Interiør

Rustikk estetikk

For Pernille Skriver er det viktig at tingene i hjemmet hennes er vakre, men ikke for fine til å bli brukt.

INTERIØR: La deg inspirere av Pernilles behagelige stil. FOTO: Katrine Rohrberg
INTERIØR: La deg inspirere av Pernilles behagelige stil. FOTO: Katrine Rohrberg Vis mer
Publisert

Den 56 år gamle designeren Pernille Skriver bor i en bygning fra slutten av 1700-tallet. Akkurat som de fleste leiligheter i gamle bygårder har ikke Pernille noen entré – her kommer du rett inn i stuen.

Da hun overtok leiligheten, behøvde den oppussing. Dette ga Pernille mulighet til selv å designe og skape de løsningene hun ønsket, og det er nettopp disse grepene som gir hjemmet et personlig uttrykk. Fra kjøkkenets varme jordtoner til badets kjølige enkelhet – alt er i hennes ånd.

LES OGSÅ: De største interiørtrendene for 2019

– Jeg liker godt å mikse arvestykker og designklassikere med ting som har en historie. Ofte kjøper jeg interiør på reiser og i antikvitetsbutikker rundt om i verden. For meg er det viktig at boligen framstår som estetisk, men hjemmet må for all del kunne brukes, sier Skriver.

Pernille samler på glass og keramikk.
Pernille samler på glass og keramikk. Vis mer
Overskap av jern og glass gir kjøkkenet en rustikk stil. Skapene er fra Nordal, og selve kjøkkeninnredningen er fra Ikea. Benkeplaten er spesiallaget, og barkrakkene er fra Mater.
Overskap av jern og glass gir kjøkkenet en rustikk stil. Skapene er fra Nordal, og selve kjøkkeninnredningen er fra Ikea. Benkeplaten er spesiallaget, og barkrakkene er fra Mater. Vis mer

Stilen hennes er full av varme og har et rustikt preg. Alle gulvene i den 90 kvadratmeter store leiligheten har fått en nyanse som gir dybde og jording. Pernille beskriver tilværelsen før hun flyttet hit, som et slags nomadeliv, for hun flyttet mye rundt før hun slo seg til ro.

– Jeg har bodd i så mange ulike bydeler og på så mange forskjellige steder før jeg fant denne leiligheten.

Her har hun skapt et univers som er akkurat sånn hun selv vil ha det. Et godt eksempel er Ikea-kjøkkenet som Pernille har gitt et nytt uttrykk. Innredningen tar utgangspunkt i grunnmoduler fra Ikea, men har fått selskap av en spesialbygd benkeplate og et jernskap som tilfører noe eget.

– Kontrasten mellom de rene linjene i rommet og de mørke fargene er kanskje det jeg elsker mest ved kjøkkenet, forteller hun.

– I tillegg kommer vitrineskapet i glass, der keramikken min kommer til syne. Jeg samler på både glass og keramikk.

LES OGSÅ: Trikset som tilfører bildeveggen det lille ekstra!

Pernille har valgt lyse vegger og mørke gulv og møbler. Sofabordene har hun funnet i Indonesia og teppet i India. Sofaen er fra Ilva, og lampen er fra Gubi.
Pernille har valgt lyse vegger og mørke gulv og møbler. Sofabordene har hun funnet i Indonesia og teppet i India. Sofaen er fra Ilva, og lampen er fra Gubi. Vis mer
Denne hyggelige lenestolen i skinn har Pernille arvet av sin farmor.
Denne hyggelige lenestolen i skinn har Pernille arvet av sin farmor. Vis mer
Bøker, en fruktbarhetsgudinne i tre kjøpt i Ghana og keramikkskål laget av Gunnar Nyström i skjønn forening.
Bøker, en fruktbarhetsgudinne i tre kjøpt i Ghana og keramikkskål laget av Gunnar Nyström i skjønn forening. Vis mer

Pernille Skriver er utdannet designer, og jobber nå som kreativ leder for Norse Projects. Det meste av hennes yrkesaktive liv har hun brukt i motebransjen, noe som har gjort at hun har reist mye. Og overalt i leiligheten står det etniske funn som hun har håndplukket fra alle verdenshjørner. Kurver fra Indonesia, tepper fra India og trefigurer fra flere land i Afrika er bare noen av skattene hun har tatt med seg hjem.

– Reisene og opplevelsene har resultert i et hav av vakre etniske ting som jeg har fraktet tilbake hit. Jeg virkelig elsker tradisjonelle håndverksteknikker, forteller Pernille.

LES OGSÅ: Nå er møbler med fletter av strå eller tau superhot! Se hvordan du selv kan kaste deg ut i flettekunsten

I spisestuen står et skap i samme stil som overskapene på kjøkkenet.
I spisestuen står et skap i samme stil som overskapene på kjøkkenet. Vis mer
Skap med glassdører lar vakre kopper og krus komme til syne.
Skap med glassdører lar vakre kopper og krus komme til syne. Vis mer
Spisestuebordet er fra Nordal, og stolene har hun kjøpt brukt. Pernille har selv malt dem for at de skal passe inn med resten av møblene hennes.
Spisestuebordet er fra Nordal, og stolene har hun kjøpt brukt. Pernille har selv malt dem for at de skal passe inn med resten av møblene hennes. Vis mer

Hun ville dele sin lidenskap med andre, og startet derfor en plattform og en netthandel som har fått navnet Nomad Living. Konseptet ble til for litt over fire år siden, og her kan du kjøpe autentiske gjenstander med fokus på håndverk. I tillegg har Pernille Skriver vært med og starte den fysiske butikken Fair Nomad Society i København sammen med to andre ildsjeler. Her er tanken om etisk og bærekraftig produksjon bærebjelken, i tillegg til ting med en historie.

Badet er holdt lyst og enkelt med hvite fliser og vegger. Både servanten og speilet er vintage. Såpene og kremene kommer fra merket Aesop.
Badet er holdt lyst og enkelt med hvite fliser og vegger. Både servanten og speilet er vintage. Såpene og kremene kommer fra merket Aesop. Vis mer
Smykket med skjell er fra øya Borneo i Sørøst-Asia, mens skrinene er fra India og Marokko.
Smykket med skjell er fra øya Borneo i Sørøst-Asia, mens skrinene er fra India og Marokko. Vis mer
Soverommet er innredet luftig og enkelt, men fortsatt med mange detaljer. Putene fra Marokko og det mønstrete sengeteppet gir liv til rommet.
Soverommet er innredet luftig og enkelt, men fortsatt med mange detaljer. Putene fra Marokko og det mønstrete sengeteppet gir liv til rommet. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer