Interiør

Paret har prøvd å balansere mellom renovering, bevaring og modernisering

I det gamle murmesterhuset på Sør-Jylland kombinerer Mia og Jens en tradisjonell herskapelig stil med moderne løsninger. Se de flotte bildene!

INTERIØR: Mia Jessen betrakter resultatet av sitt oppussingsprosjekt. Hun falt for det hun så som et stort potensial da hun så huset første gang. Lampen er fra Ikea. FOTO: Julie Witterup og Mikkel Dahlstrøm/Another Studio
INTERIØR: Mia Jessen betrakter resultatet av sitt oppussingsprosjekt. Hun falt for det hun så som et stort potensial da hun så huset første gang. Lampen er fra Ikea. FOTO: Julie Witterup og Mikkel Dahlstrøm/Another Studio Vis mer
Publisert

Da Mia og Jens første gang dro for å ta en kikk på den gamle murmestervillaen, falt de umiddelbart for alle de originale detaljene på huset – både dørene, veggene og tregulvene. Men det ville kreve en del å gjenskape dem og det originale, for flere steder var de originale materialene dekket av gulvbelegg. Og brystpanelene på veggene var svært slitt og kom ikke til sin rett siden alt rundt var hvitt.

– Vi slipte ned brystpanelene, og så fikk vi en maler til å male dem pent opp igjen for å gjøre dem like fine som det de en gang hadde vært, forteller Mia.

Paret har respekt for husets stil og alder og vil gjerne gjenskape de originale detaljene, noe som skinner igjennom i alle de valgene de har tatt etter at de kjøpte huset.

– Det var sjakkmønstret gulvbelegg i gangen og på kjøkkenet da vi overtok. Det fjernet vi. Og så slipte vi ned alle gulvene og såpebehandlet dem, slik at de nå står som originale igjen. Trappen har også fått en overhaling.

– Siden gangen er forholdsvis liten og virket en smule mørk med sjakkgulv og mørkt treverk, ønsket vi å lysne rommet ved å fjerne gulvbelegget og male treet hvitt. Jeg har selv strevd og malt alt. Spilene i trapperekkverket i gangen ble grunnet to ganger og malt tre ganger, og det tok tre–fire timer å legge på hvert lag, så det har gått med en del timer på prosjektet, forteller Mia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer