Vintageinteriør

Slik fikk de råd til drømmehuset

- Vi renoverte, bygget ut og solgte for 2,7 millioner, forteller Marlene (44).

TOTALRENOVERTE DRØMMEHUSET: Den store sofaen er fra Bo Concept. Lampene som har hengt i en hangar i Tyfors i Dalarna, ble kjøpt på Kabelverket i Midsommarkransen i Stockholm. De har spesialisert seg på antikke industrilamper. Over sofaen henger stålplater som har ligget ute og rustet. Krakkene er fra Knocks i Sigtuna, GUD-bokstavene er fra Kabelverket og hang tidligere utenfor en gullsmed. Sofabordet er second hand og putene er sydd av tekstiler fra loppis og rissekker fra Nepal. Foto: Lina Östling / IDECORimages.com
TOTALRENOVERTE DRØMMEHUSET: Den store sofaen er fra Bo Concept. Lampene som har hengt i en hangar i Tyfors i Dalarna, ble kjøpt på Kabelverket i Midsommarkransen i Stockholm. De har spesialisert seg på antikke industrilamper. Over sofaen henger stålplater som har ligget ute og rustet. Krakkene er fra Knocks i Sigtuna, GUD-bokstavene er fra Kabelverket og hang tidligere utenfor en gullsmed. Sofabordet er second hand og putene er sydd av tekstiler fra loppis og rissekker fra Nepal. Foto: Lina Östling / IDECORimages.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et gammelt tømmerhus på 150 kvm over to plan fra 1749 i Sigtuna bor Marcus (44), i byggebransjen, Marlene (44), som jobber med brukte møbler i Läkarmissionen (Sveriges variant av Frelsesarmeen) og Nelly (17), som går andreåret på Designgymnaset. Ellen (22) og  Noah (21) har flyttet ut. 

Da Marcus og Marlene fant drømmehuset, bodde de i et hus langt ute på landet som de kjøpte for 300.000 – uten vann og avløp. 

– Vi renoverte, bygget ut og solgte for 2,7 millioner, forteller Marlene energisk. 

– Det ble senere grunnen til at vi kunne kjøpe Bromsta gård. Vi var ute etter et sted der vår eldste datter, Ellen, kunne ha hestene sine og der vi hadde god plass til lagring og firmaet vårt.

Familien falt for helheten på gården. Stor stall, ridehus og beitemark for hestevirksomheten, samt flere småhus, hvorav foreldrene til Marcus bor i det ene. Vi var dessuten ute etter et renoveringsprosjekt, for å kunne sette vårt eget preg på huset.

Eiendommen fant de i en annonse i lokalavisen høsten 2007, og ble nysgjerrige. Overraskelsen var stor da den ble deres for langt mindre enn det de hadde trodd. Hele gården hadde behov for renovering, men det var helt perfekt ettersom de ønsket å sette sitt eget preg på hjemmet. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer