Mad Men

Slik får du Mad Men-stilen

Innred som i 60-tallsserien.

60-TALLS: Rene linjer og organiske former; la deg inspirere av Mad Men-stilen. Se bildeserien under. Foto: Produsentene
60-TALLS: Rene linjer og organiske former; la deg inspirere av Mad Men-stilen. Se bildeserien under. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den amerikanske TV-serien med handling lagt til begynnelsen av 1960-tallet, har hatt stor suksess på norske skjermer.

Og det er ikke bare handlingen som har fått oppmerksomhet. Klesstilen og frisyrene til rollefigurene har blitt superpopulære, og har gitt nytt liv til retrostilen.

På samme måte har interiørene fra Mad Men gitt 60-tallsstilen et oppsving. Særlig den rene og sofistikerte stilen fra Don Drapers arbeidsplass, reklamebyrået, er en interiørstil det går an å la seg inspirere av i 2010.

Men hvordan får du egentlig stilen, hvis du ikke orker å tråle loppemarkeder?

Organiske former

Mørke, eksotiske treslag nøt stor popularitet på 60-tallet. Tenk kirsebær, teak og bøk, eller tilsvarende finérplater med dette utseendet. Både reoler, stuebord og skrivepulter i disse treslagene passer til stilen.

Møblene hadde gjerne rene linjer og organiske former, og de var gjerne trukket med stoff i farger som mosegrønt, sort og brunt.

Mindre interiørdetaljer som vaser, glass og lamper hadde ofte de samme organiske formene som utgangspunkt, og fargeskalaen var den samme.

Se våre forslag til en Mad Men-inspirert stil her:


Ikke stilen for deg?

Etnisk-eklektisk er en annen av sesongens store interiørtrender.

Her kan dere finne inspirasjon til produkter som passer både rene, rustikke og den dûse, romantiske typen.

For denne stilen er utgangspunktet en uredd miks av epoker og kulturer. Ornamentikk, skinn og fløyel er stikkord. Og fargeskalaen fokuserer på mørkere nyanser og jordfarger sammen med grågrønt. Elleville tapeter er en gjenganger i denne stilen.

LES OGSÅ: Nytt rom for under 1000 kroner.

Vil du ikke bruke en liten formue på å ommøblere hjemmet ditt, så kan du gjøre en mini-makeover ved å skifte ut enkelte detaljer i stuen. Da får du et nytt rom på fem minutter!.

LES OGSÅ: Slik handler du på loppemarked

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer