Interiør:

Slik har Tone Kroken skapt «hjemmets hjerte»

Dette er stedet hvor interiørdesigneren samler sine nærmeste for gode måltider og lange samtaler.

INTERIØR: Bli med hjem til Tone Kroken. FOTO: Yvonne Wilhelmsen
INTERIØR: Bli med hjem til Tone Kroken. FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert

Spisestuen min er mer enn bare et rom. Det er hjertet av mitt hjem, et sted der familie og venner samles for uforglemmelige øyeblikk, deler måltider og lange samtaler. Det er også mitt personlige fristed for arbeid og podkast, der Benedicte og jeg spiller inn «Interiørrådet» hver uke. Det er et kreativt og inspirerende rom, samtidig som det er rolig og deilig å være her.

Jeg liker at det er stramt og rent, men jeg pleier å ha det litt rotete på bordet for at det skal se hjemmekoselig og sjenerøst ut. Og når jeg dekker til fest med masse ­stearinlys og inviterer gode venner, er dette det beste ­stedet å være. Jeg passer på ikke å overmøblere rommet, så beholder jeg muligheten for raske endringer.

Maleriet er malt av Gøril Fuhr. Speilet er fra Ferm Living, bordet og stolene er fra Expo-nova.no. Den hvite vasen er fra Jonathan Adler/Bellas Hus. Veggen er malt i fargen «Collected Blue», fra Jotun.
Maleriet er malt av Gøril Fuhr. Speilet er fra Ferm Living, bordet og stolene er fra Expo-nova.no. Den hvite vasen er fra Jonathan Adler/Bellas Hus. Veggen er malt i fargen «Collected Blue», fra Jotun. Vis mer

Her er noen av mine tips for å skape en innbydende og elegant atmosfære i spisestuen:

En budsjettvennlig måte å gi spisestuen din et eksklusivt preg på er å eksperimentere med gardiner og gulv­tepper. Lag på lag med tekstiler gir rommet varme og en ­følelse av eksklusivitet, uten at det trenger å koste så mye. Tenk på tykke gardiner som kan trekkes til for å skape en intim atmosfære om kvelden. Et stort og godt gulvteppe, gjerne i en nøytral farge og med en subtil ­tekstur, gir et luksuriøst preg og definerer rommet.

Å henge et speil på en av veggene i spisestuen er mitt beste triks for å gi rommet et ekstra sjenerøst uttrykk. Speilet reflekterer lyset og skaper en illusjon av større plass, så la gjerne speilet være så stort som mulig.

Lampen i stål, lampen i glass, cofee table-bøkene og glasskulen er fra Milla Studio, det blå og mønstrete fatet er fra Jonathan Adler/Bellas Hus, og den blå skulpturen er kjøpt på et marked i Beijing.
Lampen i stål, lampen i glass, cofee table-bøkene og glasskulen er fra Milla Studio, det blå og mønstrete fatet er fra Jonathan Adler/Bellas Hus, og den blå skulpturen er kjøpt på et marked i Beijing. Vis mer

Når det gjelder farger, er terrakotta-toner veldig ­trendy akkurat nå. Med en farge som «Warm Blush» fra Jotun kan du forvandle spisestuen til et fresht og inn­bydende rom med masse varme.

Ellers elsker jeg jo min egen blå spisestue. Den er både lun og koselig. På veggene har jeg Jotuns «Collected Blue», en farge som er behagelig og rolig. Perfekt om du vil gi spisestuen din en moderne, men hjemmekoselig touch.

Å male er den mest kostnadseffektive måten å forvandle et rom på. Både veggene og møblene kan få nytt liv med et friskt strøk maling. En pen duk kan også være din beste venn hvis du ønsker å skjule et mindre attraktivt spisebord.

Det viktigste i spisestuen er gode spisestoler. Her er det virkelig verdt å investere i stoler du kan sitte lenge i, gjerne i timevis!
Det viktigste i spisestuen er gode spisestoler. Her er det virkelig verdt å investere i stoler du kan sitte lenge i, gjerne i timevis! Vis mer

Lyssettingen i spisestuen er essensiell for å skape den rette stemningen. Jeg elsker kule, unike lamper som henger over spisebordet. Et godt tips er også å dekorere med forskjellige skulpturelle bordlamper. Det gir en morsom og personlig ­føl­else, og fungerer som en stilig dekorasjon. Let også etter fine lysestaker, så du kan tenne masse lys rundt middagsbordet!

Når du velger spisebord og stoler, må du tenke på ­rommets form og størrelse. Jeg har en lang, smal spisestue, og et rundt bord fungerer perfekt for å utnytte plassen og gi en følelse av romslighet. Runde bord er også flotte fordi de gir alle en likeverdig plass rundt bordet, ingen sitter ­alene ­nederst i et hjørne.

Et rundt bord er både fint å se på, og det skaper den perfekte stemningen rundt middagsbordet – her trenger ingen å sitte alene i et hjørne!
Et rundt bord er både fint å se på, og det skaper den perfekte stemningen rundt middagsbordet – her trenger ingen å sitte alene i et hjørne! Vis mer

Gode stoler er avgjørende i en spisestue. De må være komfortable, men de må også se bra ut. Ikke gi deg før du finner drømmestolen. Start heller med å kjøpe en og en om den er litt dyr.

Hvis du har begrenset med plass, er det flere kreative måter å integrere lagring i spisestuen på. Nylig investerte jeg i to høye Cashmere-skap fra Ferm Living. Disse ­skapene er praktiske og gir plass til alt fra kopper til glass og servise. Ikeas Metod-system er også en flott løsning, der du kan tilpasse og bygge lagringsplassen ­nøyaktig etter dine behov – med eller uten glassdører. Og et proft tips: Mal skapene i samme farge som veggene, det blir lekkert, sømløst og luksuriøst.

Så til toppen av kransekaka: Et kunstverk på veggene er et must! Sammen med vintagegjenstander og planter får du da et rom som oser av personlighet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer