Interiør:

Slik har Marthe skapt hotellfølelsen hjemme

- Hjemmet ditt skal være et sted du alltid gleder deg til å komme hjem til.

Marthe Kveli Valeberg står bak klesbutikken MagMaLou og klesmerket byMAGMALOU. FOTO: Filippa Tredal
Marthe Kveli Valeberg står bak klesbutikken MagMaLou og klesmerket byMAGMALOU. FOTO: Filippa Tredal Vis mer
Publisert

Tidligere stylist og makeupartist Marthe Kveli ­Valeberg (44) er kvinnen bak klesbutikken ­MagMaLou og klesmerket byMAGMALOU. For øyeblikket jobber hun med et bokprosjekt. Hun er lidenskapelig opptatt av mote, makeup, interiør, hus og hage, trening og matlaging, og beskriver seg selv som en ihuga estetiker som lett faller for alt som er vakkert.

Hjemmet betyr mye for Marthe, som stortrives i ­generasjonsboligen som hun og ektemannen Magnus deler med hans foreldre på Tåsen i Oslo.

– Det aller beste med hjemmet vårt er nok planløsningen, som har gitt oss store og sjenerøse rom. Jeg liker den rolige atmosfæren som farger og interiør gir oss.

Bordet og stolen er fra Milla Studio. Sofaen er fra OsloDeco, mens pleddet over stolen er fra Plesner Patterns.
Bordet og stolen er fra Milla Studio. Sofaen er fra OsloDeco, mens pleddet over stolen er fra Plesner Patterns. Vis mer
– Hengestolen kjøpte jeg på nettet, og hele familien elsker den. Her forsvinner vi inn i vår egen verden, sier Marthe.
– Hengestolen kjøpte jeg på nettet, og hele familien elsker den. Her forsvinner vi inn i vår egen verden, sier Marthe. Vis mer
Organiske detaljer, som skjell og stein, gir spennende former.
Organiske detaljer, som skjell og stein, gir spennende former. Vis mer

Generasjonsboligen, som også er barndomshjemmet til Magnus, består av to sammensatte hus med egne hager.

– Det gjør at vi slipper å gå helt oppå hverandre, sier Marthe.

Med en boflate på 300 kvadratmeter er det raust med plass til både å være sammen, men også trekke seg tilbake når det er ønskelig.

– Jeg blir helt klart inspirert av rette linjer og klassisk ­minimalisme, men også av den litt lekne japandi-stilen (en stil som blander det enkle i skandinavisk design med ­japansk minimalisme, red.anm.). Og så er jeg glad i å bryte opp med myke tekstiler, særlig lin. I tillegg er jeg ­marmor-fan, noe mannen min har bedt meg roe litt ned framover, sier hun og ler.

Marthe synes at det er fint med farger hos andre, men hjemme hos seg selv foretrekker hun avdempede fargenyanser.
Marthe synes at det er fint med farger hos andre, men hjemme hos seg selv foretrekker hun avdempede fargenyanser. Vis mer
Kjøkkenet er stort, åpent og luftig, og den store kjøkkenøya er et sosialt samlingspunkt for både familien og gjester som er på besøk. Kjøkkenet har Innmat fra Ikea og fronter fra Studio 12.
Kjøkkenet er stort, åpent og luftig, og den store kjøkkenøya er et sosialt samlingspunkt for både familien og gjester som er på besøk. Kjøkkenet har Innmat fra Ikea og fronter fra Studio 12. Vis mer
Marthe elsker marmor, noe spisebordet er et tydelig bevis på.
Marthe elsker marmor, noe spisebordet er et tydelig bevis på. Vis mer

Hun beskriver interiørstilen sin først og fremst som ­moderne og minimalistisk.

– Noe som for mange antakelig kan framstå som litt kaldt. Jeg, derimot, blir helt varm om hjertet av denne typen interiører. Det skal også sies at jeg har en stor interesse for vakre hoteller og henter mye inspirasjon fra reiser. Jeg har alltid ønsket meg litt hotellfølelse hjemme, og nå føler jeg at vi har fått det til, med soverommet vårt som en deilig suite. Jeg elsker å bruke det rommet til både egentid og pleie, forteller hun og legger til:

– Jeg husker at jeg hørte Oprah dele følgende gullkorn: «Your home should be your sanctuary.» For meg ble det en setning jeg bet meg merke i og en slags visjon jeg har jobbet mot. Det betyr ikke at hjemmet må være perfekt eller «fint», for det er jo så individuelt hva man legger i det. Det handler i stedet om at hjemmet ditt skal være et sted du alltid gleder deg til å komme hjem til, et sted der du får påfyll av energi, men også et sted som gir deg ro. Det er et godt hjem for meg.

På kjøkkenbenken liker Marthe å sette fram utvalgte gjenstander som får fram en personlig egenart.
På kjøkkenbenken liker Marthe å sette fram utvalgte gjenstander som får fram en personlig egenart. Vis mer
Sofabenken er det perfekte stedet å sitte, eller ligge. – Med masse puter får den et kult lounge-preg som jeg virkelig elsker, sier Marthe. Spisebordet er fra Von Chadaux. Gubi-stolene rundt bordet er fra @oslodeco, mens den hvite Panton-stolen er fra @exponova.no. Lampen er fra eskeinteriør.no, mens keramikkbollen på bordet er fra Studio Hennumeek.
Sofabenken er det perfekte stedet å sitte, eller ligge. – Med masse puter får den et kult lounge-preg som jeg virkelig elsker, sier Marthe. Spisebordet er fra Von Chadaux. Gubi-stolene rundt bordet er fra @oslodeco, mens den hvite Panton-stolen er fra @exponova.no. Lampen er fra eskeinteriør.no, mens keramikkbollen på bordet er fra Studio Hennumeek. Vis mer
– På «hotellsuiten» vår ligger vi i senga og ser på peisen, sier Marthe og legger til: – Vi har et eget lite kjøleskap, et åpent walk-in-closet, en makeup lounge og direkte adgang til vårt masterbathroom. Og også en egen deilig terrasse! Noen morgener bare blir jeg her og nyter «hotellivet», sier Marthe.
– På «hotellsuiten» vår ligger vi i senga og ser på peisen, sier Marthe og legger til: – Vi har et eget lite kjøleskap, et åpent walk-in-closet, en makeup lounge og direkte adgang til vårt masterbathroom. Og også en egen deilig terrasse! Noen morgener bare blir jeg her og nyter «hotellivet», sier Marthe. Vis mer

Mote- og interiørentusiasten henter inspirasjon og får ideer til interiør fra det hun er interessert i: mote, mat, filmer og sosiale medier. Men det er ingen tvil om at ­forandring fryder – av og til.

– Stilen min har forandret seg veldig fra vår første leilighet i Trondheim tidlig på 2000-tallet, som jeg innredet i en sånn typisk «shabby chic»-stil. Jeg føler meg helt klart veldig hjemme i den moderne-minimalisme-boksen jeg er i nå, sier hun.

Sengetøyet er fra Norsk Dun og puffen fra Kremmerhuset.
Sengetøyet er fra Norsk Dun og puffen fra Kremmerhuset. Vis mer
– En åpen garderobe gir meg oversikten jeg liker, sier Marthe. Lampen i taket er fra fintlys.no, og begge puffene er fra Kremmerhuset.
– En åpen garderobe gir meg oversikten jeg liker, sier Marthe. Lampen i taket er fra fintlys.no, og begge puffene er fra Kremmerhuset. Vis mer

Marthe påpeker at hun ikke nødvendigvis er spesielt opptatt av å følge de nyeste trendene, men at hun selvsagt lar seg inspirere.

– Jeg liker å følge med på hva som skjer rundt omkring, og synes det er så mange bra interiør-kontoer på Instagram, både fra inn- og utland. Min egen Instagram-konto er en miks av både mote, mat, makeup, ­familie, hus og hage. Noen sier at man burde fokusere ­tydeligere på en nisje, men jeg har ikke helt klart å velge noe av det ene foran det andre. Så da kjennes «Lifestyle» som mer meg og passende for min profil.

– Farger eller ikke?

– Jeg synes farger er så nydelig hos andre, men selv trives jeg best med en litt mer nøytral palett og energien som disse fargene gir meg, sier Marthe, før hun gledelig deler sine aller beste kjøp:

– De lekre matfjølene fra Artilleriet i Göteborg, som også er en av mine favorittinteriørbutikker. Mitt nye ­servise fra Vallgatan 12, også i Göteborg, og fotokunstbildene tatt av min venninne, Anna Stokkland. Det er nydelige bilder fra Capri med deilig stemning av sol, salt og sjø. I tillegg har jeg gjort et par kupp på Kremmer­huset på Storo. To ulike Teddy-puffer som vi har satt midt på gulvet i garderoben, en rimelig og dekorativ løsning.

De runde formene på badet gir rommet en mykere følelse.
De runde formene på badet gir rommet en mykere følelse. Vis mer

Få stilen

Vil du også ha hotellfølelsen hjemme? Marthes hemmelighet er lyse flater og stoffer i ulike teksturer.

«La Plus Belle»-speil med lys, (kr 52 630, Flos). FOTO: Produsenten
«La Plus Belle»-speil med lys, (kr 52 630, Flos). FOTO: Produsenten Vis mer
Gulvteppe (kr 2000, Kid x Camilla Pihl). FOTO: Produsenten
Gulvteppe (kr 2000, Kid x Camilla Pihl). FOTO: Produsenten Vis mer
«Family»- vase (fra kr 600, Magnor). FOTO: Produsenten
«Family»- vase (fra kr 600, Magnor). FOTO: Produsenten Vis mer
«Serax» bordlampe i keramikk (kr 3950, mitthjem.as). FOTO: Produsenten
«Serax» bordlampe i keramikk (kr 3950, mitthjem.as). FOTO: Produsenten Vis mer
Puff (kr 1400, Kid). FOTO: Produsenten
Puff (kr 1400, Kid). FOTO: Produsenten Vis mer
Krakk (kr 600, Kid). FOTO: Produsenten
Krakk (kr 600, Kid). FOTO: Produsenten Vis mer
«Ebba» 3-seter sofa (kr 23 095, Bohus). FOTO: Produsenten
«Ebba» 3-seter sofa (kr 23 095, Bohus). FOTO: Produsenten Vis mer
Puff (kr 2500, Kid). FOTO: Produsenten
Puff (kr 2500, Kid). FOTO: Produsenten Vis mer
«Silk Georgette» teksturert marmorflis (292 x 586 x 10 mm, kr 4500 pr. kvm, Salvatori/ expo-nova.no). FOTO: Produsenten
«Silk Georgette» teksturert marmorflis (292 x 586 x 10 mm, kr 4500 pr. kvm, Salvatori/ expo-nova.no). FOTO: Produsenten Vis mer
Konsollbord i marmor (kr 38 900, Von Chadeaux). FOTO: Produsenten
Konsollbord i marmor (kr 38 900, Von Chadeaux). FOTO: Produsenten Vis mer
Tips! Finn en fargepalett du liker, og hold deg til den.
Tips! Finn en fargepalett du liker, og hold deg til den. Vis mer

Av: Tone Kroken

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer