Interiørblogger

Slik innreder du på bare 42 kvm

At møblene også må være oppbevaring er bare et av triksene til Ida Susanne (25). Se de lekre løsningene.

SMÅ TING TELLER MYE: - Alt må ha sin plass, slik at leiligheten ikke fremstår som rotete. Fjernkontroller, papirer, nøkler og lignende må alltid ha en fast plass det skal ligge på, sier Ida. Foto: Ida Susanne Collier/ Colage: Per Ervland
SMÅ TING TELLER MYE: - Alt må ha sin plass, slik at leiligheten ikke fremstår som rotete. Fjernkontroller, papirer, nøkler og lignende må alltid ha en fast plass det skal ligge på, sier Ida. Foto: Ida Susanne Collier/ Colage: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
- Leiligheten vår er 42 kvadratmeter stor, og vi har ingen lagringsplass utenom dette. Dette betyr at jeg er nødt til å tenke smart ved å ha møbler som også fungerer som oppbevaring, sier Ida Susanne Collier som er skribenten bak bloggen, Sukkertøy for øyet.

Leiligheten til Ida Susanne er preget av lyse og glade farger som kan gi deg en følelse av sommeren hele året.

I motsetning til mange andre bloggere, har hun ingen villa hun skal pusse opp, men det setter på ingen måte begrensninger for fantasien hennes. Tvert i mot.

For selv om leiligheten ikke er så stor har Ida Susanne funnet mange måter og få mest mulig ut av plassen.

Ida Susanne Collier (25) er en av interiørbloggerne KK.no har plukket ut til en artikkelserie som skal gi deg inspirasjon og ideer til ditt eget hjem.

LES OGSÅ: Her er vårens interiørtrender

Stuebordet er en kiste Ida Susanne kjøpte for 200 kroner. Den fungerer både som bord og oppbevaring. Foto: Ida Susanne Collier
Stuebordet er en kiste Ida Susanne kjøpte for 200 kroner. Den fungerer både som bord og oppbevaring. Foto: Ida Susanne Collier Vis mer

– Alt må ha sin plass

Mange drømmer om et hjem på flere hundre kvadratmeter, som har spisestue, gjesterom, flere bad og kanskje et oppbevaringsrom. Realiteten er ikke alltid slik, og Ida Susanne har gode tips til hvordan du bør gå frem hvis du har en liten leilighet.

- Alt må ha sin plass, slik at leiligheten ikke fremstår som rotete. Fjernkontroller, papirer, nøkler og lignende må alltid ha en fast plass det skal ligge på, sier hun.

På den måten unngår du ting som alltid blir liggende fremme. Er det noe du absolutt ikke vet hvor du skal gjøre av, bør du kanskje vurdere å kaste det. Har du en mindre leilighet sløser du kun plass med ubrukelige ting.

For å få plass til tingene du faktisk trenger, gjelder det å ha fantasi.

- Et eksempel på praktiske løsninger, er stuebordet som er en gammel kiste. Den er en av de beste kuppene jeg har gjort. Den kjøpte jeg for 200 kroner, sier Ida Susanne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


I gangen finner du også smarte løsninger. Collier har blant annet brukt en tallerkenhylle til å henge sko på. En super løsning for sko-gale jenter som ikke lenger kan se gulvet i gangen.

LES OGSÅ: - Dette kommer til å bli bestselgeren

Ida Susanne pleier ofte å leke seg med ulike fargeprøver for å finne ut av hvordan hun skal innrede. Foto: Ida Susanne Collier
Ida Susanne pleier ofte å leke seg med ulike fargeprøver for å finne ut av hvordan hun skal innrede. Foto: Ida Susanne Collier Vis mer

Behold en rød tråd blant stilene

Inspirasjon finner Ida Susanne overalt. En tapet eller en stilig farge fra en film er nok til at hun tar frem penn og papir for å få tankene ned, men det er sjeldent hun planlegger hvordan sluttresultatet skal bli.

- Jeg liker å sitte med tapetprøver, fargeprøver og lignende å fundere over hva jeg ønsker av et rom, men rommet formes etter hvert som ideene popper opp, sier hun.

(Artikkelen fortsette under bildet)


I leligheten har de blant annet malt taket, badet og kjøkkeninnredningen etter at de hadde pusset den ned. Et av rommene som ofte gir en stor utfordring når det kommer til plass, er badet. Der har de byttet ut vasken, for å få bedre plass.

- Leiligheten har mange elementer som gjør den spesiell. Blant annet takhøyden, bjelkene i taket og en røff murvegg. For å skape en personlig stil må du finne det du selv syns er fint, og ikke vær redd for å mikse stiler, sier hun.

Collier anbefaler imidlertid at du har en rød tråd når du mikser stiler, siden det fort kan tippe mot tivoli. Du bør tenke på hvilke farger som passer, og hva som gir kule kontraster, i følge bloggeren.

LES OGSÅ: - Et godt alternativ til Ikea

Det trenger ikke være vanskelig å gi et nytt pust til rommet. Her har Ida Susanne klippet ut og hengt opp sine interiørfavoritter. Foto: Ida Susanne Collier
Det trenger ikke være vanskelig å gi et nytt pust til rommet. Her har Ida Susanne klippet ut og hengt opp sine interiørfavoritter. Foto: Ida Susanne Collier Vis mer

Slik kan du skape et blikkfang

Det er ingen tvil om at Ida Susanne er veldig interessert i interiør. Dette har hun også funnet en måte å få frem i innredningen. Hun har blant annet laget en inspirasjonsvegg til dekorasjon.

- Inspirasjonsveggen er et herlig blikkfang i leiligheten. Jeg har skåret ut inspirerende interiørklipp i flere år, og nå har jeg endelig fått det opp på veggen, sier hun.

- Det er kun sidene som jeg virkelig føler «snakker til meg», som har fått komme opp på veggen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Dette er en effektiv og enkel metode for å skape litt ekstra liv i et rom. Det er bare å klippe ut sider fra interiør-, mote- eller reisemagasiner, etter hva du ønsker, og henge det opp. Mulighetene er uendelige.

- En slik vegg kan passe like godt inn i stua som over arbeidsbordet ditt. Eventuelt kan det bli veldig stilig å ha det over sengen som en sengegavle. Velg deg en fargeskala, et tema eller hold deg til bare avisklipp, sier Collier.

For å henge de opp uten å skade veggene kan du bruke tag-its, slik som Ida Susanne.

Se resten av bildene fra leiligheten her:


LES OGSÅ: Kappelakenet er tilbake

Ida Susanne's favorittblogger og butikker:


Favorittblogger:
 • Fjeldborg - Sjekk ut bloggen
 • Kasparas Regnbue - Sjekk ut bloggen
 • Romantisk Retro - Sjekk ut bloggen

 • Favorittbutikker:
 • Søstrene Grene - Se Facebooksiden
 • QXL
 • Retrovilla - Sjekk ut nettbutikken
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer