Kvister

Pynt med kvister

Få våren inn i hjemmet på 1-2-3!

MED KVISTER: Ta med deg våren inn og pynt med vakre, spirende kvister.  Foto: Mette Wotkjær
MED KVISTER: Ta med deg våren inn og pynt med vakre, spirende kvister. Foto: Mette Wotkjær Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KKLIVING.NO: Vårfarger og frisk luft er bra for hjernen og kreativiteten. Kan du ikke ta med jobben utendørs, får du lage vår inne - og hvorfor ikke ta det med helt inn på kontoret, til fordel for både sanser og hjerne? 

Kvistene her er av japanske kirsebærtrær, epletrær, og magnolia. Kjøp dem i din nærmeste blomsterbutikk, eller, enda bedre: gå på jakt i hagen. Alle kvister du finner ute kan brukes, også de uten blomster men med skjønne lysegrønne blader. 

LES OGSÅ: Se hjemmet til «Vintagepiken»

Kvister med små knopper på gir deg en liten touch av vår inne.  Foto: Mette Wotkjær
Kvister med små knopper på gir deg en liten touch av vår inne. Foto: Mette Wotkjær Vis mer

Lidenskap for pasteller

Delikate, rosa epletrekvister og grener fra japanske kirsebærtrær er som skapt til keramikkvaser i pastellfarger. Og bruker du små vaser trenger du ikke plyndre hele treet. En liten kvist er nok. 

Tips: Sett forskjellige vaser med kvister på et brett og lag en vakkert vårlig utstilling. Da kan du også flytte rundt på brettet, alt etter hvor du trenger en ekstra vårlig touch. 

Tips: Sett forskjellige vaser med kvister på et brett og lag en vakkert vårlig utstilling. Da kan du også flytte rundt på brettet, alt etter hvor du trenger en ekstra vårlig touch.  Foto: Mette Wotkjær
Tips: Sett forskjellige vaser med kvister på et brett og lag en vakkert vårlig utstilling. Da kan du også flytte rundt på brettet, alt etter hvor du trenger en ekstra vårlig touch. Foto: Mette Wotkjær Vis mer

En skog av delikate kvister

Det er også fint å lage et stilleben av store vaser og sette det på gulvet. 

Samle flere vaser på et sted, og supplér eventuelt med lette flettekurver, som med sin delikate look står fint til spede vårkvister. Du trenger ikke ha kvister i alle vasene for å få en komplett vårlook. 

Tips: Kobber er tilbake denne sesongen, og den gyldne, rød kobberfargen passer ypperlig til blomsterkvister i sart rosa. 

Tips: Kobber er tilbake denne sesongen, og den gyldne, rød kobberfargen passer ypperlig til blomsterkvister i sart rosa.  Foto: Mette Wotkjær
Tips: Kobber er tilbake denne sesongen, og den gyldne, rød kobberfargen passer ypperlig til blomsterkvister i sart rosa. Foto: Mette Wotkjær Vis mer

Perfekt som vertinnegave

Et par grener fra hagen bundet sammen med et lekkert bånd piffer opp gaven. Eller gjør det i all sin enkelhet til en søt vertinnegave. 

Å binde kvister sammen med et lekkert bånd er en super vertinnegave. Foto: Mette Wotkjær
Å binde kvister sammen med et lekkert bånd er en super vertinnegave. Foto: Mette Wotkjær Vis mer

Lag et drivhus

Bruk en lykt som drivhus til kvistene dine. Sett en lekker glassvase i lykta, så ser det ut som kvistene vokser i drivhuset. 

Har du en lykt stående, kan du bruke den til å lage et drivhus.  Foto: Mette Wotkjær
Har du en lykt stående, kan du bruke den til å lage et drivhus. Foto: Mette Wotkjær Vis mer

LES OGSÅ: Slik får du vår i hjemmet

Tekst og foto: Wotkjær & Kattrup

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer