Oppussing

Sjekk dette kule huset fra 1932!

Slik tok Oslo-familien vare på de unike detaljene i hjemmet.

PUSSET OPP FUNKISHUSET FRA 1932: Cecilie Piene og mannen flyttet hit sammen med barna Theo, Felix og Thelma for ni år siden. Nå har de pusset opp huset fra 30-tallet og inviterer deg til å ta en titt på deres vakre hjem! Foto: Yvonne Wilhelmsen
PUSSET OPP FUNKISHUSET FRA 1932: Cecilie Piene og mannen flyttet hit sammen med barna Theo, Felix og Thelma for ni år siden. Nå har de pusset opp huset fra 30-tallet og inviterer deg til å ta en titt på deres vakre hjem! Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det klassiske funkishuset fra 1932 av arkitekt E. Eikram var stort sett i original stand da Cecilie Piene og mannen flyttet hit sammen med barna Theo, Felix og Thelma for ni år siden. 

Unike detaljer var bevart. Tak med utskårede detaljer, solide, vakre karmer og listverk og en majestetisk, rund peis som troner midt i stuen, gjorde huset til en arkitektonisk perle. Rammer som er på sitt aller vakreste når julen nærmer seg.

- Jeg synes huset er på sitt aller fineste når julen kommer, sier Cecilie.

Flammer i peisen, duften av røkelse og granbar, og bord dekket til julelunsj. Tradisjoner blandes med nye, varme høytidsminner hos familien på fem.

LES OGSÅ: Sigrid Bonde Tusvik flyttet hjem til mamma og pappa

Et julehjem

- Jeg elsker en tradisjonell jul. Med MYE pynt og funklende lys. Jeg synes huset kler julen så godt. Det kan sikkert bli litt overdådig, sier Cecilie og ler.

– Jeg fråtser i granbar og hvite juleblomster, og de siste dagene før julaften kommer all rød­fargen inn. Da tar vi frem nissene og snøkulene og resten av det vi har laget, og barna fryder seg. Da er det fritt frem!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer