Interiør

Slik pynter du til jul på 1-2-3

Det trenger ikke koste skjorta eller kreve mye arbeid.

IKKE PYNTET TIL JUL HJEMME ENNÅ? Ikke noe problem! Enten du finner på noe kreativt med julepynten fra i fjor, eller du går til innkjøp av noe nytt blir det grantert julestemning. Foto: Produsenten
IKKE PYNTET TIL JUL HJEMME ENNÅ? Ikke noe problem! Enten du finner på noe kreativt med julepynten fra i fjor, eller du går til innkjøp av noe nytt blir det grantert julestemning. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det kalles ikke julestria for ingenting.

Nå er det siste innspurt for å kjøpe inn julegavene, de flotteste kjolene til alle de festlige begivenhetene i romjulen og selvfølgelig den berømte julerengjøringen.

Men vent - blir det dårlig tid til selve pyntingen hjemme?

Ikke noe problem. Det trenger nemlig ikke være så altfor avansert og pynte til jul, og det trenger heller ikke koste en formue.


LES OGSÅ: En seng - fire forskjellige stiler

Bruk det du har hjemme

Det er faktisk ikke sikkert du trenger å gå til innkjøp av noe nytt i det hele tatt. Mye kan du nemlig finne ute i naturen, eller du kan forvandle julepynten fra i fjor til noe helt annet.

– Du kan for eksempel dekorere med granbar. Sett en «bukett» i en stor vase eller en gammel vinballong og pynt med juletrepynt, foreslår Mai Eckhoff Morseth, som er redaktør i interiørmagasinet KK Living.

Hun forteller at du eventuelt kan stikke buketten med granbar i en fuktig oasis i en skål og bruke den som underlag for små julestilleben med pynt du har fra før, sammen med kubbelys.

Hvis du er litt lei av julepynten fra i fjor, kan du også fornye den.

– Bruk juletrepynten andre steder enn på treet, for eksempel i et fat eller hengende på knagger eller dørhåndtak. Da kan du bruke ting du allerede har, anbefaler Morseth.

LES OGSÅ: Den store julegaveguiden!

Lys skaper du julestemning

Men det finnes også mange andre triks for å skape julestemning i huset, og noe av det mest sentrale for å skape stemning, er naturligvis lys.

– Masse levende lys. Det kan nesten ikke bli for mange. Gjerne hvite kubbelys i forskjellige størrelser, mange sammen! Du trenger ikke tenne alle samtidig, understreker KK Living-redaktøren.

TRENGER DU NOE NYTT? SJEKK HER:


Eventuelt kan du gå til innkjøp av lysslynger.

– På et blunk har du ekstra lys, deilig stemning og pynt i en og samme investering. Legg den på bordet som dekorasjon, heng den rundt vinduskarmen eller i stedet for juletrebelysning på treet. Dette er et MÅ HA!, sier hun.

Kombinerer du i tillegg alle de vakre lysene sammen med saueskinn, blir det garantert jul i heimen.

Jul er lunhet og varme og følelsen av å komme hjem. Pøs på med varme skinn, tepper og puter. Fyll gjerne sofaen med saueskinn om du har.

– Sist men ikke minst, fyll huset med deilig julemusikk!! Alle må ha Bugge Wesseltofts «It’s snowing on my piano», sier Mai.

LES OGSÅ: Dette er siste skrik på badet

GIR DEG INTERIØRTIPS: Mai Eckhoff Morseth er redaktør i interiørmagasinet KK Living. Foto: Astrid Waller
GIR DEG INTERIØRTIPS: Mai Eckhoff Morseth er redaktør i interiørmagasinet KK Living. Foto: Astrid Waller Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer