Champagne skal ikke være isende kald når den serveres og for å komplisere det ytteliger er det til og med ulik idealtemperatur for Champagne med ulik karakter.
- Smaksrik champagne: 13 grader
- Årgangschampagne: 11 grader
- Tørr champagne: 9 grader
- Enkle musserende viner: 7 grader
Åpnes slik
Ta av all folien og hold hånden over korken med et fast grep slik at du kan ta imot korken. Med den andre hånden tar du et tak under flasken og vrir forsiktig. Gjør du dette riktig vil du kun høre et lite puff, og ikke søle ut så mye som en av de kostbare dråpene.
En flaske med champagne har et trykk på 125 kilo per centimeter. Det er ikke noe å spøke med så vær obs på hvor du retter flasken.
Glasset
Champagne skal drikkes av lange slanke glass. Det vi gjerne kaller hvitvinsglass og som også omtales som champagnefløyte. Det viktigste med tanke på glasset er at det snurper inn i toppen så boblene ikke forsvinner så lett. Ingenting er vel verre enn død champagne.
Oppbevaringen
Har du noen flasker igjen etter festen, setter du dem ganske enkelt rett opp og ned på et kjølig og mørkt sted. Champagne bør nemlig ikke ligge fordi vinen kan ta smak av korken.
LES OGSÅ: Dekket til dekadens
Kilde: Aperitif.no, intowine.com
Foto: Image Source/AOP