interiør:

Slik pynter Christine sitt 100 år gamle rekkehus

- For meg betyr jul store mengder stearinlys, friske blomster, personlig pynt og dufter som skaper den helt riktige stemningen.

FOTO: Lene Samsø
FOTO: Lene Samsø Vis mer
Publisert

Den første helgen i desember er alltid helt spesiell for Christine Schwarzer og hennes familie. For det er nemlig da alle eskene med julesaker blir funnet fram og forberedelsene til høytiden for alvor begynner. Huset blir pyntet fra kjeller til loft, og hele måneden blir brukt til å bake, pakke inn presanger og kose seg.

– Jeg elsker det stemningsskiftet det gir å pynte til jul. Det lyser opp hjemmet og fyller det med glede og forventning. Jeg prøver å skape stemning med for eksempel materialer fra hagen, levende lys og lyslenker. Og da blir det en helt fantastisk atmosfære her, sier Christine.

Huset er et nesten 100 år gammelt engelsk-inspirert rekkehus av den romslige typen. Med gul murstein utvendig, småsprossede vinduer og den røde inngangs­døren oser huset av nostalgi, og særlig i julen gløder det av stemning.

– Jeg liker jo at det av og til skjer noen forandringer i hjemmet vårt. Det morsomme med julen er jo nettopp at man kan gi full gass på alle fronter. Derfor bruker vi masse lys, personlig pynt og friske blomster som en forsterkning av den stemningen vi har i utgangspunktet, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer