Interiør

Redaksjonen tipser: våre favorittduftlys

Her er 14 fantastiske dufter du bør teste ut!

DUFTLYS: Vi er svært glade i duftlys og deler gjerne noen tips med dere! Foto: NTB
DUFTLYS: Vi er svært glade i duftlys og deler gjerne noen tips med dere! Foto: NTB Vis mer
Publisert

Hvis jeg løfter hodet opp fra pc-skjermen og ser ut vinduet vil jeg se store, grå skyer og regn som pøser med. Nei, det er kanskje ikke favorittværet, men hva skal man gjøre?

Jo, man kan lage god mat, finne en koselig film på Netflix og tenne et deilig duftlys. Selv er jeg kjempeglad i duftlys og hadde en følelse av at resten av redaksjonen var det - noe som stemte. Jeg spurte jentene om deres best duftlys-tips, og det tok ikke lang tid før innboksen var full.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Ingeborg Heldal
ansvarlig redaktør
- Jeg elsker duftlys! Jeg har alltid et brennende i stua mens jeg er hjemme. Og gjerne et på badet også. Jeg synes det er så stemningsskapende og elsker duft i rommet. Det minner meg om å komme inn i resepsjonen på små boutique-hoteller, i for eksempel i Paris.

- Jeg liker mange forskjellige, men synes C Soaps sine økologiske er nydelige. Favoritten er det som lukter mildt av saltvann og sommer.

C Soaps, kr 249
C Soaps, kr 249 Vis mer

- Som Italia-elsker hender det også at jeg unner meg et lys fra Acqua di Parma. De lukter frodige, deilige italienske hager, gjerne med et islett av sitrus. Da kan jeg krølle meg sammen under pleddet, lukke øynene og drømme om solnedgang over Piemonte.

Acqua Di Parma, kr 565
Acqua Di Parma, kr 565 Vis mer

- Og siden det nærmer seg jul planlegger jeg å gå til innkjøp av duftlyset som rett og slett heter «jul». Det lukter pepperkaker, honning og gløgg. Kjenner at jeg gleder meg allerede.

Skandinavisk, kr 369
Skandinavisk, kr 369 Vis mer

Hege Løvstad Toverud
journalist
- Jo Malones duftlys minner meg om da jeg hadde intervjuet forfatter Marian Keyes i Dublin. Hun hadde Jo Malone-lys hjemme, så det ble løp og kjøp. Han i tax free-en brukte like mye tid på innpakningen som Rowan Atkinson i «Love Actually»: A little thyme. A spig of rosemary ...

Jo Malone, kr 700
Jo Malone, kr 700 Vis mer

Malini Gaare Bjørnstad
journalist
- Jeg ELSKER duftlys, for det er ingenting som gir meg mer spa og velvære-følelse enn akkurat dét. Jeg pleier å tenne duftlys på badet om morgenen, og lar det stå litt før jeg går inn i dusjen, slik at badet er fylt med deilig duft mens jeg dusjer.

- Voluspa Duftlys «Saijo Persimmon». Denne brenner i 25 timer, og har et praktisk lokk som gjør at man kan ta den med seg på reise. Jeg er en sånn person som tenner lys når jeg er på hotell med badekar - og voluspa duftlys egner seg perfekt til dette! Og så lufter den helt siiiinnsykt godt!

Voluspa, fra kr 299
Voluspa, fra kr 299 Vis mer

- Munio candela økologisk duftlys, med urter og blomster fra Latvia. Duftlysene er håndlaget, og sammen med voksen er urtene og blomstene mikset inn, slik at de får det unike særpreget. Ikke bare er disse duftlysene veldig pene å se på, men de har også en helt egen duft som gir assosiasjoner til en blanding av spa møter skog - den perfekte kombinasjon spør du meg!

The Munio, kr 250
The Munio, kr 250 Vis mer

Mina Helene Knudsen
sosiale medier ansvarlig
- Jeg ELSKER duftlys og har alltid leiligheten full – både på badet, soverommet og i stuen. Og det finnes veldig mange gode dufter som virkelig kan sette stemningen i hjemmet.

- Rituals er en av mine favoritter, både når det kommer til såpe og kremer, men de har også utrolig mange deilig dufter – i lys, duftpinner og interiørspray. Jeg er veldig glad i serien som heter «Happy Buddah», men falt også pladask for fjorårets duftlys i serien «The Ritual of Tsuru». Den skaper avslappet atmosfære med en duft av furu, som ofte kan minne om jul.

Rituals, kr 215
Rituals, kr 215 Vis mer

Stine Therese Strand
utgavesjef
- Mitt absolutte favorittlys kommer fra hotellet La Mamounia i Marrakech, og heter Dattes. Det er hotellets egne signaturduft, og jeg forelsket meg helt da jeg var der! Kjøpte med meg et par lys hjem, men har ikke hjerte til å brenne dem, fordi jeg ikke vet når jeg kan reise tilbake og kjøpe flere, ha ha! Av lys jeg faktisk tenner og får tak i her hjemme, så er jeg veldig glad i Black Oudh fra Rituals. En tung og rik duft som passer perfekt om høsten!

La Mamounias Datte, kr 950
La Mamounias Datte, kr 950 Vis mer

Benedicte Wessel-Holst
journalist
- Byredos «Bibliotheque» er min favoritt. Deilig duft av lær og patchouli, og noe vanilje og frukt. Men husk: et par timer med fyring av gangen holder! Ellers blir det tung røkelsesstemning à la 90-tallet med tung hodepine.

Byredo, fra kr 350
Byredo, fra kr 350 Vis mer

Silje Helgesen
journalist
- Jeg elsker duftlysene fra Byredo, rett og slett fordi de lukter akkurat det samme som parfymene - som jeg også elsker! Da jeg oppdaget disse måtte jeg kjøpe med en gang og jeg er sååå fornøyd. Lukten er mild, men gir en skikkelig lun og koselig følelse i hjemmet! Minus: litt stiv pris. Pluss: veldig fine!

Byredo, fra kr 350
Byredo, fra kr 350 Vis mer

Ronja Rognmo
frontansvarlig
- Jeg elsker dette duftlyset fra H&M Home. Lukten minner meg om følelsen man får når man legger seg i nyvasket sengetøy - som er verdens beste følelse spør du meg. Jeg pleier å tenne dette lyset i helgene når jeg kan ligge ekstra lenge i senga med en varm kopp kaffe og slappe av.

H&M, kr 149
H&M, kr 149 Vis mer

Malin Gaden
journalist
- Her om dagen var jeg innom & Other Stories på Valkyrien i Oslo, og mens jeg ventet på venninnen min i prøverommet plukket jeg opp et duftlys. Den luktet rett og slett helt nydelig.

& Other Stories, kr 190
& Other Stories, kr 190 Vis mer

- Dette fantastiske duftlyset fikk jeg av en venninne i gave en gang. Ikke bare lukter det så utrolig godt, men det ser skikkelig fint ut også.

Diptyque, cirka kr 545
Diptyque, cirka kr 545 Vis mer

- Rituals må selvfølgelig nevnes når man snakker om duftlys! Her har jeg flere favoritter, men et fra serien deres Tsuru kommer absolutt til å bli kjøpt på ny.

Rituals, kr 270
Rituals, kr 270 Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer