HER BOR
Camilla Ramstrup (39), finansiell investor og medeier av blant annet klesmerket Apof og smykkemerket Kinraden, sammen med Mads Holm Jørgensen (34), oversetter, samt parets to jenter, Kaya (10) og Marley (2). Villaen fra 1882 ligger på Frederiksberg.
Da Camilla Ramstrup og Mads Jørgensen første gang gikk over terskelen i villaen på Frederiksberg, var de solgt.
− Vi ble spesielt tiltrukket av den elegante spisestuen med gullstukkatur og av den lyse vinterhagen med dørene med sprosser.
Det var en forkjærlighet for de originale detaljene som gjorde at paret under et helt års renovering gjorde alt det de kunne for å bevare så mye som mulig.
− Huset er fra 1882, og her er hver detalj nøye bevart. Det er virkelig snakk om kvalitetshåndverk – fra den originale bladgullstukkaturen og de høye panelene til den måten huset er bygget på. De håndverkerne vi har hatt her i forbindelse med oppussingen, har alle sagt: «Man lager bare ikke den type håndverk lenger – dette er verdt å bevare og respektere.»
− Samtidig gir husets originale karaktertrekk en spesiell sjarm og sjel vi ikke vil være foruten, sier Camilla.

Fie forvandlet en gammel villa om til et moderne hjem med farger, kunstskatter og håndplukket interiør

Etter renoveringen skulle paret i gang med innredningen, og deres første skritt var å lage en fargepalett for hele huset. En mengde farger og tapeter ble testet for å se hva som fungerte best sammen for å oppnå en rolig og harmonisk helhet. Med fargene på plass sto de overfor den store oppgaven med å innrede husets 248 m², som var 2 ½ ganger større enn det hjemmet de kom fra.
− Det var ganske tomt her i starten. Det tar tid å innrede et hjem, slik at det får personlighet og sjel. Og jeg synes ikke vi er helt i mål ennå. Jeg har store planer for hvordan vi skal få utnyttet stuen bedre. Innredning betyr mye for oss begge, men spesielt mye for meg. Det er en kontinuerlig prosess der jeg, for eksempel, nå på andre året leter etter de helt riktige spisebordsstolene.
ET GODT TIPS! Heng opp bildene asymmetrisk, for et «tilfeldig» og tøft uttrykk!



Når det lykkes, blir det fantastisk. Det gir et kick når jeg ser at et rom passer inn i helheten. Når sjel og estetikk møtes, på en måte. Og jeg elsker hver detalj. Interiør er blitt en hobby for meg, forteller Camilla.
Både hun og Mads er glad i klassiske designikoner. Blant annet står det en «Bamsestol» i stuen, og over det store Gubi-spisebordet henger en av PH’s «Konglelamper».
− Jeg er så fascinert av de danske designikonene. I mine øyne er de kunst. «Bamsestolen» var mitt første store designkjøp, og jeg tenkte på den i årevis før jeg valgte å kjøpe den. Den stolen blir et arvestykke, og dét har også en verdi for meg, sier Camilla.

Lulu har fylt alle veggene sine med kunst - og nå vil vi gjøre det samme!



Noe utvalgte ting har sneket seg fram fra hyllene og opp på veggene. En helt personlig samling av spesielle funn. Noen brakt hjem fra parets mange reiser, andre arvet fra besteforeldrene eller nøye utvalgt i antikkbutikker og på loppemarkeder. På peisen står et kaminur, i spisestuen to taburetter fra 1820-tallet, i kjøkkenet et melankolsk kaninbilde, bare for å nevne noen eksempler.
− Til tross for min lidenskap for designikoner har jeg vanskelig for å være altfor konform. En møbelklassiker kan alle spare opp til, men kun i vårt hjem henger akkurat den finurlige, antikke papirrammen som Mads og jeg har funnet i en sidegate i Bologna. Jeg er nødt til å omgi meg med ting som er helt personlige. Det må være noe som trekker det klassiske litt ned. De spesielle funnene skaper følelsen av et hjem for oss, sier Camilla.



