Interiør:

Slik har Camilla skapt drømmehjemmet

– Det finnes ingen regler. Vi må ikke være så redde for alt hele tiden.

INTERIØR: – Jeg liker bedre å ha få, men store ting enn mange små, sier Camilla Volden. Foto: Filippa Tredal
INTERIØR: – Jeg liker bedre å ha få, men store ting enn mange små, sier Camilla Volden. Foto: Filippa Tredal Vis mer
Publisert

I en bygård på Fredensborg i Oslo ligger en leilighet som, sine klassisk herskapelige rammer til tross, bobler av liv. Akkurat som sin eier. Trønderjenta Camilla var fast bestemt på å finne seg nettopp en bygårdsleilighet da hun flyttet til Oslo. Hun elsker takhøyden, stukkaturene, rosettene og peisen, men tro bare ikke at hun av den grunn har sett noen grunn til å holde de klassiske attributtene «hellige». For hvem har sagt at ærverdige gipsstukkaturer må være hvite?

Og om noen skulle finne på å si det, hvem bryr seg?

– Det finnes ingen regler. Vi må ikke være så redde for alt hele tiden, det er helt uforståelig og ukjent for meg at man ikke skal gjøre akkurat som man vil med sitt eget hjem. Liker jeg noe, vil jeg ha det i livet mitt, enten det er en farge eller en stol, sier Camilla.

Stuen er malt i fargen «Polar Blue» fra Pure & Original. Den vakre taklampen er fra Rubn Lighting. Det gule bordet er stylistens eget. Skulpturen er fra Artilleriet i Göteborg. Sofaen, sofabordet og teppet er kjøpt hos Milla Boutique.
Stuen er malt i fargen «Polar Blue» fra Pure & Original. Den vakre taklampen er fra Rubn Lighting. Det gule bordet er stylistens eget. Skulpturen er fra Artilleriet i Göteborg. Sofaen, sofabordet og teppet er kjøpt hos Milla Boutique. Vis mer
– Mal rommene i farger du liker! Følg magefølelsen. Du kommer neppe til å angre, men gjør du det likevel, er det ikke verdens undergang. Det er enkelt å reversere, sier Camilla.
– Mal rommene i farger du liker! Følg magefølelsen. Du kommer neppe til å angre, men gjør du det likevel, er det ikke verdens undergang. Det er enkelt å reversere, sier Camilla. Vis mer
Den buede skålen på bordet er fra Milla Boutique.
Den buede skålen på bordet er fra Milla Boutique. Vis mer

Det handler om å skape gode følelser for seg selv, mener hun. Hvorfor er vi ikke flinkere til det?

– Vi trenger ikke alltid bare å drømme oss bort i andres hjem, vi kan vel drømme i vårt eget? Det trenger ikke være dyrt eller vanskelig, tvert imot gjør man med ganske små grep veldig stor forskjell, mener hun. Å male, som Camilla gjør ofte, er jo tross alt ikke så omfattende, mener hun. Ikke er det skummelt heller. Farger er jo bare moro. Det skal veldig lite til før jeg maler en vegg. Farger spiller en stor rolle i livet mitt. De påvirker meg enormt, og jeg gjør gjerne om etter sinnsstemning. En ny farge på veggen kan for meg markere et nytt kapittel i livet, eller en ny følelse. Hva er det verste som kan skje? sier Camilla og legger til:

– Jeg sier som Harald Rønneberg: Det er begrenset hvor dritt det kan gå.

Fine sko, sammen med puter, er det enkleste å sprite opp hverdagen med, mener Camilla, og lar dem gjerne stå fremme til pynt. Skulpturen i vinduskarmen er fra Milla Studio.
Fine sko, sammen med puter, er det enkleste å sprite opp hverdagen med, mener Camilla, og lar dem gjerne stå fremme til pynt. Skulpturen i vinduskarmen er fra Milla Studio. Vis mer
Camilla sverger til å ha få ting i stedet for mange. – Det må ikke bli helt dukkestue, heller, sier hun.
Camilla sverger til å ha få ting i stedet for mange. – Det må ikke bli helt dukkestue, heller, sier hun. Vis mer
Kjøkkeninnredningen er fra HTH, med koketopp med integrert ventilator fra Bora. Benkeplaten fra Ikea er kledd med mikrosement, som også er lagt på kjøkkengulvet. Teppet er kjøpt i Marrakech.
Kjøkkeninnredningen er fra HTH, med koketopp med integrert ventilator fra Bora. Benkeplaten fra Ikea er kledd med mikrosement, som også er lagt på kjøkkengulvet. Teppet er kjøpt i Marrakech. Vis mer

Hun reiser mye og ofte, ikke minst som research til sine kleskolleksjoner, og suger til seg enorme mengder inspirasjon på turene sine.

– Jeg bodde på Hotel Monte Cristo i Paris og ble så inspirert av de dype, deilige fargene. Jeg sov så godt og følte meg så hjemme der, og tenkte at sånn vil jeg ha det hos meg også. Farger som er tunge og sexy, det passer jo perfekt på et soverom, mener Camilla.

Når man dessuten elsker å ta seg et glass rødvin om kvelden, hva kan egentlig være mer naturlig enn å male soverommet i fargen med det velklingende navnet «Old Wine»? Og når man blir hoppende glad av alt som er rosa, hvorfor skal man ikke male taket i den fargen?

– Dessuten passer soveromsfargene perfekt mot den blå stuen. Det handler om kontrast og balanse, sier Camilla.

Spisestolene fra Gubi bærer navnet «Coco Dining Chair».
Spisestolene fra Gubi bærer navnet «Coco Dining Chair». Vis mer
Spisestuen har spisestoler i lin, silke og skinn, custom made fra Gubi. Det runde spisebordet er fra Milla Boutique. Bildet på veggen er fra Yellow Korner.
Spisestuen har spisestoler i lin, silke og skinn, custom made fra Gubi. Det runde spisebordet er fra Milla Boutique. Bildet på veggen er fra Yellow Korner. Vis mer
Soveromsveggene og dørene er malt i fargen «Old Wine» fra Pure & Original, mens himlingen på soverommet har fått fargen «Skin Powder».
Soveromsveggene og dørene er malt i fargen «Old Wine» fra Pure & Original, mens himlingen på soverommet har fått fargen «Skin Powder». Vis mer

Med sine 60 kvadratmeter er leiligheten ikke blant de største. Også det har den til felles med et hotellrom, minner Camilla om:

– Det er virkelig «small space living». Jeg elsker det effektive ved et hotellrom. Du har alt på samme sted, ja, bortsett fra kjøkkenet, da. Også mitt kjøkken er ganske lite og enkelt, med bare det aller nødvendigste. Det er noe disiplinerende ved å bo smått. Jeg føler at jeg trenger veldig få ting.

Hun fortsetter:

– Det jeg har, skal imidlertid bety noe for meg. Og så liker jeg bedre å ha få, men store ting enn mange små. Det må ikke bli helt dukkestue her, heller.

Nei, få, men rause ting, av ordentlig kvalitet. Det er livskvalitet, mener Camilla. For apropos hotellfølelse:

– Man skal unne seg litt luksus i hverdagen. Gode farger, gode rom, godt lys og gode dufter og smaker!

Glassvasen i vinduskarmen er kjøpt hos Voyage i Hegdehaugsveien i Oslo.
Glassvasen i vinduskarmen er kjøpt hos Voyage i Hegdehaugsveien i Oslo. Vis mer
Sengen er fra Nordal/Eske Interiør, og sengetøyet er fra Mille Notti.
Sengen er fra Nordal/Eske Interiør, og sengetøyet er fra Mille Notti. Vis mer
– Farger som er tunge og sexy, det passer jo perfekt på et soverom, mener Camilla.
– Farger som er tunge og sexy, det passer jo perfekt på et soverom, mener Camilla. Vis mer

Få stilen

Lyse farger og rene linjer skaper harmoni. Bryt opp med innslag av knallfarger, skinnende materialer og myke teksturer for et moderne og elegant uttrykk.

Taklampe (kr 3055, Aneta Lighting).
Taklampe (kr 3055, Aneta Lighting). Vis mer
Plante med potte (kr 1000, House Nordic).
Plante med potte (kr 1000, House Nordic). Vis mer
Papegøyeformet keramikkvase (kr 250, H&M Home).
Papegøyeformet keramikkvase (kr 250, H&M Home). Vis mer
Plakat med Kate Moss (kr 250, Malerifabrikken).
Plakat med Kate Moss (kr 250, Malerifabrikken). Vis mer
Skulptur (kr 1070, Cooee Designs).
Skulptur (kr 1070, Cooee Designs). Vis mer
Rundt spisestuebord (kr 9000, Martinsen).
Rundt spisestuebord (kr 9000, Martinsen). Vis mer
Spisestuestol (kr 4100, Audo).
Spisestuestol (kr 4100, Audo). Vis mer
Smalt og fargerikt gulvteppe (kr 4050, La Redoute).
Smalt og fargerikt gulvteppe (kr 4050, La Redoute). Vis mer
Sofa (kr 12 000, Sofacompany).
Sofa (kr 12 000, Sofacompany). Vis mer
Vintage krakk i rotting (pris på forespørsel, Ellos Home).
Vintage krakk i rotting (pris på forespørsel, Ellos Home). Vis mer
Gult salongbord (kr 3400, Kave Home).
Gult salongbord (kr 3400, Kave Home). Vis mer
Vifteformet vase (kr 350, H&M).
Vifteformet vase (kr 350, H&M). Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet