Kk Living

Slik lager du ditt eget utekjøkken

Nyt matlagingen litt ekstra ute i din egen hage.

SE, SÅ FINT: Dette flotte utekjøkkenet kan du fikse helt selv! Foto: Særún Hrafnkelsdóttir Norén
SE, SÅ FINT: Dette flotte utekjøkkenet kan du fikse helt selv! Foto: Særún Hrafnkelsdóttir Norén Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva er vel mer stemningsfullt enn å stå ute i din egen hage og lage middag?

Og et vakkert utekjøkken er lettere å lage enn du kanskje tror. Lenger ned i saken får du tipsene du trenger for å komme i gang.

LES OGSÅ: Få det fantastisk på badet

Utekjøkken med grill? Ja takk

KK Living-redaktør Mai Morseth Eckhoff, kan fortelle at et utekjøkken er noe av det som står øverst på ønskelisten for tiden - ja, hun kan snart tenke seg å bo ute.

- Jeg ønsker meg VELDIG et utekjøkken, og det må gjerne være av aller enkleste art!

- Men jeg vil at det skal ha peis, både for at jeg skal kunne grille i den og for å ha en bålplass som varmer når kveldene blir kaldere. Siden vi stort sett ønsker å nærmest BO ute, står helt klart et utekjøkken høyt på ønskelisten. Og mitt skal definitivt være på verandaen.

ENKELT: Dette er ikke så komplisert som du kanskje skulle tro! Vi viser deg hvordan. Foto: Særún Hrafnkelsdóttir Norén
ENKELT: Dette er ikke så komplisert som du kanskje skulle tro! Vi viser deg hvordan. Foto: Særún Hrafnkelsdóttir Norén Vis mer

KK Livings stylist, Marie Olsson Nylander, gir i det nyeste nummeret av KK Living (Nr 5) masse gode tips til hvordan du kan få til ditt eget utekjøkken.

LES OGSÅ: Så fint kan du få det i hagen

Her er noen av dem:

Slik lager du ditt eget utekjøkken
  • Start med et gammelt bord, eller en plate og to bordben fra Ikea... et utekjøkken kan være helt enkelt! Setter du det inn med linolje, holder det også til neste sommer - og til den etter det. 
  • Urter hører sommeren til, og er dessuten grenseløst dekorativt! Plant små krydderpotter over i større krukker, og la dem vokse og forsyne deg med duft, smak og stemning hele sommeren gjennom. 
  • Bruk gjerne naturmaterialer som kurver, tre og keramikk ute. Plast har jeg ikke så mye til overs for...
  • Å spise ute er en luksus vi ikke har så mange måneder i året, så sats på å gjøre det enkelt og vakkert når du først gjør det. Bruk også her naturmaterialer. I stedet for papirservietter, kjøp inn gamle linservietter på loppis. Det er snillere mot naturen, og SÅ mye vakrere!
  • Porselen og bestikk trenger ikke matche. Jeg liker at noen er litt stygg-pen, og å dekke på med litt arvegods eller ting fra loppis. Det er bare så deilig å samles og spise under åpen himmel når været endelig tillater det. Dessuten lar jeg de små i familien hjelpe til med å lage maten. For utendørs kan man søle og bråke så mye man vil.

 

Les hele saken og få flere tips i KK Living 5, som er i salg nå.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer