Stemningsfylt lykt
Det er en grunn til at gresskaret er den eldste dyrkede planten gjennom menneskelig jordbruk. Den er hardfør, motstandsdyktig mot skiftende vær, og kan tilberedes på mange måter.
Alt bortsett fra stilken er spiselig: skall, kjøtt, blader, frø og blomster. Spesielt kjøttet kan brukes på utallige måter. Det kan kokes, stekes, bakes, ristes, dampes og grilles. Kjøttets konsistens endres etter hvordan du velger å tilberede det, og på grunn av dette kan gresskar på mange måter minne om poteter.
Gresskar er ikke bare en populær matvare, den er også ideell som dekor når sommerblomstene har visnet hen. Finn din favoritt blant varianter i gult, oransje, grønt og grått, og la gresskarene pynte opp både inne og ute.
Hokkaido med mønster
Lagre dem riktig
Gresskar vokser best om sommeren, og er klare til å høstes fra september. La dem bli på planten til skallet er blitt hardt, men sørg for å ta dem inn før frosten setter inn. Oppbevar dem på et lunt sted i en ukes tid. Når stilkene er tørre, kan du oppbevare gresskarene dine på et kjølig sted ved 10– 12 grader. For eksempel i en kjeller. La dem stå på et mykt underlag. Halm egner seg godt, men det kan også være et teppe.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger