Bad

Slik får du et fantastisk fint bad med enkle grep!

Det meste som skal til for å få drømmebadet, kan du gjøre selv. Se bare her!

INTERØR TIL BAD: Glatte, malte flater mot røft og rustikk gjøre rommet spennende og vakkert. Og du kan gjøre mye selv - for lite penger! Foto: IDECOR IMAGES
INTERØR TIL BAD: Glatte, malte flater mot røft og rustikk gjøre rommet spennende og vakkert. Og du kan gjøre mye selv - for lite penger! Foto: IDECOR IMAGES Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Badet er et av rommene vi bruker mye. Men selv om noen har liten plass eller slunken lommebok trenger det ikke å ødelegge drømmen om et herlig luksusbad.

For det er ikke sikkert du trenger å gjøre så mye for å få det fint. Innredningen trenger nemlig ikke å bli kostbar. Blant annet kan du velge å bruke ting fra bruktbutikken, gi kommoden et nytt strøk maling og nye knotter - bare se her!

Og det er mye du kan gjøre selv for å få badet du drømmer om - bare se her: 

1. Tapetvegg

Tapetser en vegg med våtromstapet med et iøynefallende, helt smashing mønster! Da kan alt det andre være så nøytral og hvitt som bare det uten at badet blir tamt eller kjedelig. 

STATEMENTVEGG: Blomsterprint i stor skala er noe av det mest trendy du kan ha på veggen nå.  Foto: Bulls Press - Bauer Media Group
STATEMENTVEGG: Blomsterprint i stor skala er noe av det mest trendy du kan ha på veggen nå. Foto: Bulls Press - Bauer Media Group Vis mer

LES OGSÅ: Se, så tøft med palmeprint på veggen!

2. Oase

FRISKT: Store planter gjør det kjedeligste baderom til en frisk oase. Foto: HK Living
FRISKT: Store planter gjør det kjedeligste baderom til en frisk oase. Foto: HK Living Vis mer

Store planter på badet skaper en herlig, frisk oase! Et par-tre planter vil forandre baderommet totalt, gi det en deilig spa-følelse, rense luften og virke beroligende. Bregner, grønnrenner og fredsliljer trives ekstra godt i et fuktig, varmt miljø.

3. Betonglook!

SUPERTRENDY: For et minimalistisk, stilrent og moderne bad, prøv mikrosement. Foto: HM Home
SUPERTRENDY: For et minimalistisk, stilrent og moderne bad, prøv mikrosement. Foto: HM Home Vis mer

Mikrosement kan du legge selv. Det er en masse som du smører utover eksisterende flater. Den er mer vannavvisende enn vanlig sement. Overflaten blir ikke ruglete og grov som med vanlig betong, men helt glatt. Alternativt kan du kle inn for eksempel badekaret med finerplater før du dekker dem med mikrosement. Uttrykket blir råtøft, delikat og moderne. Se stylingtrikset som løfter rommet ditt til nye høyder!

4. Utradisjonelle baderomsmøbler!

En gammel høvelbenk har fått ny rolle som servantbenk på dette badet. Og et gammelt tinntrau som servant. Tenk utenfor boksen når du ser etter baderomsinnredning. Kanskje er det en gammel kommode, et konsollbord eller en stol fra loppis som gjør akkurat ditt bad helt unikt. Og du, legg merke til hvordan en vegg med småspeil samlet på loppemarked, blandet med noen nye, gjør denne baderomsveggen til noe helt spesielt. Men disse småkrypene vil du absolutt ikke ha på badet!

KONTRAST: Glatte, nymalte flater mot røft for rustikk gjøre rommet spennende og vakkert. Foto: IDECOR IMAGES
KONTRAST: Glatte, nymalte flater mot røft for rustikk gjøre rommet spennende og vakkert. Foto: IDECOR IMAGES Vis mer

5. Rock opp!

WOWEFFEKT: En sortmalt vegg krever mot, men for en effekt! Foto: Bulls Press - Bauer Media Group
WOWEFFEKT: En sortmalt vegg krever mot, men for en effekt! Foto: Bulls Press - Bauer Media Group Vis mer

Mal en vegg sort! Tradisjonelt, hvitt baderomsinventar vil stå frem med et helt nytt uttrykk. Bare se effekten sorte vegger har på et rom. Tenk få, røffe detaljer til for å understreke stilen. En rå stubbe eller annet ubehandlet treverk blir helt riktig. Sjekk kurven som er hengt fra taket i dekorativ kjetting (Clas Ohlson) og en den tøffe lampen som virkelig er prikken over i'en.

6. Instant luksus

Blått er en av de hotteste trendfagene i interiørverden nå. Maler du veggene på bladet med mørk blå, matt våtromsmaling, vil det fremstå som eksklusivt, moderne og oppdatert på et blunk! 

SOFISTIKERT: Blått representerer elementene luft og vann og er perfekt farge for et elegant baderom. Foto: LAUFEN/ALESSI ONE
SOFISTIKERT: Blått representerer elementene luft og vann og er perfekt farge for et elegant baderom. Foto: LAUFEN/ALESSI ONE Vis mer

LES OGSÅ: Slik styler du badet ditt.

7. Stilleben

Et vakkert stilleben på badet øker trivselsfaktoren. Mange glemmer at badet også kan innredes på samme måte som andre rom i huset. Her er et lite, gammelt møbel malt i en delikat farge og brukt som base for oppbevaring av smykker og småsaker i dekorative bokser og kurver. Et bilde funnet på nettet er printet ut og satt i en vakker, gammel ramme som er som et smykke i seg selv. Ikke tenk at ting skal passe sammen, det er nettopp kontrastene som fremhever det vakre i hver enkelt gjenstand. 

LES OGSÅ: Sommerens 10 fineste hengekøyer

DELIKAT: Litt gjennomtenkt dekor gjør baderommet hjemmekoselig og vakkert. Foto: All Over Press Norway
DELIKAT: Litt gjennomtenkt dekor gjør baderommet hjemmekoselig og vakkert. Foto: All Over Press Norway Vis mer

8. Et smykke i rommet

OVERRASKENDE: Fra tradisjonelt til fantastisk. Et smykke av en lampe i taket på badet løfter rommet til nye høyder. Foto: LIVING INSIDE
OVERRASKENDE: Fra tradisjonelt til fantastisk. Et smykke av en lampe i taket på badet løfter rommet til nye høyder. Foto: LIVING INSIDE Vis mer

En flott lysekrone kan virkelig heve rommet. Igjen gjelder det å tenke utenfor boksen og styre unna de tradisjonelle løsningene. Let deg frem til den fineste lampen og spør din elektriker om hjelp. Oppussing av badet trenger slett ikke å koste en formue.

9. Kalkmaling 

KALKMALING: Taktilt, stemningsskapende og vakkert.
 Foto: IDECOR IMAGES
KALKMALING: Taktilt, stemningsskapende og vakkert. Foto: IDECOR IMAGES Vis mer

De største interiørstylistene har en tid omfavnet kalkmaling på veggen. Det lune, myke og dype uttrykket malingen har, gir rommet en varm og harmonisk atmosfære som på et hammam. Husk et lag med forsegling i våtrom. Et par marrokkanske detaljer fremhever stilen. Står kjøkkenet for tur nå? Sjekk disse tipsene! 

10. Flisvegg

Finner du en flis som du faller pladask for, der lommeboken ikke spiller helt på lag, trenger du faktisk ikke å flislegge hele badet. Velg en vegg, eller legg fliser fra gulvet og opp, som en brystning. Kontrasten til malte vegger kan være spennende og effektfull. Og er du i tvil om hvilken stil du skal velge på badet ditt - velg alle! Det er nettopp stilmiksen, og valgene av det man synes er aller finest, som gjør rommet personlig vakkert og helt unikt! Liker du den bohemske globetrotterstilen - slik får du den! 

STILMIKS: Den flislagte veggen gir baderommet særpreg. Foto: FIRED EARTH
STILMIKS: Den flislagte veggen gir baderommet særpreg. Foto: FIRED EARTH Vis mer

FÅ OGSÅ MED DEG: Flere oppussingstips for badet

LES OGSÅ: Flere wow-tips for alle rom - uten at det koster skjorta! 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer