Hytte Ved Byen

Slik fornyet de hytta

Sommerstedet er blitt hvitmalt, men det viktigste er som det alltid har vært.

Fra bryggen på svaberget nedenfor hytten kan du se helt til Oslo. Her tusler Line ned i morgenkåpen og tar morgenbad før sommerdagen starter. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Fra bryggen på svaberget nedenfor hytten kan du se helt til Oslo. Her tusler Line ned i morgenkåpen og tar morgenbad før sommerdagen starter. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KKLIVING.NO: – Følelsen slår meg idet jeg parkerer bilen og begynner å bære varer ned til hytta. Det er en helt egen ro her, forteller Line Støtvig.

– I perioder har jeg tenkt at jeg sikkert burde begynne å meditere, men jeg trenger jo ikke det her. Roen kommer helt av seg selv, bølgeskvulpet sørger for det.

LES OGSÅ: Sjekk denne sommerhytta!

Kjøkkeninnredningen er en salig blanding av Ikea og antikviteter. Den lille hyttekomfyren holder koken, om sommeren lages mye av maten ute på grillen uansett. – Men kjøleskapet må være stort! Råvarene er viktige. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Kjøkkeninnredningen er en salig blanding av Ikea og antikviteter. Den lille hyttekomfyren holder koken, om sommeren lages mye av maten ute på grillen uansett. – Men kjøleskapet må være stort! Råvarene er viktige. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Lines hytte er egentlig ikke det, den er mer et anneks. Helt i sjøkanten, på et svaberg på Ingierstrand i Oppegård, klamrer det seg fast.

Det var her hun vokste opp. Sånn sett flyttet hun aldri helt hjemmefra.

– Min mors besteforeldre kjøpte stedet i 1932, og brukte det som sommerhus. Mine foreldre gjorde hovedhuset om til helårsbolig, og da broren min og jeg flyttet hjemmefra fikk vi overta hvert vårt anneks, forteller hun.

LES OGSÅ: Pynt frem sommerens lekreste festbord

- Foto: Yvonne Wilhelmsen
- Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Lines anneks minner mest om de små hyttene du finner i kolonihager. Da hun innredet det var hun på samme alder som døtrene hennes er nå.

Siden da er mye endret, men lite er nytt – på hytta omgir hun seg helst med gamle ting. Her er innredningen følelsesstyrt og intuitiv.

- Foto: Yvonne Wilhelmsen
- Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

LES OGSÅ: Sjekk denne totalforandringen!

– Jeg har en helt annen stil her enn hjemme. Her er det nostalgisk, innredningen er mest gamle ting som jeg har arvet eller kjøpt brukt. Hjemme skal det være praktisk og rasjonelt, på hytta er det mer som en emosjonell detox.

LES OGSÅ: Pusset opp gammelt strandhus

- Foto: Yvonne Wilhelmsen
- Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Hytta ligger så nært Oslo at Line og døtrene Emely (21) og Mina (18) flytter ut hit på sommeren. Dagen starter med et morgenbad og kaffe på trammen, før de kjører inn til byen på et kvarter om de må.

Etter kveldsbadet kan de strengt tatt kjøre hjem til Ekeberg om de vil. Men helst blir de her bare. Slapper av, hører på sydlandsk musikk. Slåss om plassen i den plassbygde himmelsengen i hagen – den som egentlig skulle bli en platting.

Som sagt vinner følelsene over det praktiske her ute.

LES OGSÅ: 3 sommerlige «gjør det selv»-ideer

På hytta har de tre damene Støtvig tid til å gjøre sånt som de aldri rekker hjemme. Som å ta fotbad utendørs. – Å være her en er real pause for ungdommene også, sier Line. Foto: Yvonne Wilhelmsen
På hytta har de tre damene Støtvig tid til å gjøre sånt som de aldri rekker hjemme. Som å ta fotbad utendørs. – Å være her en er real pause for ungdommene også, sier Line. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

– Folk blir litt sjokkert når de ser hvor trangt vi lever her, og de kan ikke helt tro at de voksne døtrene mine gidder å bli med ut hit – det skjer jo ingenting her, påpeker Line.

– Vi deler ett soverom, alle tre, men vi føler likevel at vi har god plass. Vi er jo mest ute når vi er her, og vi er ikke sammen hele tiden. Men når kvelden kommer er det veldig koselig å legge seg i hver sin seng på samme rom. Alle de historiene vi har fortalt hverandre her!

- Foto: Yvonne Wilhelmsen
- Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

LES OGSÅ: Se hagen til Mia Gundersen, Rikke Harsheim og Evy Kasseth Røsten

Okei, så er badet så trangt at de må ut for å skifte mening. Men det er utrolig hva du kan venne deg til så lenge det er koselig og nært.

Her kan de åpne vinduet på badet og dusje til lyden av bølger, hvor ellers kan du det, like utenfor byen?

LES OGSÅ: Lena og Stian kjøpte tomt usett

- Foto: Yvonne Wilhelmsen
- Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

– Jeg får tatt ut helt andre sider ved meg selv når jeg er her. På jobb har jeg nok en litt røff stil, går mye i svart og er veldig sosial, her lever jeg tett på naturen og er skikkelig avslappet og laidback.

Slik fornyet de hytta

- Her ute har jeg mange ganger tenkt at hvis jeg ikke skulle jobbe med design og visuell identitet, så kunne jeg gjerne ha levd et enklere og mindre stresset liv.

Hun ler.

– Men det er vel lett å si når man har ferie.

Styling: Tone Kroken

LES OGSÅ: Se IKEAs nye designsamarbeid

Denne saken er på trykk i KK Living 05, som er i salg nå!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer