Lag selv:

Påskepynten du kan lage helt selv

Skap en vårlig atmosfære med naturfarger og pasteller. Og den aller fineste pynten, den lager du selv.

FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer
Publisert

Klart til påskefrokost

Dekk et fint og uformelt bord med ulike tallerkener. Knytt et bånd rundt servietten, og pynt med en fjær og en farget kvist. Påskestemningen blir komplett med påskeharer, plisserte papiregg og hjemmedekorerte egg. Bordet er dekket med stor tallerken fra Lyngby Porcelæn, liten tallerken fra Damhus og stoffserviett fra Søstrene Grene. Bestikk fra Erik Bagger og gult glass fra Holmegaard. Vannglass, duk, bånd, papiregg og påskeharer er fra Bungalow.

Påskebordet

Påskehilsen i posten

Hvem sier at håndskrevne kort er forbeholdt julehøytiden? Overrask en du er glad i med et koselig påskebrev. I Danmark er det tradisjon for å sende et håndklippet papir, et såkalt «gækkebrev». Antall klipte hull i papiret tilsvarer antall bokstaver i avsenderens navn. Så kan mottakeren gjette hvem brevsenderen er. En moderne vri på tradisjonen fra 1700-tallet er å klippe vakre mønstre på brettet silkepapir. De snøkrystall-aktige sirklene blir fin dekor som kan henges i vinduet, brukes som bordpynt eller legges i nettopp et påskebrev.

Håndsydde stoffegg

Sy dine egne påskeegg av stoffrester. Hold deg til to ulike farger som her, hvor det er brukt stoff og tråd i ulike nyanser av gult og blått. Dette syprosjektet passer fint å gjøre sammen med barn fra barneskolealder og oppover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer