Nybygd Villa

Slik fikk Annette drømmehjemmet

Hun fant ikke huset hun drømte om, så hun bygge like godt nytt!

DRØMMEHJEMMET: Sofa fra Ikea, lenestolen er en Flaggermus-stol og sofabordet er fra Via Cph. Den strikkede puffen er fra Kvickly og lampen fra Normann Copenhagen. Lignende gulvteppe kan kjøpes hos Hay.  Foto: Frederikke Heiberg
DRØMMEHJEMMET: Sofa fra Ikea, lenestolen er en Flaggermus-stol og sofabordet er fra Via Cph. Den strikkede puffen er fra Kvickly og lampen fra Normann Copenhagen. Lignende gulvteppe kan kjøpes hos Hay. Foto: Frederikke Heiberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en nybygd villa i Aalborg bor Annette Tetsche og mannen Niels. Stilen er en blanding av klassikere og loppisfunn.

Annette Tetsche og mannen Niels lette lenge forgjeves etter et hus som så ut som en ­gammel villa på utsiden, og som innvendig levde opp til deres drømmer om et koselig, moderne, lyst og høyloftet hjem med stort kjøkken. Nei vel, så ­bygget de selv! De kjøpte tomt, og Annette gikk i gang med å tegne huset i samarbeid med en arkitekt. 

– Jeg visste omtrent hva jeg ville ha, for det har jeg brukt mange år på å tenke ut. Vi har lagt vekt på å få et kjempestort kjøkken med plass til alle, for det er jo her vi er mesteparten av tiden. Det er mitt yndlingssted i huset. Man blir bare glad når man oppholder seg her, sier Annette.

Et annet mål var at huset skulle ha god høyde under taket, at det skulle ha noen få, store rom og mange vinduer. For å få inn så mye naturlig lys som mulig, valgte de franske dører flere steder.

– Det med lyset har vi virkelig fått til. Vi har plassert vinduer, terrassedører og franske dører slik at lyset faller uhindret inn. Og huset er også laget slik at uansett hvilket rom man er i, så kommer det mye sol inn, forteller Annette.

LES OGSÅ: Bygde helt nytt hus

Til daglig arbeider Annette som frisør. Hvis hun ikke var blitt frisør, tror hun selv hun ville blitt boligstylist eller interiørarkitekt, for hun er superinteressert i innredning og bruker mesteparten av fritiden til å lete etter inspirasjon, innrede, ommøblere og gå på jakt etter nye, fine ting.

BYGDE NYTT: Annette Tetsche. Foto: Frederikke Heiberg
BYGDE NYTT: Annette Tetsche. Foto: Frederikke Heiberg Vis mer

– Min stil er jo min egen, men jeg vil beskrive den som nordisk med pastelltouch og loppefunn. Jeg prøver å få det personlig, så det ikke bare blir det helt tradisjonelle med Kubus-staken og sånt, sier hun.

Det får hun til blant annet ved å gå på loppis og markeder der nye og lovende designere selger sine ting.

– Det er der jeg finner de virkelig fete unika-tingene du ikke får ellers. Jeg liker å finne ting som ikke alle andre har, sier hun.

Personligheten i stilen kommer også til uttrykk på hjemmets hvite vegger, som Annette har utsmykket med ulike platter som hver har sin egen historie. Som en vakker stråmønstertallerken hun og Niels fikk til bryllupet, og noen hun har funnet i sin mors kjeller.

Inspirasjonen finner hun ofte på instagram og interiørblogger, hvor det er gode ideer til kreative og rimelige løsninger, tipser hun. 

Nettopp det å blande dyre kvalitetsting med rimeligere løsninger er et av Annettes beste boligtips. Hun har for eksempel brukt mange penger på designlamper og på Flaggermusstolen, som hun regner med å ha stående framme i mange år. Andre, mindre klassiske ting kjøper hun billig, så hun kan plassere om og skifte ut etter humør og lyst.
I tillegg er det en annen ting som særmerker Annettes interiør: alle ­plantene.

– Jeg elsker planter! Kaktus er veldig aktuelt nå, og de er lette å få til. Dessuten skaper planter frisk inneluft, påpeker Annette. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer