interiør:

Slik har Danica fått byleiligheten sin til å virke større

Selv om leilighetskomplekset er nybygd, har familien på fire tryllet fram masse sjarm og personlighet i familiens lyse hjem.

FOTO: Tia Borgsmidt
FOTO: Tia Borgsmidt Vis mer
Publisert

Danica og Rasmus ville gjerne bo tett på byen, men ønsket samtidig å være omgitt av natur og vann. Derfor var Islands Brygge i København et naturlig sted å slå seg ned da paret flyttet fra Århus. ­Islands Brygge er nær det fredede grønt­området Amager Fælled, vannet og byen.

– Vi leier leilighet her, og det passer oss bra. Ja, vi kaster penger ut av vinduet hver måned, og vi kommer ikke til å høste fruktene av et galopperende boligmarked. Men barna er fornøyde, og det er egentlig vi også. Dette gir oss frihet. Vi er ikke bundet av hus og lån, og vi kan raskt «trekke opp teltpluggene» og flytte hvis vi får nye ideer eller drømmer, sier Danica.

I hyller som står på gulvet i stuen, har Danica stilt ut sine fine keramikkgjenstander.
I hyller som står på gulvet i stuen, har Danica stilt ut sine fine keramikkgjenstander. Vis mer
Med få kvadratmeter til rådighet har Danica og hennes familie lært seg begrensningens kunst. Men spisebordet fra Dayly er kommet for å bli – i hvert fall inntil videre.
Med få kvadratmeter til rådighet har Danica og hennes familie lært seg begrensningens kunst. Men spisebordet fra Dayly er kommet for å bli – i hvert fall inntil videre. Vis mer

Paret har bodd i leiligheten på Islands Brygge i sju år, og selv om Danica absolutt ser for seg at familien kan fortsette å bo der lenge, leker paret også med tanken om å gjøre alvor av drømmen om å flytte utlands.

– Vi kunne tenkte oss å bo i USA et par år. Som selvstendig næringsdrivende kan jeg jobbe overalt, sier Danica.

Islands Brygge ligger langs Sydhavnen sørøst for indre by i København.
Islands Brygge ligger langs Sydhavnen sørøst for indre by i København. Vis mer
Det er ingen hemmelighet at lyse farger på veggene får små rom til å virke større. Og tilføyer du lyse møbler, lamper og bilder, bidrar de til det lette uttrykket.
Det er ingen hemmelighet at lyse farger på veggene får små rom til å virke større. Og tilføyer du lyse møbler, lamper og bilder, bidrar de til det lette uttrykket. Vis mer

Både hun og Rasmus kommer fra Århus, der de bodde sammen med sønnen Sylvester og hadde travle fulltidsjobber fram til 2014.

– Jeg var ufattelig lei av at jeg nærmest ­aldri så Sylvester, som da var bitte liten. Jeg kom sent hjem fra jobb og følte at jeg gikk glipp av alt det viktigste. Vi ble brått enige om å si opp alt, og dagen etter bestemte vi oss for å flytte til København. Vi bare gjorde det, sier hun.

Loppefunn blandes med ting fra Ikea, og slik møter den hvite Bruno Matsonlenestolen et PS-skap fra Ikea. En vintage Heiberglampefot (ytterst til høyre i bildet) har fått nytt liv med en skjerm fra danske Fabrek.
Loppefunn blandes med ting fra Ikea, og slik møter den hvite Bruno Matsonlenestolen et PS-skap fra Ikea. En vintage Heiberglampefot (ytterst til høyre i bildet) har fått nytt liv med en skjerm fra danske Fabrek. Vis mer
Noen utvalgte fine glass og kopper får stå framme i hyller over kjøkkenbenken.
Noen utvalgte fine glass og kopper får stå framme i hyller over kjøkkenbenken. Vis mer

Hun jobber i dag som influenser og livs­stilsblogger på full tid. Etter at de først ­bodde hos moren hennes, lyktes de etter mye innsats å finne sitt eget sted.

Kontrakten ble underskrevet, selv om ­familien ikke engang hadde sett leiligheten. Det ble til et nytt liv på 98 kvadratmeter.

Utleieleiligheter er typisk utstyrt med kjøkken som skal passe for de fleste. Danica pynter opp sitt pene, men anonyme Svane Køkken med kunstplakater fra Arthus.dk.
Utleieleiligheter er typisk utstyrt med kjøkken som skal passe for de fleste. Danica pynter opp sitt pene, men anonyme Svane Køkken med kunstplakater fra Arthus.dk. Vis mer
Et stort, rundt speil fra House Doctor bryter med stuens rette kanter, og benken fra FDB Møbler skaper en tiltrengt ekstra sitteplass til familiens gjester. Danica selv slapper best av i Albert Skovby-lenestolen, som hun fant på dba.dk til 650 kroner.
Et stort, rundt speil fra House Doctor bryter med stuens rette kanter, og benken fra FDB Møbler skaper en tiltrengt ekstra sitteplass til familiens gjester. Danica selv slapper best av i Albert Skovby-lenestolen, som hun fant på dba.dk til 650 kroner. Vis mer

Paret har av og til vurdert å flytte til en større leilighet med flere rom, men har raskt droppet tanken.

– Vi vil heller være kreative og få det beste ut av de kvadratmeterne vi har. Vi kunne ha betalt 4000 kroner mer i måneden for å ha et rom til, men vi vil heller jobbe litt mindre og ha «luft i budsjettet» til å kunne dra ut for å spise eller reise sammen i stedet for å bruke penger på å bo større, sier Danica.

Danica lyktes i å finne et brukt eksemplar av det hypede skapet «Stockholm» i rotting som ikke lenger finnes i Ikeas sortiment. Tapetet er fra Photo Wall Sweden.
Danica lyktes i å finne et brukt eksemplar av det hypede skapet «Stockholm» i rotting som ikke lenger finnes i Ikeas sortiment. Tapetet er fra Photo Wall Sweden. Vis mer
Nola (3) og Sylvester (8) deler rom og sover i en praktisk køyeseng.
Nola (3) og Sylvester (8) deler rom og sover i en praktisk køyeseng. Vis mer

Hun kvitter seg jevnlig med ting og ­selger hele tiden unna, så det ikke hoper seg opp i leiligheten. Hun innreder med lyse toner og masse loppefunn, og skaper små soner i rommene. Og takket være den 20 kvadratmeter store terrassen, som gjør boligens areal betydelig større i sommerhalvåret, føles ikke de 98 kvadratmeterne lite, selv om familien er blitt til fire siden de bodde i Århus.

– Våre egne forventninger til hvordan vi skal leve og bo, kan av og til spenne bein for oss. Alle forventer at barn skal ha sitt eget rom, men må det være sånn? Foreløpig fungerer det fint for oss å bo slik, og siden vi har terrassen og uteområdet her, er det lett å komme seg ut, og det føles ikke trangt. Tvert imot har vi mye frihet.

Danica blir alltid glad når hun ser Panton-pendellampen i gangen. Den fikk hun i gave av Rasmus for mange år siden. Det er også han som har saget beina av det ene skoskapet fra Ikea, slik at det kan stables oppå det andre.
Danica blir alltid glad når hun ser Panton-pendellampen i gangen. Den fikk hun i gave av Rasmus for mange år siden. Det er også han som har saget beina av det ene skoskapet fra Ikea, slik at det kan stables oppå det andre. Vis mer
Hyllen fra String Furniture har fulgt Danica i mange år, og her har den fått følge av en stor vifte fra Sakura Copenhagen, en stor plakat fra Taisho og en mindre fra Junique. Murino-lampen i taket har hun kjøpt via Instagram.
Hyllen fra String Furniture har fulgt Danica i mange år, og her har den fått følge av en stor vifte fra Sakura Copenhagen, en stor plakat fra Taisho og en mindre fra Junique. Murino-lampen i taket har hun kjøpt via Instagram. Vis mer

Få stilen

Skap vårstemning hjemme med lyse vegger, tremøbler og lekne detaljer.

Lilla papirlampe (kr 480, PR Home).
Lilla papirlampe (kr 480, PR Home). Vis mer
Glassmonter i eik som kan stables (kr 2855 per del, Ferm Living).
Glassmonter i eik som kan stables (kr 2855 per del, Ferm Living). Vis mer
Gulvlampe (kr 2800, Markslöjd).
Gulvlampe (kr 2800, Markslöjd). Vis mer
Lenestol i tre og rotting (kr 3300, Ellos Home).
Lenestol i tre og rotting (kr 3300, Ellos Home). Vis mer
Spisebord (kr 7450, Venture Home).
Spisebord (kr 7450, Venture Home). Vis mer
Spisestuestol i stål og valnøtt (kr 6200, &Tradition).
Spisestuestol i stål og valnøtt (kr 6200, &Tradition). Vis mer
Dekorert pute (kr 130, Ikea).
Dekorert pute (kr 130, Ikea). Vis mer
Treseters sofa (kr 10 000, Sofacompany).
Treseters sofa (kr 10 000, Sofacompany). Vis mer
Lenestolen «Brasilia» (kr 41 300, Menu).
Lenestolen «Brasilia» (kr 41 300, Menu). Vis mer
Salongbord i marmor (kr 2400, Venture Home).
Salongbord i marmor (kr 2400, Venture Home). Vis mer
Vase i kunstglass (kr 1800, 17 cm, Camilla Prytz for Magnor.
Vase i kunstglass (kr 1800, 17 cm, Camilla Prytz for Magnor. Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer