Kk Living

Slik dekker du lekkert

Få stylist Marie Olsson Nylanders beste tips.

DEKK DITT BORD: Det finnes mange måter å dekke bordet ditt på! Foto: Sara Svenningrud
DEKK DITT BORD: Det finnes mange måter å dekke bordet ditt på! Foto: Sara Svenningrud Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange forskjellige måter å dekke et bord på, og sjansen er stor for at din smak ikke ligner mors eller bestemors. Borddekking skal være gøy! Du kan gjøre hva enn du måtte ønske.

KREATIVT: Hva med å prøve dette? Foto: Sara Svenningrud
KREATIVT: Hva med å prøve dette? Foto: Sara Svenningrud Vis mer

LES OGSÅ: Dekk sommerens fineste bord

Stylist Marie Olsson Nylander har mye erfaring, og er ekspert på å få interiøret til å se ut som kunst.

Her er hennes beste borddekkings-tips:

KULE DETALJER: Alt handler om de små detaljene når det gjelder borddekking.  Foto: All Over Press Norway
KULE DETALJER: Alt handler om de små detaljene når det gjelder borddekking. Foto: All Over Press Norway Vis mer
  • Levende lys er helt obligatorisk - uansett om du er ute eller inne. Blåser det ute, går du for stormlykter som sørger for at flammen ikke blåser ut.
  • Kjærlighet trumfer finesse! Du trenger ikke lære deg serviettbretting. Bruk heller ekte linservietter, du finner dem billig på loppis. Kjøp mange og tillat deg å sløse med serviettene når du dekker bordet. Når de begynner å bli veldig flekkete, kan du farge dem om.
  • Buketter, enten av blomster, grener eller grønne vekster, må til. Alle bord trenger noe grønt! Plukk det som er tilgjengelig av kvister, siv, tulipaner eller roser og bland dem gjerne! Noen ganger kan det også være fint med et helt enkelt, grønt blad, men en bugnende bukett får selv den mest hektiske hverdag til å føles som en fest!
  • Duker er vakkert, og aller helst skal de rekke fra gulv til gulv. Har du ikke en som er stor nok, kan du like gjerne lappe flere duker over hverandre. Eller bare ta et stort stoffstykke.
  • Pådekningen vekker også appetitten. La maten smake ved å dekke bordet ordentlig hver dag. Bruk gjerne både festglass og sølv. Og hell saus og gryter over i serveringsboller og sausenebb fremfor å sette kjelen rett på bordet.
  • Gå for en god blanding! Har du et helt nytt servise og ikke så mye å mikse med hverandre, kan du inkludere en gammel tresleiv, kniv eller lignende for å gi det dekkede bordet litt varme.
  • Lunhet er viktig om du sitter utendørs. Sørg alltid for å ha puter, pledd eller skinnfeller for å gi sitteplassene komfort og varme.
  •  

God borddekking!

Denne saken er hentet fra KK Living utgave 3.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer