Oppussing

Pusset opp drømmeleiligheten

I den lyse, luftige leiligheten er det industrielle detaljer og pastellfargede vintagefunn som sørger for sjarmen.

PUSSET OPP: En fin miks av moderne innredning og vintagemøbler gjør det lyse, lekne hjemmet særegent og koselig.   Foto: Margriet Hoekstral
PUSSET OPP: En fin miks av moderne innredning og vintagemøbler gjør det lyse, lekne hjemmet særegent og koselig. Foto: Margriet Hoekstral Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da vi skulle flytte inn her, gjorde vi en avtale: Ingenting vi ikke liker kommer over dørstokken, forteller Linsey, som sammen med mannen Rick hadde klare regler da de endelig hadde pusset opp drømmeleiligheten

– Resultatet ble at vi kvittet oss med ganske mye nips fra den gamle leiligheten, men heldigvis blir vi kjapt enige, og smaken vår er etter hvert blitt veldig synkronisert.

Da de kjøpte oppussingsobjektet, fikk de mulighet til å begynne på scratch og finne fram til sin helt egne stil. De likte røffe og industrielle detaljer mot en stilren og moderne base, og i sin søken etter vintageskattene, oppdaget de at det var et hull i markedet de selv kunne fylle. Slik ble interiørbutikken Brût Amsterdam til.

– Vi jobbet veldig målrettet med innredningen og begynte med de største elementene, som sofaen og det store maleriet. Deretter lette vi etter ting hos de største kjedene, men fant ut at det var mye likt. Så vi begynte etter hvert å se oss om etter unike detaljer i bruktbutikker og på nettmarkeder. Vi falt alltid for de industrielle og gamle tingene, og vi var spesielt tiltrukket av materialer som varer, sier Rick.

LES OGSÅ: Unik stil med vintagekupp og makeovers

Foto: Margriet Hoekstral
Foto: Margriet Hoekstral Vis mer

«Rått og robust med et levd liv» ble mantraet for paret når de skulle finne skattene. Nye ting med vintagepreg holdt ikke mål. Og det ble viktig for dem å være tro mot sitt personlige konsept: alt skulle ikke være i samme stil – verken hundre prosent minimalistisk eller gjennomført industrielt eller vintagepreget. Å finne en miks med balanse ble kunststykket.

– Vi elsker jo alle disse stilene, men opplever at kombinasjonen forsterker hvert uttrykk bedre. Kontrasten mellom grove og blanke overflater, ny og gammel design, gjør at hvert element står mer ut og kommer til sin rett, sier paret.  

Raskt fant de også ut at de selv kunne finne nye bruksområder til alt det spennende de fant. En gammel turnbukk ble blant annet gjort om til benk ved å kutte beina, og da Rick la ut et bilde av resultatet på Facebook, var responsen enorm. Flere spurte om han kunne lage flere på bestilling. 

– Siden jeg nå hadde samlet et helt rom fullt av vintagefunn, hadde jeg kniven på strupen for å få gjort noe med det, sier Rick.

Brût Amsterdam ble raskt løsningen, med både butikk og nettbutikk hvor de selger industriell design og Ricks egne arbeider. 

– Nå har det blitt mitt nye liv; jeg er alltid på jakt etter spesielle ting, designer og lager produkter og tester dem ut hjemme. Med vårt nye hjem fikk jeg også en helt ny jobb og et helt nytt liv.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer