Interiør:

Rose-tabben mange gjør

Hvis rosene ikke lever særlig lenge, kan det hende du har gjort denne feilen.

FRISKE BLOMSTER: Snittblomster er ferskvare og har ikke den lengste levetiden. Det er likevel ting man kan gjøre for å få dem til å holde lenger. Foto: NTB.
FRISKE BLOMSTER: Snittblomster er ferskvare og har ikke den lengste levetiden. Det er likevel ting man kan gjøre for å få dem til å holde lenger. Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Det er stas å ha friske blomster i hus og flere forhandlere har garantier for snittblomster, slik at om det det er noe i veien med det man har kjøpt, kan man få nye eller pengene tilbake.

Men det er ikke sikkert det er blomstene i seg selv det er noe i veien med når de henger med hode på andre dagen.

Hvor man kjøper de

Det er flere ting man kan «gjøre feil» med rosene, eller buketten man tar med seg hjem. Og her er noen av dem:

Om man ikke kjøper snittblomster hos en faghandler, altså en god gammeldags blomsterbutikk, får sjelden gode råd om hvordan behandle dem. Derfor:

Kjøper man roser på en matbutikk, bør man passe på at de ikke har stått ved siden av frukten. Noen fruktsorter avgir nemlig etylengass, et aldringshormon, som fremskynder forråtnelsesprosessen hos rosene.

Og er det minusgrader ute, så pakk blomstene inn i avispapir eller annet før du tar dem med ut.

Hvis det er inntil fire timer før de kommer i vann hjemme, trenger du ikke legge vått rundt stilkene. Men skal du gå hele dagen med dem, må de få fuktig papir surret rundt stilkene nederst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.