Interiør

Slik får du orden i rotet hjemme

Med riktig oppbevaring er det gjort på 1-2-3.

SLIK FÅR DU BEDRE ORDNE: Hvis skapene begynner å fylle seg opp er det lurt med en ordentlig gjennomgang. Det du vil beholde kan du lagre i disse flotte tingene.  Foto: Produsentene
SLIK FÅR DU BEDRE ORDNE: Hvis skapene begynner å fylle seg opp er det lurt med en ordentlig gjennomgang. Det du vil beholde kan du lagre i disse flotte tingene. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
De fleste av oss ønsker seg et vakkert og rent hjem, men det er ikke alltid like lett.

For med årene har hjemmet ditt en tendens til å fylle seg opp med massevis av ting, og de fleste kommer til et tidspunkt der de må innse at de ikke har nok oppbevaringsplass.

Men det er faktisk mulig å få orden i systemet.

Istedenfor å stue alt bort i skuffer og skap, kan du ved noen enkle grep - og en ordentlig ryddesjau - få et ryddig og pent hjem.

LES OGSÅ: Lampene du bør se etter nå

Alt skal bo et sted

Men før du går til innkjøp av enda flere ting er det viktig at du går gjennom tingene dine og finner ut hva du har. I utgave 43 av KK, forteller den danske oppryddingseksperten, Lena Bentsen, at alle tingene dine skal tilhøre et sted.

«Ting som ikke har et fast sted å være, er vanskelig å legge på plass. Resultatet blir at du legger dem på tilfeldige steder. Prøv heller å finne ut hvor de hører hjemme», skriver hun.

For at du skal komme i gang, forteller hun at det er viktig med en startdato.

Hvis hjemmet ditt trenger en kjærlig hånd, kan du like gjerne starte oppgaven så raskt som mulig - for eksempel førstkommende ledige helg. Starttidspunket blir aldri bedre enn nå.

Sørg for å ha nok med plastsekker og innstill deg på at nå starter du!

Etter en grundig gjennomgang, kan du nemlig gå til innkjøp av noen nye ting som lager system, og som fremhever tingene du har valgt å beholde.

BARE SE HER:


LES OGSÅ: Har du hørt om greige?

Ikke heng deg opp i gaver

«Gjenstander vi har fått, har det med å bli værende, selv om vi ikke har noe spesielt forhold til dem», skriver Bentsen.

Og hvem kan vel ikke kjenne seg igjen i det? Selv om du aldri har syntes noe om den sitrongule lakkvesken du fikk av farmor bursdagen din for tre år siden, blir den likevel liggende år etter år.

Bentsen sitt råd er ganske enkelt; Hvis du er glad i gaven, er det ikke noe problem, men hvis du egentlig ikke liker den, er det ingen grunn til å beholde den. Du kan nemlig være helt sikker på at du ikke vil bli mer glad i gjenstanden med årene.

LES OGSÅ: Her bør du rydde med en gang

Hun minner også om at det ikke bare er maten i kjøleskapet ditt som går ut på dato, men også de gamle vinterkåpene som ligger i kjelleren og de gamle filmene dine på loftet har en utløpsdato.

Ufordringen er bare å finne den.

Trikset er å kvitte seg med ting du med én gang kan si at du ikke vil savne, og beholde det du blir glad av å se på. Men da skal du se dem, ikke legge dem på loftet.

LES OGSÅ: Kjenner du igjen denne stolen?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer