Kk Living

Se så lekkert du kan få det hjemme med interiør i tre!

Thomas Bille viser hvordan han har innredet hjemme sitt med ulike typer treverk.

TREVERK: Nå er det superhot å innrede med flere typer treverk. Foto: Klix Kommunikation
TREVERK: Nå er det superhot å innrede med flere typer treverk. Foto: Klix Kommunikation Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en 85 kvadratmeter stor leilighet på Vesterbro i København bor Thomas Bille (36). Han jobber til daglig som grafisk designer hos reklamebyrået O&O.

Når ting blir snudd på hodet, blir verden ofte mer interessant. Det er i hvert fall den første tanken som melder seg når man besøker Thomas Bille i den 85 kvadratmeter store leiligheten på Vesterbro i København. Innredningen er på en måte alt annet enn dansk, med de lyse treveggene på både kjøkkenet og i spisestuen og iøynefallende lamper plassert på kreativt vis på vegger og i tak. Samtidig oser leiligheten av nordisk minimalisme, rene linjer og dansk design fra femti- og sekstitallet – og det er overhodet ikke overraskende. Thomas Bille er nemlig grafisk designer til vanlig og derfor vant til å bruke sin visuelle sans til å skape universer, og han fornekter seg da heller ikke privat.

– Jeg kjenner en flink tømrer, og han hjelper meg mye. Jeg får ofte noen litt sprø ideer, og så gjør han arbeidet for meg, forteller Thomas, som skylder et par vennetjenester etter at han for snart to år siden gikk i gang med å modernisere leiligheten fra topp til tå.

– Jeg er miljøskadet på den måten at jobben min som grafiker naturligvis smitter av på hvordan jeg ser på ting. Jeg er veldig glad i orden, rene linjer og rolige elementer, men det må også være noe morsomt og annerledes i innredningen, som man ikke ser andre steder, forteller han.

Og med sans for de grafiske detaljene i innredningen er han god til å få skapt små tablåer og oppsatser som fanger øyet, blant annet på soverommet, der han har hengt opp magasiner på en isolasjonsplate.

ORIGINALT MED TRE: Thomas Bille, 36 år, jobber til daglig som grafisk designer. Hjemme har han innredet med en masse lyst tre og originale løsninger. Foto: Klix Kommunikation
ORIGINALT MED TRE: Thomas Bille, 36 år, jobber til daglig som grafisk designer. Hjemme har han innredet med en masse lyst tre og originale løsninger. Foto: Klix Kommunikation Vis mer

– Jeg er stor fan av magasiner. De spiller en viktig rolle i innredningen min, og jeg har dem både hengende på soverommet og liggende i små bunker rundt omkring på bord, skjenker og reoler, sier han.

Et av de rommene Thomas Bille er mest stolt av, er kjøkkenet, der han har kledd den ene veggen med OSB-plater – inspirert av hans tidligere jobb som «display artist» hos Urban Outfitters. Her designet og bygget han 3D-displayer i tre til butikker rundt omkring i verden. Den varme fargen passer godt inn i det minimalistiske og hvite kjøkkenet – men også til det lyse treet som er overalt i leiligheten. For eksempel i spisestuen, der han også har satt opp en vegg av tre.

– Inspirasjonen til den veggen fikk jeg etter et besøk på Madklubben på Vesterbro i København. Steder i byen som er innredet med god stil, legger jeg rett og slett bare merke til. Min yndlingsbutikk er for eksempel Han Kjøbenhavn. De har gjort noe ekstra ut av innredningen, men jeg er også blitt inspirert etter å ha vært i for eksempel Dora på Værnedamsvej i København, sier han og legger til: 

– Jeg ser ofte på hvordan andre har gjort det. Man må bare være åpen for ideer når man er ute og går i byen.

- Hver gang jeg ser noe kult i en restaurant eller i en butikk, tenker jeg over hvordan jeg på en enkel og billig måte kan gjøre denne ideen til min egen, fremfor bare å kopiere den. Og man skal ikke la seg begrense, selv om det kanskje i starten virker umulig eller for dyrt – det trenger det sjelden å være, sier Thomas Bille.

LES OGSÅ: Ett materiale - tre ideer!

I et nøtteskall

 • Jeg har dilla på: franske lamper og dansk design fra femti– og sekstiårene!
 • Jeg er mest fornøyd med: spisestuen – at veggen er så fremtredende. Den gir en koselig stemning, og så får den meg til å lengte etter å sitte i en svensk trehytte eller å være på skiferie – noe som ikke nødvendigvis er typisk midt i København.
 • Jeg drømmer om: Børge Mogensens lenestol Jaktstolen i  massiv eik med konjakkfarget, patinert kjernelær. Den skulle jeg veldig gjerne hatt i stuen min!
 • Kommer ikke over dørstokken: Et persisk teppe – det faller litt utenfor min smak.
 • Jeg blir inspirert av: eBay i Frankrike og England. Det er morsommere enn å gå inn på Illums Bolighus og Fil de Fer, for her kan du virkelig finne de unike tingene.

Thomas‘ interiørtips for innredning med tre

 • Bruk rundstokker som oppheng eller garderobestang. Det er en billig og enkel måte å inkludere tre i innredningen på. Spør etter rundstokker hos for eksempel Maxbo. 
 • Vil du gå all-in med tre, kan du kle veggen din med gulvplanker. Det gir en skikkelig koselig stemning. 
 • OSB-plater er forholdsvis enkle å kle en vegg med. De kan limes og skrus inn i veggen. 
 • Bruk tilbehør og møbler i tre hvis du ikke er helt klar for å kle en vegg. Gå etter dansk møbeldesign fra femti- eller sekstiårene, som du kan finne i en brukthandel. 
 • Grønne planter er en annen stor boligtrend akkurat nå, og står i veldig fin kontrast til gjenstander i tre.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer