: All over press Vis mer

STIGE FULL AV OVERRASKELSER

En gammel, rustikk trestige er perfekt som pakkeholder, særlig hvis det gjerne skal være plass til noen større også. Sett stigen opp mot en vegg, og fest presangene til den med snor. Bruker du en tynn snor i nøytral farge, som jutesnor, for eksempel, unngår du et rotete preg og at de mange opphengene stjeler oppmerksomheten fra stigen og de vakkert innpakkede gavene. Skriv tall på små merker, og sett ett på hver pakke.

Tips! Vil du gjøre kalenderen enda mer julete, kan du pynte stigen med granbar. De brune greinene og grønne nålene plasser perfekt sammen med bånd i sarte farger.

FOTO: All over press
FOTO: All over press Vis mer
Skriv tall på små merker, og sett ett på hver pakke. FOTO: All over press
Skriv tall på små merker, og sett ett på hver pakke. FOTO: All over press Vis mer

HØYT HENGER DE

Ta en tur ut i hagen eller i skogen, og finn en store furugrein. Fjern nålene øverst på kvistene, og heng greinen på en spiker på en dør i stuen, kjøkkenet eller et annet rom der du ofte vil se opphenget. Pass på at greinen sitter godt fast, slik at døren kan åpnes og lukkes uten problemer. Pakk gavene inn i gavepa­ pir eller dekorative gjenbruksposer, og fest dem på greinen med fine, lange bånd. Heng eller lim til slutt på et merke på hver pakke som du kan skrive tall på.

Tips! I stedet for eller som variasjon til innpakkede pakker kan du lage kremmerhus til å putte de minste overraskelsene i.

FOTO: All over press
FOTO: All over press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer