Ikea

Se IKEAs nye designsamarbeid

Laget av den britiske interiørdesigneren Ilse Crawford. - En virkelig lekker kolleksjon, sier interiøreksperten.

SINNERLIG BY ILSE CRAWFORD: SINNERLIG er IKEAs nye designkolleksjon laget i samarbeid med den britiske interiørdesigneren Ilse Crawford.  Foto: IKEA
SINNERLIG BY ILSE CRAWFORD: SINNERLIG er IKEAs nye designkolleksjon laget i samarbeid med den britiske interiørdesigneren Ilse Crawford. Foto: IKEA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KKLIVING.NO: I august lanserer IKEA sin nye samarbeidskolleksjon, SINNERLIG, med den britiske interiørdesigneren Ilse Crawford. 

Den svenske møbelkjeden har også tidligere laget designkolleksjoner - deriblant PS-kolleksjonen, som var en stor suksess. 

SINNERLIG består av 31 ulike produkter i ulike priskategorier, hvor du blant annet finner bord, stoler, tepper, servise, vaser og lamper. 

LES OGSÅ: Sjekk hva IKEA gjør nå

Kork og naturmaterialer

NATURMATERIALER: Crawford bruker mye naturmaterialer i sitt design. Bordene har korkplater og stålunderstell med messingdetalj, mens lamper og andre detaljer er i for eksempel bast.  Foto: IKEA
NATURMATERIALER: Crawford bruker mye naturmaterialer i sitt design. Bordene har korkplater og stålunderstell med messingdetalj, mens lamper og andre detaljer er i for eksempel bast. Foto: IKEA Vis mer

Crawford, som er kjent for å bruke rene, gode materialer i designet sitt, har gjort det samme med IKEA-samarbeidet. 

Bordene har stålunderstell, messingdetaljer og korkplater, mens vaser og mugger er laget i rene enkle linjer i keramikk og glass. 

- Dette er virkelig en lekker kolleksjon! Godt og varig design med et varmt og eksklusivt uttrykk, samtidig om møblene er lette og luftige i formspråket.

- Stort pluss for bruken av naturvennlig og bærekraftig kork. Dette gleder jeg meg til! sier KK Living-redaktør Mai Eckhoff Morseth om det nye samarbeidet. 

KORK: Bordene, benkene og stolene har korkoverflate.  Foto: IKEA
KORK: Bordene, benkene og stolene har korkoverflate. Foto: IKEA Vis mer

LES OGSÅ: Slik pimper du opp IKEA-møblene

Det som er spesielt med kolleksjonen, er bruken av kork. Kork kommer fra barken på korkeika, en eksklusiv tresort med unike egenskaper som vokser rundt Middelhavet.

Fordi det bare er barken som brukes, hogges eika aldri ned. All høstet bark utnyttes til produksjon, og ingenting går til spille. 

Blant produktene med kork - er bordene, benkene og stolene. Og særlig spisebordet har en spesiell betydning for designeren. 

- Selv liker jeg å jobbe ved spisebordet, og får alltid beskjed om å flytte papirhaugene mine når det nærmer seg middagstid. Derfor ønsket jeg meg et bord der jeg kunne raskt alt fort sammen og stikke det under bordplata, i stedet for å risikere at alt havner på gulvet, sier Crawford om bordet hun har laget. 

LES OGSÅ: Slik kan du gjøre IKEA-møblene unike

Foto: IKEA
Foto: IKEA Vis mer
Foto: IKEA
Foto: IKEA Vis mer
Foto: IKEA
Foto: IKEA Vis mer

Se flere bilder her:

Foto: IKEA
Foto: IKEA Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer