Sengelaken

Re opp med fuktig laken

Laken-trikset er rimelig smart! Bare pass på én ting før du prøver det.

Publisert

Sengelaken blir ofte krøllete etter runden i tørketrommelen, men de færreste av oss har verken tid eller ork til å stryke laken i hverdagen. Å henge opp laken til tørk på tørkestativet, vil ikke gjøre lakenet fullt så krøllete, men til gjengjeld tar det opp en del plass på stativet.

Derimot finnes det en annen, fiffig løsning når du ønsker å kle sengen med et plettfritt og glatt laken!

Fuktig laken

Trikset er det tips-siden Tiphero som presenterer. Det går helt enkelt ut på å re sengen med lakenet mens det fremdeles er litt fuktig etter vask.

Det er dog viktig at lakenet ikke er vått når du legger det på sengen:

  • Etter at du har vasket lakenet i vaskemaskinen, lar du det få seg noen minutter i tørketrommelen. Bruk et semi-tørkeprogram slik at ikke all fuktighet trekkes ut av tekstilet.
  • Når du kjenner at lakenet er nesten tørt men fremdeles litt fuktig, skal du re sengen med det.
  • Lakenet vil da se glatt, pent og rukkefritt ut på sengen. Dessuten vil det føles mykere å ligge på.
  • Bare husk å ikke bre over dyne og puter rett etter at du har lagt lakenet på, det er viktig at lakenet får lufte seg og bli helt tørt først.

- Skru ned sentrifugeringen

Malin Skaar, leder Orkla forbrukerservice og ekspert på Plusstid.no, er ikke kjent med dette trikset, men understreker at dersom man vil teste det ut, er det altså svært viktig at lakenet ikke er vått når du legger det på sengen. Dette vil kunne skape fukt og muggsopp i madrassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer