Siri Kristiansen

Programleder Siri Kristiansen designer sine egne møbler

Elsker god design. Spesielt den hun kan lage selv!

SNEKKERTALENT: Med ett år på møbelsnekkerlinja bak seg, lager programleder og spaltist i KK, Siri Kristiansen det meste av det hun har lyst på selv. Foto: Yvonne Wilhelmsen
SNEKKERTALENT: Med ett år på møbelsnekkerlinja bak seg, lager programleder og spaltist i KK, Siri Kristiansen det meste av det hun har lyst på selv. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en påbygget enebolig i Son i Akershus bor Siri Kristiansen (37) som er programleder i radio og TV, samboer Espen (45) og barna Jesper (6) og Signe (3 ½).

– Ofte kan jeg se noe i et interiørblad og tenke «så fint, det har jeg sikkert ikke råd til». Og så tegner jeg en egen variant og snekrer det selv eller får hjelp av en lokal sveiser, forteller Siri.

– Det er mitt bestemte inntrykk at håndverkere blir glad for sånne oppdrag, de synes det er litt gøy.

Denne evnen til å lage sine egne møbler er ikke tatt ut av det blå. Siri har nemlig ett år på møbelsnekkerlinja bak seg, og er ikke redd for å ta til verktøy. 

– Det er min eneste lidenskap og store drøm. Hvis jeg kunne leve av å være møbeldesigner og snekker, hadde jeg ikke nølt et sekund, innrømmer P3-profilen. Derfor var det heller ikke noe heft at huset hun og samboeren kjøpte ikke var heeelt som de drømte om.

– Huset ble bygget på slutten av 70-tallet og er på ett plan. Da vi kjøpte det hadde det fire av de styggeste tingene jeg vet: Karnapp, takplater, strukturmaling og brystpanel. Panelet har vi fortsatt på soverommet, alt annet måtte vekk, forteller hun.

– I tillegg har vi lagt til et påbygg som sto ferdig for et års tid siden, der vi nå har gang og stue. Badet og kjøkkenet tenkte jeg at vi ikke trengte å gjøre noe med, men vi har totalrenovert badet og pusset opp kjøkkenet tre ganger.

Så hva falt de egentlig for? Jo altså, huset ligger usjenert og alene innerst i skogen, og Siri likte romløsningen. Og så er det i Son, hennes barndoms ferieparadis.

– Jeg er oppvokst med hytte i Son, og var knyttet til stedet. Da mamma solgte hytta var jeg fristet til å selge leiligheten min i Oslo og flytte på hytta, selv om den manglet strøm og do, husker Siri.

LES OGSÅ: Nesten alt i denne stuen er hjemmelaget!

FINT MED FINER: Siri hadde lenge drømt om å kle et rom med finer, og da de bygget på huset ble den store gangen et passende prosjekt. — Jeg synes det er så fint, men har innsett at det krever riktig håndverker. Det var vanskelig å få forståelse for at platene bare skulle være sånn, forteller hun. Benken har Siri bygget selv, under lokket er det romslig oppbevaring for barnas luer og votter. Lampen og gigaklesklypene har Siri bestilt fra Danmark. Foto: Yvonne Wilhelmsen
FINT MED FINER: Siri hadde lenge drømt om å kle et rom med finer, og da de bygget på huset ble den store gangen et passende prosjekt. — Jeg synes det er så fint, men har innsett at det krever riktig håndverker. Det var vanskelig å få forståelse for at platene bare skulle være sånn, forteller hun. Benken har Siri bygget selv, under lokket er det romslig oppbevaring for barnas luer og votter. Lampen og gigaklesklypene har Siri bestilt fra Danmark. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Samboeren er fra Son, de to var feriekjærester. Og selv om hun egentlig er en byjente fra Oslo, flyttet hun på en måte hjem. Likevel var overgangen stor fra en oppusset stall i indre gård midt på Grønland i Oslo, og en jobb som standupkomiker. Siris første møte med Son på helårsbasis kunne ha vært bedre.

– Jeg flyttet inn i HANS rekkehus med HANS interiør, midt på vinteren. Det var 20 minus, vi hadde en liten baby og Espen hadde svineinfluensa. 

Men alt som begynner litt trått, kan bare bli bedre. Espen har godtatt Siris iboende behov for endringer i interiøret, og underveis er han jaggu blitt interessert i interiør og design han også.

– Halvparten av det vi har gjort, skulle vi egentlig ikke gjøre. Men jeg pusser opp hele tiden uansett hvor jeg bor, jeg synes det er gøy. Og mens jeg er flink på idé og igangsetting, vet Espen at han må ta over og fullføre. Dessverre er ingen av oss så veldig feinshmeckere, så vi må ofte gjøre det om igjen, sier Siri.

Kjøkkenet for eksempel, kan hun gjerne angre på at de ikke fikk utført av noen som var hakket proffere enn dem selv. Men skulle de ha satt ut jobben, hadde de ikke hatt råd. Så da får det være greit. Men hva skyldes dette evige jaget etter å endre og forbedre?

– Jeg tror det er en konstant jakt på å få det behagelig, rolig, harmonisk og praktisk. Det er såpass mye kaos både i jobben min og hodet mitt at jeg er opptatt av å ha det ryddig rundt meg, forklarer Siri. 

– Egentlig er vi sånn alle mann, samboeren min og jeg har aldri kranglet om rot, vi er to ryddemaskiner. Det samme er sønnen vår, han kan rydde på søsterens rom og riste putene i sofaen. Nå gjenstår det bare å lære opp lillesøster.

I et nøtteskall

Mitt beste interiørkupp: Alt jeg lager billig selv, men som ser ut som dyre ting jeg ønsker meg.
Jeg falt for: Beliggenheten, romløsningen og mulighetene.
Det første jeg redder ut: Ingenting. Blir aldri SÅ glad i ting, men jeg hadde prøvd å få med meg så mye kunst som mulig. Bildet av Mattis kanskje. 
Jeg er mest fornøyd med: Fargene og den subtile lekenheten.
Vi drømmer om: Det er mange ting jeg ønsker meg, men først og fremst ønsker jeg å få realisert byggedrømmen. Jeg har tegnet drømmehuset. Der er det ingen synlige ledninger eller lister. 
Luksus for oss: At det kommer noen hit og vasker for oss. 
Jeg har dilla på: Kryssfiner.

Siris beste interiørstips

-Bruk lokale håndverkere. Se om du kan lage noe som ligner på det du ikke har råd til. 
-Ikke ha alt fremme hele tiden. Sett ting i boden og ta det frem igjen neste gang du ommøblerer.
-Ommøbler ofte! Det gir energi i interiørsjela. 
-Kjøp kunst! Det føles som noe mer enn ting.

Mitt liv i interiør

Jeg har ommøblert siden jeg var 5 år, og vært innom de fleste stiler, bortsett fra rokokko og rocka. Sort i kombo med rødt kommer aldri inn i mitt hjem.
Lavmål: 2008, hardt rammet av antikviteter. Det så ut som om det bodde en 1000 år gammel dame i leiligheten min.
Høydepunkt: Nærmer meg stadig.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer