Kk Living

Pynt hjemmet med syriner

Se så lekkert det kan bli!

NYDELIG PYNTEBLOMST: Syriner er godt for humøret! Foto: All Over Press Norway
NYDELIG PYNTEBLOMST: Syriner er godt for humøret! Foto: All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kan du tenke deg noe vakrere enn et syrintre bugnende av små, romantiske blomster i frodige klaser?

Blomstene finnes både i hvitt og i mange sjatteringer av lilla - fra de helt lyse og sarte, til de mørke og mektige i tung lilla og burgunder.

Er du heldig å ha et syrintre i hagen, er det bare å kutte seg en herlig, velduftende bukett, men du får også tak i syriner i blomsterforretninger, som både avskårede blomster og som oppstammet, podet tre.

LES OGSÅ: Sommer i hjemmet på 1-2-3

DEKORATIVT: Lag dette superfine bordkortet! Foto: All Over Press Norway
DEKORATIVT: Lag dette superfine bordkortet! Foto: All Over Press Norway Vis mer

Leskende drikk

Syrin er en spiselig blomst som du kan lage deilig syrinvann av. Overrask med en dekorativ flaske med oppfriskende, kaldt syrinvann til salaten!

Tips!
La syrinene stå i kjøleskapet over natten for at vannet skal trekke til seg smak. Bruk flasken som bordkort når du dekker til fest. Du trenger ikke bruke like flasker når du dekker bordet, miks forskjellige glassflasker eller bruk gamle brusflasker som du renser og fjerner papiretikettene fra. Merk dem enkelt med en bit hyssing og et farget papir eller papp.

FINE ISBITER: Med litt syriner blir isbitene de fineste du noen gang har sett! Foto: All Over Press Norway
FINE ISBITER: Med litt syriner blir isbitene de fineste du noen gang har sett! Foto: All Over Press Norway Vis mer

I isbitene

Overrask gjestene dine med de vakreste isbitene! Utrolig lekkert i drinken eller i kaldt kullsyrevann. Trikset er å fylle hullene i isbitbrettet fulle med blomster først, for deretter å fylle forsiktig med vann før du setter brettet rett i fryseren.

Tips!
Fyll opp en stor rustikk balje eller et kar med fryste blomsterisbiter når du invitere til sommerfest. Om du ikke har dette for hånd, kan det også være kult å fylle en trillebår i hagen. Baljen bruker du som kjøl til flasker utendørs. Kombinasjonen av de vakre isbitene og den grove baljen eller trillebåren er helt uslåelig!

LES OGSÅ: Kvisten som redder hele stua

VANNBAD: Pynt bordet med syriner i vannbad! Foto: All Over Press Norway
VANNBAD: Pynt bordet med syriner i vannbad! Foto: All Over Press Norway Vis mer

Stilleben

Syriner er skjønne å bruke i vannbad, og på denne måten holder de seg friske lenge. Du kan enten la hele syrinhoder flyte vakkert i et stort fat med vann, eller du kan klippe opp de små blomstene på en syrinklase og la dem flyte i hvert sitt lille fat.

VAKKER KRANS: Selv om den ikke varer så lenge, er den definitivt verdt å lage til du får gjester! Foto: All Over Press Norway
VAKKER KRANS: Selv om den ikke varer så lenge, er den definitivt verdt å lage til du får gjester! Foto: All Over Press Norway Vis mer

Tips!
Dekk et bord med et lite vannbad med blomster til hvert kuvert. Sart og dekorativt!

Vakker krans

Den holder seg dessverre ikke veldig lenge uten vann, men vil imponere gjestene dine med sin nydelige duft og romantiske uttrykk. Nyt den i fulle drag mens den er fersk og fin - det er verdt det!

Tips! Kjøp en snelle med blomsterstreng i blomsterbutikken, og bruk en litt tynnere, bøyelig gren som stativ for å binde en krans. Kutt mange syrinhoder med litt grenverk i tuppene. Bind dem med hodene liggende i samme retning på stativgrenen med blomsterstreng. Når du har bundet grenen full med syriner og fått den så lang som du ønsker omkretsen på kransen skal være, bøyer du grenen til og fester endene sammen med blomsterstrengen. Montér den opp med dekorativt bånd eller hyssing i den høyden du ønsker, og heng den over et bord, foran et speil eller fritt ned fra taket midt i rommet. Spray syrinene god med litt vann slik at får fuktighet til å holde deg friske og fine noen timer mens besøket er i hus.

Gå og skaff deg syriner nå!

Denne saken er hentet fra KK Living utgave 3 – som er i salg nå!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer