Interiør:

Slik får du en gjennomført stil

Hvis du bruker et moodboard, blir det lettere å treffe blink på første forsøk når du skal fornye i hjemmet ditt.

INTERIØR: Skal du fornye hjemmet? Få inspirasjon her! FOTO: Pernille Enoch
INTERIØR: Skal du fornye hjemmet? Få inspirasjon her! FOTO: Pernille Enoch Vis mer
Publisert

FARGEMETTET STUE

Hvis du vil leke med mange farger i samme rom, kan du samle nips, utklipp og fargeprøver i de fargene du kunne tenke deg i et moodboard. Bytt ut underveis, og prøv forskjellige nyanser inntil du synes at du har den rette fargemiksen. Hold én eller flere større flater i nedtonede grå eller hvite farger, for å unngå at uttrykker blir for rotete.

DEN FERDIGE STUEN

Stuen har fått et inspirerende lesehjørne med masse farger og noen mønstre, men stemningen er holdt rolig med lyse toner på de store flatene, som vegger og gulvteppe.

MOODBOARD

Et moodboard er et effektivt verktøy som kan hjelpe deg å skape overblikk over hvilke farger og materialer du skal sette sammen når du skal gjøre endringer i hjemmet. Bruk for eksempel et moodboard når du skal velge farge på kjøkkenfrontene og materialer til bordplaten før du skal gjøre en større kjøkkenoppussing, eller sett farger og tekstiler sammen før du går i gang med å skape en ny stemning på soverommet.

Slik gjør du: Samle utklipp av stoffprøver, fargeprøver osv., og bruk det til å skape den stemningen som du ønsker i et rom. Hvis du kun bruker utklipp, kan du lage moodboardet ditt på en oppslagstavle, men du kan også samle det på gulvet, hvis en vase eller annet nips er en del av moodboardet. Bytt ut underveis, og prøv deg fram inntil du er kommet fram til den stemningen som du drømmer om. Start med veggene, hvis de skal ha tapet eller farge, og sett deretter de store tingene på plass. Kanskje har du allerede møbler som kan brukes hvis de får en runde med maling? Plasser deretter småting som gir personlighet til rommet. Det kan være en stabel med gamle bøker, en skulpturell figur eller keramikk. Finn eventuelt de mer personlige tingene i en bruktbutikk eller på loppemarked.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer