Interiør:

Slik gir du hjemmet ditt mer personlighet

Original stukkatur, mønstrete tapeter, kunst og skjeve reisefunn – slik forener du fortid og nåtid med maks personlighet!

PERSONLIG STIL: Bruk ditt hjems arkitektoniske detaljer aktivt i innredningen. Den gullfargede stukkaturen blir framhevet av PHs «Konglelampe», og gulvet er lagt i et utradisjonelt sildebeinsmønster av planker fra Dinesen. Gulvteppet er fra Egetepper, spisebordet «Moon» er fra Gubi, spisebordsstolene fra Søstrene Grene, og «Ikebana»-vasen er fra Fritz Hansen. FOTO: Frederikke Lea Heiberg
PERSONLIG STIL: Bruk ditt hjems arkitektoniske detaljer aktivt i innredningen. Den gullfargede stukkaturen blir framhevet av PHs «Konglelampe», og gulvet er lagt i et utradisjonelt sildebeinsmønster av planker fra Dinesen. Gulvteppet er fra Egetepper, spisebordet «Moon» er fra Gubi, spisebordsstolene fra Søstrene Grene, og «Ikebana»-vasen er fra Fritz Hansen. FOTO: Frederikke Lea Heiberg Vis mer
Publisert

Da Camilla Ramstrup og Mads Jørgensen første gang gikk over terskelen i villaen på Frederiksberg, var de solgt.

− Vi ble spesielt tiltrukket av den elegante spisestuen med gullstukkatur og av den lyse vinterhagen med dørene med sprosser.

Det var en forkjærlighet for de originale detaljene som gjorde at paret under et helt års renovering gjorde alt det de kunne for å bevare så mye som mulig.

− Huset er fra 1882, og her er hver detalj nøye bevart. Det er virkelig snakk om kvalitetshåndverk – fra den originale bladgullstukkaturen og de høye panelene til den måten huset er bygget på. De håndverkerne vi har hatt her i forbindelse med oppussingen, har alle sagt: «Man lager bare ikke den type håndverk lenger – dette er verdt å bevare og respektere.»

− Samtidig gir husets originale karaktertrekk en spesiell sjarm og sjel vi ikke vil være foruten, sier Camilla.

Etter renoveringen skulle paret i gang med innredningen, og deres første skritt var å lage en fargepalett for hele huset. En mengde farger og tapeter ble testet for å se hva som fungerte best sammen for å oppnå en rolig og harmonisk helhet. Med fargene på plass sto de overfor den store oppgaven med å innrede husets 248 m², som var 2 ½ ganger større enn det hjemmet de kom fra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer