Interiør

Slik lager du din egen fotokunst med tekst

Alt du trenger er et par bilder, maling, teip og pensel.

SÅ KULT - OG SELVDESIGNET: Print ut bilder, sett av hvite felt - og skriv tekst på. Det er enkelt og veldig dekorativt. Foto: Hannah Lemholt
SÅ KULT - OG SELVDESIGNET: Print ut bilder, sett av hvite felt - og skriv tekst på. Det er enkelt og veldig dekorativt. Foto: Hannah Lemholt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har du også lyse stuevegger som du ikke vet hvordan du skal dekorere? Da er dette kanskje inspirasjonen du trenger.

Denne fotokunsten er laget av den svenske kunst- og interiørfotografen Hannah Lemholt.

Hun inspireres av tekster når hun fotograferer, og lar dette også komme til uttrykk når hun dekorerer med bilder. For hun kombinerer dem slik at det hele framstår som et moodboard. Enkelt og genialt.

– Ofte begynner det med ordene, at bildene inspireres av en tekst jeg liker – noen ganger er det omvendt. Et bilde pirrer meg til å oppdage nye forfattere og musikere, sier Hannah, som har vokst opp i en bokelskende familie. Derfor siteres mange store forfattere i bildene hennes.

LES OGSÅ: Unngå hvitt på soverommet
ALT DU TRENGER:Print av bilder, kalligrafipensel, maling og teip til oppheng er det du trenger. Foto: Hannah Lemholt
ALT DU TRENGER:Print av bilder, kalligrafipensel, maling og teip til oppheng er det du trenger. Foto: Hannah Lemholt Vis mer
KUNSTNEREN: Hannah Lemholt er kunstfotograf og en av KKs mest populære interiørfotografer. Foto: Hannah Lemholt
KUNSTNEREN: Hannah Lemholt er kunstfotograf og en av KKs mest populære interiørfotografer. Foto: Hannah Lemholt Vis mer

Slik gjør du det

Dette er Hannahs oppskrift for å lage fotokunst med tekst.

 • Velg et bilde og noen ord som virkelig setter deg i «mood». Er målet å peppe deg selv, bli glad, minnes noen?
 • Hannah lager kvadratiske bilder i fotoshop og lar en del av bildet være hvitt, slik at denne flaten blir blank når bildet trykkes.
 • Papirvalg: Selv trykker Hannah sine bilder på matte hahnemühle artpapir som er av 100% syrefri bomull. Du kan også kjøpe litt ekstra tykt papir og printe ut selv, eventuelt kan du trykke hos for eksempel Allkopi.
 • Maling: Hannah bruker vannfarge og japansk kalligrafipensel, eller svarte skrivepenner. Hun skriver enten på bildet eller ved siden av. Hvis du er misfornøyd med din egen håndskrift, finnes det mange muligheter digitalt, enten kan du sette teksten på bildet, eller ved siden av.
 • For å henge opp bildene, bruker Hannah washi-teip, som er veldig stilig – og som har kjempegodt feste på steinveggene i huset hennes. Hun handler teipen på nettet, på mokkasin.com/sv/produkter/tejp

 • Hannah kombinerer gjerne ett bilde med tekst og resten av bildene uten. De kompletterer det første, gjerne i både toner og farger. Det er også fint å sette opp bildene litt «skjødesløst», men at noen linjer stemmer overens – at de er på linje med hverandre, ELLER at du gjør det mer strukturert og setter fire i en eksakt firkant.


 • Tekst og styling: Marie Olsson Nylander

  Les hele saken - og få tips til hvordan du lager egne ringer og søte barnekjoler i KK 36, som er i salg fredag 6. september!

  LES OGSÅ: Slik fornyer du stuen nesten gratis

  RESULTATET: Slik ser det ut når bildene er satt sammen til et moodboard på veggen. Foto: Hannah Lemholt
  RESULTATET: Slik ser det ut når bildene er satt sammen til et moodboard på veggen. Foto: Hannah Lemholt Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer