HER BOR
Sarah Sheikh Hjorth, entreprenør, designer og medinnehaver av restauranten Chicks by Chicks, og Adam Sheikh Hjorth, entreprenør og gründer av Happy Helper, sammen med deres datter Paloma (4) og sønnen Atlas (1). Treetasjes funkisvilla fra 1936 på 232 m2.
Sarah og Adam Sheikh Hjort har innredet med en god blanding av arvede, ekte tepper fra Pakistan, loppisfunn, reiseminner og unik design. Sarah har en stor kjærlighet for farger, og kombinert med en god porsjon samlemani har hun forvandlet funkisvillaen til et hjem med tendenser fra både Skandinavia og Midtøsten.
Det er blitt et hus innredet med kule, utradisjonelle møbler, orientalske tepper og personlig pynt.
– Jeg samler på alt mulig! Bilder, lamper, glassfigurer, stentøy og tekstiler, og jeg er på loppemarked hver søndag om sommeren. Utover det å oppleve stemningen og gjøre en god handel elsker jeg også å snakke med folk som kommer fra et helt annet sted, forteller Sarah.

Dette er de vanligste oppussings-tabbene



Hun er etter hvert blitt ordentlig god til å spotte en krystallvase eller Merano-glass blant alle de andre loppetingene.
– Jeg tenker ikke så mye over om jeg synes det passer inn. Jeg kjøper det hvis jeg liker det. For meg er det en lek å flytte rundt på ting og skape nye sammensetninger. Det er også viktig for meg å innrede med reisefunn og ting som har gått i arv i familien, utdyper Sarah, som er spesielt glad i teppene hun har arvet fra sin farfar. Han kom fra Pakistan til København i 1959 for å starte teppebutikk.
– For meg er ikke teppene bare vakre, men de bærer også en historie om hvem min familie er, og derfor har de stor betydning i hjemmet. Sammen med den skandinaviske enkelheten, kunsten og loppisfunnene, synes jeg at hjemmet vårt sier veldig mye om hvem vi er, sier Sarah.

Trikset som tilfører bildeveggen det lille ekstra!



Hun forelsker seg ofte i ting og møbler i en flott farge. Om det var opp til henne, ville flere vegger vært malt i en farge.
– Mannen min gir meg stor frihet til å innrede, men innimellom må han sette grenser. For jeg kan virkelig gå amok og male alle veggene rosa og mintgrønne. Jeg synes at det er spennende å skape stemninger med farger. Omgivelsene er jo med på å påvirke vår sinnstilstand og sette i gang følelser. Her hjemme hos oss vil jeg at innredningen skal signalisere en avslappet atmosfære, der det er plass til gode samtaler. Men det skal samtidig være kreativt – du skal helst bli overrasket når du går inn i et nytt rom, sier Sarah.
Både hun og Adam er veldig glad i kunst og drar ofte på utstillinger. De holder også øye med de kunstnerne de setter pris på. Når et nytt kunstverk kommer hjem, får det stå på gulvet i forskjellige rom før det får sin endelige plass på veggen.
– Kunst er uunnværlig for oss. Kunsten gjør et hjem levende og inspirerende, mener paret.

De største interiørtrendene for 2019



Et elegant fiskebeinsgulv, store vindusflater med originale vinduskarmer og en luftig hall med stor, buet trapp skaper rammen rundt den eklektiske stilen.
Det var også de arkitektoniske detaljene som tiltrakk Sarah og Adam da de så funkisvillaen fra 1936 for første gang. Huset hadde varme, sjel og romslighet, samt en helt fantastisk historie. Men samtidig var det ingen som hadde tatt seg kjærlig av det de siste 30 årene.
Tidligere hadde det vært bordell her, så det var mange bad, men ikke et ordentlig kjøkken. Renoveringen tok mye tid, men paret elsket å gi liv og kjærlighet til huset.
– Vi satte i gang med nytt kjøkken og gjorde litt om på planløsningen, men sørget for å bevare de gamle detaljene, som gulv og glassdørene med blyglass. Selv om vi trengte å tilpasse huset til oss, sørget vi for å bevare sjelen og historien. Et hus skal få vise at det har levd et tidligere liv – og det må gjerne være litt skjevt og uperfekt. Akkurat som vi mennesker er, avslutter Sarah.
