Lag selv:

Slik gjør du vitrineskapet ditt mer unikt

Med litt maling, stoff og tapet kan du gjøre det mer personlig.

LAG SELV: Det er både praktisk og rommer alt du er glad i, uten at det blir rotete. I tillegg kan vitrineskapet bli hjemmets store smykke! FOTO: Pernille Enoch
LAG SELV: Det er både praktisk og rommer alt du er glad i, uten at det blir rotete. I tillegg kan vitrineskapet bli hjemmets store smykke! FOTO: Pernille Enoch Vis mer
Publisert

Med stoff og stil

Dette gamle vitrineskapet er kjøpt brukt, og har enkelt fått et nytt utseende ved hjelp av stoff på innsiden av rutene.

Du trenger:

Saks
Stoff
Vitrineskap
Metallmaljer
Gardinspiral
Kroker

Klipp stoffet i samme størrelse som dørene. Pass på at du legger til 2 cm i hver side, og 4 cm i hver ende av stoffet. Brett sidene dobbelt 1 + 1 cm inn og sy. Da hindrer du at stoffet rakner, og kanten blir pen. Gjør det samme i endene av stoffet, men her inn 2 + 2 cm. Dette lager løpegang til gardinspiralen. Gjør det samme på begge gardinene. Fest metallmaljer i hvert hjørne på innsiden av skapdørene. Klipp gardinspiralen i 4 deler, så de passer på innsiden av skapdørene. Skru krokene i endene på spiralen, og trekk disse gjennom løpegangene du har laget i gardinene.

Slik gjør du vitrineskapet ditt mer unikt
Gardinspiral fra Jysk, stoffet «Fabric Drop Linen Ink» fra Helene Blanche, håndtak fra Søstrene Grene og kopper fra @lersakspapir.
Gardinspiral fra Jysk, stoffet «Fabric Drop Linen Ink» fra Helene Blanche, håndtak fra Søstrene Grene og kopper fra @lersakspapir. Vis mer

Hjemmelaget håndtak

Dette håndtaket er laget av fimoleire, og er inspirert av strandskjell i en konkylieform. Sett håndtaket på fra baksiden av låsen på skapet med en liten skrue. Eventuelt kan du bore et lite hull i håndtaket når det er herdet, sånn at skruen fester seg skikkelig.

Tips! Sørg for at håndtaket har en flat ende, så det setter seg pent inntil skapet.
Tips! Sørg for at håndtaket har en flat ende, så det setter seg pent inntil skapet. Vis mer

Et lite fargedryss

Et lite og fargerikt vitrineskap kan være med på å gi rommet personlighet, samtidig som det rommer favorittgjenstandene dine. Et strøk maling og et nytt håndtak er alt som skal til!

Du trenger:
Maling
Malerkost
Vitrineskap
Farget fimoleire
Skrue
Skrutrekker

Mal skapet i ønsket farge. Mal gjerne flere strøk, og la det tørke. Skru sammen skapet etter anvisning. Form håndtaket med fimoleiren – her har vi latt oss inspirere av strandskjell – og sett så leiren i ovnen etter anvisning på pakken. Når håndtaket er herdet, kan du skru det på skapdøren.

Vitrineskap fra Jysk, maling fra Jotun og fimoleire fra Panduro Hobby.
Vitrineskap fra Jysk, maling fra Jotun og fimoleire fra Panduro Hobby. Vis mer

Detaljer som teller

I et vitrineskap med glassruter er det viktig med en viss form for orden, hvis ikke kan det fort se rotete ut. Legg mindre bunker med magasiner eller bøker på en hylle, og sett fram dine favoritt-ting.

Tips! Husk å spraye limet utendørs, så unngår du søl.
Tips! Husk å spraye limet utendørs, så unngår du søl. Vis mer

Vitrine med tapet

Vitrineskap som står på bein, er lekre med sine ekstra glassvegger. Gi skapet nytt liv ved å sette tapet på bakveggen.

Du trenger:
Vitrineskap
Tapet
Saks
Spraylim
Små spiker
Hammer

Ta bakdelen ut av skapet, og legg den på gulvet. Rull ut tapetet og klipp den til så den passer på bakplaten. Fest tapetet på platen med lim. Sett bakplaten tilbake på vitrineskapet med små spikre rundt kanten. Skapet kan nå brukes som oppbevaring av for eksempel bøker, eller flotte, dekorative gjenstander.

Skap fra Jysk, tapetet «Small Polka Stripe Creme-Noir» fra Helene Blanche, pute fra Eline Engen, eske fra Hay og lampeskjerm fra @vintage415. Tips! Har du mange småting som ikke er så fine å se på? Legg det i fine esker, som du plasserer i vitrineskapet.
Skap fra Jysk, tapetet «Small Polka Stripe Creme-Noir» fra Helene Blanche, pute fra Eline Engen, eske fra Hay og lampeskjerm fra @vintage415. Tips! Har du mange småting som ikke er så fine å se på? Legg det i fine esker, som du plasserer i vitrineskapet. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer