Lag selv:

Slik pynter du med gull fra skogbunnen

Bruk skinnende kastanjer og nøtter fra eike- og bøketrær i vakre dekorasjoner.

Det er koselig å bli møtt av en hjemmelaget krans – enten den er laget med ting fra naturen eller det som er kjøpt i butikken. FOTO: Tia Borgsmidt
Det er koselig å bli møtt av en hjemmelaget krans – enten den er laget med ting fra naturen eller det som er kjøpt i butikken. FOTO: Tia Borgsmidt Vis mer
Publisert

Blomstrende borddekning

Du trenger

  • Kraftig ståltråd eller elefanttråd
  • Blomsterteip
  • Blomstertråd
  • Hortensia
  • Voksblomst
  • Skåler fra bøk

1. Bruk ståltråd til å forme en ring med en diameter på 8–10 cm. Tvinn blomsterteip rundt ringen. Fest blomstertråd på ringen ved å tvinne den noen ganger rundt.2. Del hortensiaens blomsterstand i mindre stykker. Bind blomstene fast i kransen med blomstertråd sammen med voksblomst og skålene fra bøketreet.3. Når kransen er ferdig, fester du blomstertråden ved å tvinne den noen ganger rundt kransen. Klipp deretter av enden på blomstertråden.

Hestekastanje

Den vanlige hestekastanjen, Aesculus hippocastanum, hører til lønnefamilien og stammer fra de østlige middelhavslandene. I Norge finnes den hovedsakelig i kyststrøk fra Østlandet, rundt kysten av det sørlige Norge og stedvis opp til Trøndelag. Hestekastanjetreets blader er sammensatt av fem til sju mindre blader, og de folder seg ut på slutten av våren. Når høsten kommer, endres fargen til gyllenbrun, før treet mister bladene. Den vanlige hestekastanjen blomstrer i mai, med hvite blomster som er samlet i en flott topp. Når blomstringen er over, begynner kastanjene å utvikle seg godt gjemt bak et piggete skall. Innenfor hvert skall er det typisk én til tre kastanjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer