Inspirasjon

Slik dekker vi bordet

Vi har tittet over skulderen på tre kreative damer mens de dekker bordene sine til jul.

DEKKE BORD: Hvordan dekker du bordet til jul? Få inspirasjon her! FOTO: Martin Sølyst
DEKKE BORD: Hvordan dekker du bordet til jul? Få inspirasjon her! FOTO: Martin Sølyst Vis mer
Publisert

Ro og rødt

Julen for Louise Roe og familien er en rolig tid hvor de lukker omverdenen ute. E-post og telefon stenges av, og familien nyter de stille fridagene. Da tusler de alle rundt i tøfler, og de går kun ut av dem når hunden vil luftes. Ellers går det i innekos og filmer.

– Vi unngår å fylle opp kalenderen i julen. Alt fokus er på å være sammen, sier Louise.

Selv om stemningen er avslappet, liker hun godt å gjøre seg flid med oppdekkingen til måltidene. Resultatet er gjennomført og stilfullt, men hun mener selv at det ikke er så krevende å få det til.

– Det ser mer pretensiøst ut enn det egentlig er. Hemmeligheten er nok den store trebakken midt på bordet. Den gjør at mindre gjenstander kommer bedre fram og løfter hele borddekkingen, synes jeg. Jeg har brukt den i flere år, og jeg bytter bare ut noe av pynten og blomstene for å skape nye uttrykk.

I år er det burgunder som er valgt ut som hovedfarge. Det estetiske er viktig, men for familien Roe er det kvalitet som står i sentrum.

– Jeg er opptatt av kvalitet, både når det kommer til maten vi spiser og tingene vi omgir oss med. Kjøttet skal helst være økologisk. Og kaker og brød kjøper vi som regel hos bakeren, sier Louise som gjerne kjøper seg litt tid og fri til jul.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer