Bolig & Interiør

Sex it up!

Synes du det går for lang tid mellom hyrdestundene? Da kan det være en god idé å piffe opp soverommet.

Du føler deg mer sexy når du trives i dine omgivelser.
Du føler deg mer sexy når du trives i dine omgivelser. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Selv om det kan være spennende med sex i alle husets kroker og kriker, er det likevel mest vanlig å ha sex på soverommet. Hvorfor ikke skape et rom der du og din elskede ikke kan vente med å få av dere klærne?

Gode råd er ikke dyre

Du trenger ikke bruke en formue for å gjøre soverommet mer sexy. Interiørarkitekt Hege Roksand mener det viktigste er å gjøre det beste ut av det rommet man har. Her er et par tips fra henne:

Første budLes også!
Kjøp det på nett:
Sprit opp soverommet


 • Fjern hjemmekontor og bokhyller og bruk soverommet kun til sex og soving. Ingenting er verre for et frynsete sexliv enn mange distraherende elementer. Vær også obs på hvordan klesskapet er plassert. Det bør heltst ikke være for dominerende.

 • La tv-en stå i stua. Selv om det kan være hyggelig å se favoritt-tv-serien i senga, gir det ikke nødvendigvis mer sengekos med partneren. Leggetid er et ypperlig tidspunkt for småprat og nærhet - og hvem vet hva det ender med...


Viktige stemningsskapere

 • Fargene du velger påvirker deg.
  - Rødt gjør at blodet strømmer fortere, og en miks av røde, oransje og gule farger skaper en spennende og varm atmosfære, mener Roksand.


 • Også belysningen påvirker humør og sinnstemning.
  Mykt og varmt lys gjør at vi følere oss vel, og er mye mer flatterende enn hvite og kalde lyskilder. Dimmere som demper lyset, egner seg godt til å skape ulike stemninger, og den kan enkelt installeres selv. Eller hvorfor ikke bruke et sjal å legge over lampen?

 • Roksand foreslår å dele soverommet inn i ulike soner slik at deler av rommet er mer opplyst enn andre. En variert belysning skaper dramatikk og spenning.


Skaper liv

 • Ild er ifølge Roksand noe av det som påvirker lysten mest. En peis på soverommet kan derfor være en super investering for samlivet. I tillegg gir det nytt liv til klisjeen med peiskos og het sex foran flammene.

 • Levende lys er romantisk. La dem få fast plass på hyller og/eller i vinduskarmen slik at det er lett å tenne dem når stemningen stiger.


 • Tekstiler er også effektive når det gjelder å gjøre soverommet hyggelig og innbydende. Gjennomsiktige og myke stoffer, gjerne med kontraster kan gjøre underverker for lysten.
  - Tenk at du skal kle soverommet sexy, forklarer Roksand.

 • Tro ikke at gardiner er forbeholdt vinduene. Kle en hel vegg eller ram inn senga med stoff. På den måten kan du både forandre farger og teksturer på soverommet avhengig av om du skal sove eller ha sex.

 • Musikk spiller absolutt en rolle. Brenn for eksempel en egen samle-cd spesielt for amorøse stunder.

I det daglige

 • Ikke slurv med vask av sengetøy. Velluktende, rent sengetøy kan innby til å hoppe til køys litt før man må.

 • Legg dere litt tidligere i stedet for å sovne på sofaen. Om det ikke blir sex hver kveld, øker forhåpentligvis sjansen for mer kyss og kos.

- En stor del av jobben min er å lytte til kunden for å forstå akkurat hva de er på jakt etter, sier Roksand. På samme måte bør du lytte til deg selv for å finne ut av hva du har behov for og hva du liker.

Skal du være din egen interiørarkitekt, bør du bruke intuisjon og smak. Bli enig med partneren din om hva dere tenner på - og skrid til verket.

Lykke til!

KJØP DET PÅ NETT: Sprit opp soverommetFølg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer