Slipe Ned Gulv

Slik skapte de harmoni i hjemmet

Med få grep ble det zen-stemning i huset til Katrine (45) og Jacob (48).

SKAP ZEN: Dagslyset strømmer inn fra de høye vinduene i stuen. Sofaen er en eldre modell fra Bolia og avisbordet er gjenbruksfunn som har fått en omgang med sort maling. Foto: Pernille Kaalund
SKAP ZEN: Dagslyset strømmer inn fra de høye vinduene i stuen. Sofaen er en eldre modell fra Bolia og avisbordet er gjenbruksfunn som har fått en omgang med sort maling. Foto: Pernille Kaalund Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KKLIVING.NO: I muremestervillaen fra 1900-tallet, i St. Røttinge i Danmark, bor Katrine Venke Larsen (45) og Jacob Larsen (48) sammen med barna Gustav (14) og Julius (10).

Etter å ha vært på visning i 25 hus, trodde endelig Katrine og Jacob at de hadde funnet sitt drømmehus da de så den flotte murermestervillaen. Men da de fikk se innsiden, gikk drømmen nesten i knas. 

Det var et nedslitt sammensurium av fargesterke vegger og linoleum. Det gikk med bøttevis av hvitmaling til vegger og tak. Under all linoleumen fant de husets originale plankegulv, som fikk en omgang med slipemaskin og hvit såpe. 

– Det ble helt perfekt, sier Katrine, som har innredet rommene i stil med husets ramme.

LES OGSÅ: Slik fornyet de hytta 

Kjøkkenet og badet har de valgt å beholde som det var, med alle sine originale detaljer. Med noen nøye utvalgte moderne møbler har de skapt flotte kontraster innenfor husets ærverdige ramme. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.