Kolonihage

Sjekk denne kule sommerhytta

Interiørstylisten Natalie Veil bor i kolonihagen hele sommerhalvåret.

SOMMER: Solskinnsgult, turkisblått, gressgrønt og masse sollys preger spisehjørnet! Bordet i eik er av Børge Mogensen. Vasene er Holmegaard og Kähler. Stolene er «Please Wait to be Seated» fra tyske Eiermann.  Foto: Birgitta Wolfgang/Sisters Agency
SOMMER: Solskinnsgult, turkisblått, gressgrønt og masse sollys preger spisehjørnet! Bordet i eik er av Børge Mogensen. Vasene er Holmegaard og Kähler. Stolene er «Please Wait to be Seated» fra tyske Eiermann. Foto: Birgitta Wolfgang/Sisters Agency Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KKLIVING.NO: Når man kommer inn i kolonihagehytta gjør lyset og duften av havet at man umiddelbart våkner av vinterdvalen.

Og hvem skulle tro at dette bare var 45 kvadratmeter? Sydlandske farger, marokkanske tepper og franske detaljer blandes vakkert sammen i sommeroasen til Nathalie og familien.

Nathalie Veil, Anders Mortensen og Maximilian (5) bor hele sommerhalvåret i en 45 kvadratmeter stor kolonihagehus utenfor København.  Foto: Birgitta Wolfgang/Sisters Agency
Nathalie Veil, Anders Mortensen og Maximilian (5) bor hele sommerhalvåret i en 45 kvadratmeter stor kolonihagehus utenfor København. Foto: Birgitta Wolfgang/Sisters Agency Vis mer

Kolonihagehytten ligger ikke langt fra Københavns bylarm, men det bærer hageforeningen Formosa ikke nevneverdig preg av. Under åpen himmel og med Amager strandpark som nabo, er sommerhalvåret i kolonihagen som en lang ferie. 

– Det hersker en avslappet feriestemning her, selv om man går på jobb hver dag, sier Anders Mortensen og Nathalie Veil.

LES OGSÅ: Sommerens hotteste trendfarger

Etter en lang vinter i byleiligheten, bytter Nathalie, Anders og sønnen Maximillian (5) ut tilværelsen i byen med friluftslivet tett ved vannet. Dører og vinduer står på vidt gap fra den første vårsolen titter inn til sensommerens siste solstreif.

– Jeg våkner alltid fra min hyggelige vinterdvale når vi kommer ut hit og kjenner duften av havet. Særlig lysinnfallet her er fabelaktig. Dette er vår sommeroase hvor vi slapper av og nyter livet i det fri.

Vi nyter å slappe av med å klippe gress og ordne rosebusken etter jobb. Selv om plassen i kolonihagen er mindre enn i leiligheten, fungerer det faktisk bedre her med barn.

– I byen må vi opp og ned til fjerde etasje med handleposene. Her går man direkte inn i eget hus, det er fantastisk! 

SOVESOFA: I stuen fungerer sofaen også som seng. Anders har snekret den selv, og uttrekksuffene inneholder sengetøy.  Foto: Birgitta Wolfgang/Sisters Agency
SOVESOFA: I stuen fungerer sofaen også som seng. Anders har snekret den selv, og uttrekksuffene inneholder sengetøy. Foto: Birgitta Wolfgang/Sisters Agency Vis mer

LES OGSÅ: Lena og Stian kjøpte tomt usett

Hytta er tegnet av Martin Vraa. De 45 kvadratmeterne virker som langt mer, huset føles som en stor, lys trekasse! Det inneholder et stort kjøkkenallrom, et barnerom og et stort bad. Hver kvadratmeter er funksjonelt utryddet med masse personlighet. Alle skapene er integrert i rommet slik at de er usynlige. 

Fra stuen er det direkte utgang til terrassen, som fungerer som et ekstra rom. Det er familiens favorittsted – i all slags vær! Både når regnet trommer på seilduken og når solen skinner.

Heldigvis er det flest soltimer. Og ingenting er deiligere enn en hvil på terrassen – med eller uten blå himmel!

– Det er et hjem med en twist! Sydens farger, finurlige reisefunn og skandinavisk møbelkunst – det er oss! Da føler jeg meg hjemme, sier Nathalie. 

LES OGSÅ: Ta sommeren inn med duse farger

BLÅTT: Baderommet har fått en deilig blåfarge. Hyllene er fra trevarefabrikk. Foto: Birgitta Wolfgang/Sisters Agency
BLÅTT: Baderommet har fått en deilig blåfarge. Hyllene er fra trevarefabrikk. Foto: Birgitta Wolfgang/Sisters Agency Vis mer

Stemningen i kolonihagehuset er avslappet, men stilren. Ingenting er tilfeldig. Møblene i naturlige farger får motspill av fargerikt interiør og marokkanske tepper, som Nathalie  importerer. Mange av tingene kommer fra Nathalies annet hjemland Frankrike, og utenlandsreiser blant annet til Marokko. 

Anders reiser også mye i jobben, og de fargerike Pendleton-ullteppene er tatt med hjem fra en reise til USA. 

Sjekk denne kule sommerhytta

– Så hytta avspeiler vår felles stil! Det er et must for meg å komme ut i verden og bli inspirert. En gang nomade, alltid nomade – også med familie og barn, smiler Natalie. 

Styling: Natalie Veil

LES OGSÅ: 60-tallshus med en moderne stil

Denne saken er på trykk i KK Living 05, som er i salg nå!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer