Lamper

Sjekk funkishuset som er fullt av kule lamper

Siv har totalt dilla. Se alle hun eier!

DOBBELTSIDIG: Den store gasspeisen fungerer som en romdeler i stua og kan ses fra begge sider. Lille Tuva slapper av på plassen sin. Glasslampen i  kroken er New Wave av Verner Panton fra Holmegaard. Foto: Irene Jacobsen
DOBBELTSIDIG: Den store gasspeisen fungerer som en romdeler i stua og kan ses fra begge sider. Lille Tuva slapper av på plassen sin. Glasslampen i kroken er New Wave av Verner Panton fra Holmegaard. Foto: Irene Jacobsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Visste du at du må være lærling tre år for å lære å brette de håndlagede danske Le Klint-lampene? Hver lampe er et eget lite kunstverk, håndverk på høyt nivå, forteller Siv Jacobsen. 

Det begynner allerede nede i hallen med lamper fra Luceplan, Verner Panton og Bengt og Lotta. 

Opp trappegangen til andre og tredje etasje henger LeKlint 215. Stuen er full av perler fra Louis Poulsen, Le Klint, Holmegaard, Flos, Artemide, Kartell, Northern Lighting, Luceplan og Foscarini. 

Hun kan historiene bak alle lampene i hele huset. 

– Lampene mine har jo navn, klart jeg vet hvem de er, sier hun og ler.

Nå ønsker jeg meg Bloom fra norske Andreas Engesvik. Han er en av mine norske favorittdesign.

– Nå ønsker norske Andreas Engesvik. Han er en av mine norske favorittdesignere.

LES OGSÅ: Nesten samme stil - to vidt forskjellige priser

Fra sveitser til funkis

I 2011 flyttet familien inn i et nytt stort hus. Gunnar hadde laget skissene til huset, og sammen med Urbanhus ble det til et resultatet som de er storfornøyd med. Siv har hatt ansvaret for interiøret. 

Interessen hennes for designlamper, møbler og interiør, startet mens hun gikk Interiørskolen NKI. Omtrent samtidig begynte hun å jobbe i en lampebutikk som hadde spesialisert seg på designklassikerne. Siv så lyset og falt pladask.

– Men det er ikke bare å løpe ut og kjøpe en flott lampe og tro at den passer over alt. For det gjør den faktisk ikke. Lys er et eget fag, du må vite litt for å få det resultatet du er ute etter, tipser hun.

Eneboligen i Haugesund er familiens byggeprosjekt nummer fem i rekken. Siv og Gunnar har så langt bygd tre hus og to hytter. 

Snart er hytta på fjellet helt ferdig. – Resultatet av at vi har gjort dette flere ganger, er at vi vet hvordan vi skal få de gode løsningene. Vi vet hva som fungerer for oss og hva som er viktig for vår familie. Det er mange ting du ikke ser verdien av før du har bodd i et hus over en viss periode, sier Gunnar.

Etter å ha byttet ut sveitservilla mot funkis er de ekstra fornøyd med å ha minimert det utvendige vedlikeholdet. 

– Dette huset er omtrent like vedlikeholdsfritt som å ha en leilighet. Gunnar jobber i Stavanger, derfor har vi en leilighet der. Vi er alltid på farten, bor litt i Stavanger, litt hjemme i Ramsdalen og så ofte vi kan på hytta. Faktisk er det hytta på Vågsli som seiler opp til å bli familiens samlingspunkt når barn, svigerbarn og seks barnebarn møtes, forteller Siv.

LES OGSÅ: Tusenvis følger dette hjemmet på Instagram

Viktig med dagslys 

– Husets innvendige vegger er holdt i lyse nordiske farger, og med de store vinduene får vi inn dagslyset i boligen. Gardinene er erstattet med lameller og plisségardiner. På kjøkkenet har vi overlys fra to lyssjakter i taket.

På kjøkkenet har hun valgt Enigma pendler fra Louis Poulen. De ble kjøpt inn lenge før huset var ferdig, og henger både over kjøkkenøya og spisebordet.

– Enigma er en skulpturell lampe, likevel henger den ikke i veien når vi spiser. Vi ser hverandre over bordet, vi har fortsatt utsikten ut – og ikke minst, du blir ikke blendet. Den gir et flott og funksjonelt lys som kan dimmes. 

Interiør
Siv Jacobsen samler på lamper Allers 33-2015

Funkishus med designperler

Siv Jacobsen *** Local Caption *** MÅ FORESPØRRES FØR BRUK Foto: All Over PressAll Over Press
Interiør Siv Jacobsen samler på lamper Allers 33-2015 Funkishus med designperler Siv Jacobsen *** Local Caption *** MÅ FORESPØRRES FØR BRUK Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Frisk opp kjøkkenet uten å blakke deg

Vasken som ble hus

Kjøkkenet er de ekstra fornøyde med. 

– Innredningen fra Schmidt har fint design, er solid, eksklusivt og byr på mange muligheter. I stedet for å ha en stor avtrekksvifte som henger fra taket og stenger for utsikten, har vi en ventilator som forsvinner rett ned i kjøkkenbenken når den ikke brukes, sier Gunnar.

Siv og Gunnar synes kjøkkenboden fortjener en renessanse. På halvannen kvadratmeter har de hyller fra gulv til tak og plass til både kjøkkenmaskiner, store fat, skåler og gryter. 

– Vi måtte hatt veldig mange flere kjøkkenskap for å få plass til alt dette. En liten kjøkkenbod er en utrolig smart ting, slår Siv fast.

Dette husprosjektet begynte faktisk med en nyinnkjøpt kjøkkenvask som de aldri monterte fordi den egentlig ikke passet til stilen i sveitserhuset.

– Du vet hvordan det er, sier Gunnar. 

– Du skal bare endre en liten ting, og plutselig skjønner du at det er starten på en omfattende oppussing. Fordi vasken passet jo – vi måtte hatt veldig mange flere kjøkkenskap for å få plass til alt dette. En liten kjøkkenbod er en utrolig smart ting, slår Siv fast.

Dette husprosjektet begynte faktisk med en nyinnkjøpt kjøkkenvask som de aldri monterte fordi den egentlig ikke passet til stilen i sveitserhuset.

– Du vet hvordan det er, sier Gunnar. 

– Du skal bare endre en liten ting, og plutselig skjønner du at det er starten på en omfattende oppussing. Fordi vasken passet jo ikke til verken benkeplaten eller veggene. Og tok vi kjøkkenet, burde vi tatt gangen og stua også. 

Det var da vi bestemte oss for å heller selge huset og bygget et nytt der vasken passet, smiler han.

Vasken som ble til et nytt hus er en historie de har ledd godt av mange ganger.

– Vi er ikke knyttet til tingene våre eller til et hus. Det er kanskje derfor det ikke er noe problem å selge, å gå videre til et nytt prosjekt, sier Gunnar.

– Vi går 100 prosent inn for det når vi starter et prosjekt, vi er blitt veldig gode på dette her, ler Siv. 

– Du finner ikke noe bedre team enn oss to!

LES OGSÅ: Se hjemmet til Christina Lundsteen

Denne saken har tidligere vært publisert i Allers.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer