Bolig & Interiør

Prefabrikkerte drømmer

Bygge et hus på 24 timer? Ifølge multidesigner Karim Rashid er det fullt mulig.

Prefabrikkerte drømmer
Publisert
Sist oppdatert
Karim Rashids prototyp på det prefabrikkerte huset «Kit24» består som navnet tilser, av 24 paneler, som igjen skal kunne settes opp på 24 timer. Byggverket er designet med tanke på å ivareta en families behov gjennom alle døgnets timer. Huset er 168 kvadratmeter stort og har to fargerike etasjer. Men enn så lenge er det altså en prototyp. Når huset er ferdig for produksjon, planlegger designeren å kunne tilby kjøperne en roterende andre easje, slik at man kan følge solen eller våkne til en ny utsikt hver dag.Les også! Norske byggeklosser«Kit24» er utstyrt med møbler, laminat og tepper på gulvene, og alt er designet av selsomme Rashid. Panelene er laget slik at de skal holde støy på utsiden og tåle vind og vær.

Mannen bak, men ingen bakmann

Karim Rashid har drevet med industridesign i mange år og er et velkjent navn i New Yorks designerverden. Han har laget alt fra møbler til armbåndsur, sko og søppelspann, og nå et hus. «Kit24» ser ut som et urbant romskip à la Jetsons familiehjem, noe som preger Rashids produkter generelt. Han er opptatt av framtidens levemønster og mener at vi bedre må tilpasse oss nye måter å leve og bo på, i takt med at verden forandrer seg. Han har tro på fleksible løsninger, og ikke minst at alt bør ha en estetisk så vel som praktisk verdi. Bærekraftighet og framtidsrettet design preger mye av Rashids forsmpråk, i tillegg til at all design, ifølge ham selv, bør være kostnadseffektiv. «Kit24» skal i så måte være et eksempel på dette, et alternativt hjem på liten plass, med leken og fargerik design.

Ikke helt nytt

Prefabrikkerte hus er ingen ny oppfinnelse, og det finnes mange varianter å få tak i. Se noen av de nye norske husene her.Kilder: Canada.com, Karimrashid.com, Inhabitat.comFoto: Europaconcorsi.com

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer