interiør:

Røft og rustikt

Susan og Daniel har selv pusset opp hele hjemmet sitt fra bunnen av. De har skapt et rustikt hjem som til jul dekoreres med naturlige kranser og pynt i dempede farger.

Gulvet i spisestuen og kjøkkenet har paret selv laget av 1200 gamle mursteiner som de har hentet fra bygninger og hus rundt om i landet. Det tok dem over 200 timer å legge det. Tips! Ved å bruke sterke farger kun i små detaljer i innredningen, beholder du inntrykket av et helhetlig hjem i dempede fargenyanser. FOTO: Lene Samsø
Publisert

Susan Mogensen og hennes mann Daniel har ikke alltid valgt de letteste løsningene i sitt felles hjem på Amager ved Køben­havn. Først og fremst har det vært viktig for dem å være modige. Og fram mot jul får den rå, fargerike og eksperimentelle stilen selskap av pynt i nedtonede farger.

– Man kan absolutt omfavne en vakker og stilsikker jul og samtidig ta hensyn til barna og miljøet, sier Susan Mogensen.

Hun har begynt på en mastergrad i natur­ressurser og miljøøkonomi, så derfor er det selvfølgelig for henne å tenke på bærekraft, selv om det ikke går på bekostning av juletradisjonene i familiens hjem.

– Jeg har egentlig aldri vært tilhenger av gave­ønskelister, men jeg elsker å gi og åpne presanger. Derfor bestemte jeg meg i fjor for å innføre gjenbrukspresanger og hjemmelagde gaver. For meg sikrer det at jeg får holde fast ved gleden ved å gi, samtidig som at det føles oppriktig, fordi jeg har forsøkt å finne noe som er helt riktig til mottakeren, sier Susan.

– Du finner ingen røde nisser eller glitter i vårt hjem

Selv om hun er svært opptatt av å være snill med miljøet, er hun bevisst på at dette ikke skal ta all oppmerksomheten, særlig fram mot jul. For hun elsker julen og vil aldri kutte ned på mengden pynt eller å skjære ned på tradi­sjonene som følger med. Pynten i hjemmet er fin og smakfull.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.