Bolig & Interiør

Paradis for barn

Ønsker du deg et kult barnerom? Da er det en rekke enkle råd du bør få med deg.

Publisert
Sist oppdatert
Ønsker du et lite paradis til barnet ditt? Da bør du ikke bare kaste noen tilfeldige gamle møbler inn på et av husets rom. Nei, her må det først tenkes og dekoreres.

- Men mye mer er lov i dag enn tidligere. Det er ikke én spesiell innredningstrend som gjelder. Tingene er ikke så rigide, man har lov å leke litt. Likevel kan det være lurt å følge husets arkitektur og helhet når barnerommet skal innredes, sier interiørarkitekt og Cand. Design Trine Vibeke Roald i DARK Design as.

Daglig leder i Zett Interiør, Tove Seberg, er enig.

- Det er ikke mye som er ut nå, kanskje bortsett fra mørke farger og paneler. Men man bør tenke helhet, og ha som mål å lage et rom hvor det er godt å være, sier Seeberg.

Trykk her for å se alle bildene av kule ting og møbler du får til barnerommet

Alle bildene er tatt på årets Gave- og Interiørmesse på Lillestrøm 27. januar.

Lærer å rydde
Sørger man for praktiske og ryddige systemer, kan det være til stor hjelp - ikke minst fordi det lærer barna å rydde på rommet sitt.

- Det grunnleggende på et godt barnerom er å ha en god logistikk. Man bør tenke nøye over oppbevaring, for ved å ha orden vil man raskt kunne rydde. Alt bør ha sin plass: Legoklosser, dukker, bamser, bilder og klær, forklarer Tove Seberg som er daglig leder i Zett Interiør.

Interiørarkitekt og Cand. Design Trine Vibeke Roald i DARK Design as legger til:

- Ha mange esker, bokser og kister med lokk til tingene slik at alt har en fast plass. Det kan også være lurt med hjul under møbler. Bytt gjerne lekene litt underveis - man trenger jo ikke at alle leker er fremme hele tiden. Sørg også for å innrede i barnas høyde, slik at de selv kan få tak i ting på hyller og i skap. Eller det motsatte - at man plasserer ting lenger oppe som små barn ikke bør få tak i, de spiser jo på alt, ler hun.

Lys og farge
- Viktigst i et barnerom er jo at barnet også skal sove her. Det må være en rolig stemning, og man skal kunne hvile blikket. Det er helt naturlig at det er flere farger i et barnerom enn i et annet rom, men det er nok lurere å ha lyse og nøytrale farger på veggene, og så heller bruke tingene man har i rommet til å gi farge, sier Trine Vibeke Roald.

Tove Seberg fra Zett Interiørdesign er enig.

- Man bør bruke maling eller tapet som gir en viss ro, for eksempel vil jeg ikke anbefale en kraftig rød farge, sier hun.

I tillegg er det lurt å ha mange lyskilder.

- Man må ha en overordnet belysning, men også flere smålys. For eksempel en vegglampe ved sengen, og en nattlampe hvis barnet er redd for mørket. Lampene bør også være laget spesielt til barn, slik at de ikke skader seg, sier Roald.

- Belysning er viktig. Man må ha flere lyskilder til de ulike tingene man foretar seg på rommet: Sovelys, leselys, rolig lys og lys hvis man skal vaske og rydde, forklarer Tove Seeberg.

Må få være med
Ifølge Trine Vibeke Roald bør foreldrene bestemme hvordan den overordnede strukturen ser ut, men barna bør involveres til en viss grad.

Seeberg er enig.

- Spesielt jenter fra rundt tre år vil veldig raskt gjerne være med å bestemme hvordan noen ting bør se ut på rommet deres. Men det er viktig at foreldrene er bevisste på mengden og innholdet i det de får lov å bestemme, sier hun.

Er man selv i tvil om hvordan man vil gjøre barnerommet best mulig, er det selvsagt også mulig å kjøpe seg til profesjonell hjelp.

- Vi har en timepris på 465 kroner inklusive moms, og man må regne med minimum 10 timers arbeid, slik at minimumsprisen for dekorasjonshjelp på et barnerom blir 4.000-5.000 kroner, avslutter Seeberg.

Trykk her for å se alle bildene av kule ting og møbler du får til barnerommet

(Artikkelen ble levert av DinSide.no)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer