Interiør

Se det stilfulle funkis-hjemmet til designer Camilla Abry

Begge jobber med design, men interiørtrendene kaster ikke Camilla Abry og Peder Børresen seg på, de vil heller ha et hjem med tidløs eleganse .

FINNE EGEN STIL: – Jeg føler det har tatt litt tid å finne vår stil, og den har endret seg med typen bolig vi har hatt, forteller Camilla. Foto: Yvonne Wilhelmsen
FINNE EGEN STIL: – Jeg føler det har tatt litt tid å finne vår stil, og den har endret seg med typen bolig vi har hatt, forteller Camilla. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Camilla Abry (34) og Peder Børresen (39) bor med barna Eleon (5) og Elodie (1) i en funkisvilla over tre plan pluss takterrasse ved sjøen på Strand i Bærum. Camilla er designer for Cubus, modell og inspirator på Instagramprofilen @camillaabry. Peder er en av gründerne bak Moods of Norway.

Huset var nesten nytt da Camilla Abry og Peder Børresen overtok, og det var alt de hadde drømt om: Funkis ved sjøen i Bærum, dobbelt så stort som huset på Bygdøy som de flyttet fra. Det var denne stilen de likte. Men det stramme huset krevde andre møbler enn de hadde fra før. Dermed tillot de seg å starte litt på scratch da huset skulle innredes.

– Vi bygget et stort soverom med bad og walk-in-closet i kjelleren, ellers gikk det i maling og innredning. Og det var nok jobb bare det, et hus på 400 kvadrat med tre terrasser og takterrasse krever mange møbler, medgir Camilla.

LES OGSÅ: De fineste spisebordsstolene finner du her

Hun og Peder deler interessen for alt kreativt, de er klesdesignere begge to og har jobben med seg mentalt stort sett døgnet rundt. Alle store avgjørelser tas i fellesskap, her kjøpes det ikke et møbel uten at begge er enige. Og stort sett er de det.

– Den første leiligheten vår var et tidligere galleri i første etasje på Grünerløkka. Så flyttet vi til en gammel bygårdsleilighet, deretter et hus med mye sjel på Bygdøy, før dette funkishuset. Jeg synes møblene må passe til huset, og siden vi begge er mest fan av funkis, tror jeg vi har funnet interiørstilen vår her.

De eneste møblene de har hatt med seg gjennom flere flytteprosesser er de som de har laget selv. Sengen, en hylle på soverommet, en kommode i gangen – de er bygget etter eget hode og passer uansett stil. Når noe skal kjøpes, ser Camilla etter moderne klassikere som er tidløse og kler huset. Peder er mer tilbøyelig til å sette inn en grønn sofa fra loppis i den stramme stuen, men der setter Camilla ned foten. Hun har også forvist et maleri han hadde før de ble sammen – det står i garasjen. Litt kreativ uenighet må være lov.

– Jeg kan synes gamle sofaer er kule andre steder, men ikke her. Det har vi diskutert, og det kommer ikke inn hit, ler hun.

– Peder kan være litt mer åpen for farger enn meg. Jeg har prøvd å være litt mer fargeglad, men det har jeg avskrevet. Jeg liker best svart, hvitt, skinn og treverk, det trenger verken å bli kjedelig eller kaldt selv om fargene er nøytrale, så lenge du kombinerer ulike materialer.

LES OGSÅ: Hvitt interiør trenger slett ikke være kjedelig

Innredning er altså stort sett en demokratisk prosess hjemme hos familien Abry Børresen. Men på småtingene har Camilla frie fullmakter. Alt av puter, tekstiler, vaser og stæsj er det stort sett Camilla som står for, og de byttes langt oftere enn møbler.

– På småting kan man følge trender eller endre etter smak og nye impulser. Men på store ting liker jeg å tenke langsiktig, sier Camill og tilføyer: 

– Spesielt i et så stort hus som vårt, her trengs det så mange møbler at man ikke kan bytte dem ut så ofte. Det betyr ikke at vi ikke gjør feil, mitt beste tips må vel være å ta seg tid til å bo seg inn. Det er også det vanskeligste tipset å følge, men det er bare å innse at ting ofte ikke blir helt som du hadde sett for deg.

Ta det store soverommet med bad og walk-in-closet i kjelleren, for eksempel. Det var det første de fikk laget da de overtok huset, men nå har Camilla og Peder flyttet opp på det som var gjesterom med bad innenfor stua – og soverommet i kjelleren er blitt til utleiehybel. Sånn er det bare, det kan ta tid å bli kjent med et hus og tilpasse det etter familiens behov. Med tiden skjønner du hva som skal til for at alle skal trives, og er det ikke det som er det aller viktigste med å bo? Nå fungerer huset perfekt for familien på fire, og det vil det gjøre i mange år framover, tror de.

LES OGSÅ: 10 trender vi helst ikke vil se mer av i 2017

FINT BORD: Sofaen er fra en nå nedlagt butikk, ­putene stort sett fra Bolina. Camilla elsker bordet «Eames Surfboard table» fra Vitra. På veggen favorittbilder av sønnen Eleon (5). Bildet med P er malt av Magne ­Furuholmen og gitt i gave til Peder, skateboardet på veggen er fra Celine. Foto: Yvonne Wilhelmsen
FINT BORD: Sofaen er fra en nå nedlagt butikk, ­putene stort sett fra Bolina. Camilla elsker bordet «Eames Surfboard table» fra Vitra. På veggen favorittbilder av sønnen Eleon (5). Bildet med P er malt av Magne ­Furuholmen og gitt i gave til Peder, skateboardet på veggen er fra Celine. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

I et nøtteskall

Jeg blir inspirert av arkitektur, interiør, natur, mennesker på gaten, ja og Instagram og Pinterest. 

Mitt beste interiørkjøp er «Lounge Chair» fra Eames. Den er så klassisk og samtidig så god å sitte i. Den har fått den beste plassen i huset, ved vinduene som går fra gulv til tak i stua. Jeg falt for at det var funkishus ved sjøen i Bærum. 

Det er kult at huset har så mange vinkler, samtidig som det er stramt. Jeg elsker beliggenheten og utsikten. Det er dobbelt så stort som vårt gamle hus, men vi bruker mer av det fordi romløsningen er så praktisk. Vi har god takhøyde og store vinduer – drømmehuset! Det er så deilig å komme dit at du tenker «her kan vi bo resten av livet». 

Jeg har dilla på ... Akkurat nå tror jeg ikke at vi har noen dille – mer et behov for å tenke langsiktig når vi møblerer og finner de tingene som skal være med oss i mange år.
Luksus for meg er tid til meg selv. Det er vel den største luksusen når man har små barn. Virkelig luksus hadde vært barnevakt en kveld, så jeg kunne ha lagt meg i badekaret.

Jeg drømmer om ... Vi trenger nytt salongbord og teppe, og gode oppbevaringsløsninger i gangen. 

Musikken jeg helst fyller hjemmet med, er en eller annen spilleliste fra Spotify. Peder er DJ-en her, men jeg kjører gjerne fullt party når jeg er alene hjemme uten mann og barn!

LES OGSÅ: Sjekk det kule hjemmet til interiørstylisten

Camillas beste interiørtips

-Vil du følge trender, så gjør det i det små: Vaser, puter og småting kan lett byttes ut. Det du legger mer penger i, som møbler, bør overleve trendene. Investerer du i klassiske møbler, kan de gjerne selges senere også. Kjøper du brukte designklassikere, kan du til og med få like mye igjen når du selger dem.

-Det er vanskelig, men bo deg inn! Sannsynligvis ender du med å bruke boligen litt annerledes enn du så for deg. Ikke kjøp alt av møbler før du flytter inn.

-Huset ditt må være praktisk og funksjonelt, ikke bare se bra ut: Ting må fungere og være solide. Stoler og sofaer skal være gode å sitte i, romløsningen må være praktisk.

-Bor du med barn, så tilrettelegg for at de kan leke uten at lekene overtar hele huset. Vi har gjort de nederste skuffene på kjøkkenet om til lekeskuffer, på den måten er lekene tilgjengelige – og lette å rydde bort. 

-Det er lov å prøve og feile, det viktigste er å stole på seg selv. Jeg har for eksempel prøvd å tilføre farger, men det er ikke meg. I stedet skaper jeg kontraster med ulike materialer, former og teksturer. Og så er jeg veldig glad i grønne planter.

-Dette er et ryddetips: Etter at vi fikk barn, går jeg aldri fra ett sted til et annet uten å ha noe i hendene. På den måten rydder jeg hele tiden, men føler ikke at jeg rydder så mye likevel.

-Du kan ikke få for mye skapplass! Vi trodde det var sykt mye kjøkkenskap her da vi flyttet inn, men endte med å sette inn flere. Nylig fikk vi laget et eget roterom i kjelleren også, og det anbefales! 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer